5G-verkko avautuu jo kesällä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103
Yhdysvaltalaisoperaattori Verizon avaa esikaupallisen 5G-verkon jo alkukesästä 2017. Verkko aiotaan avata 11 markkinalla valituille asiakkaille vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

5G-verkkojen avautumisessa yksi virstanpylväs ovat myös ensi helmikuun talviolympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa, jossa myös tullaan näkemään käytössä 5G-verkko – todennäköisesti jo hyvissä ajoin tänä vuonna.

Suomessa toistaiseksi Sonera on kertonut yhdessä Nokian kanssa avaavansa 5G-verkon Helsingissä ensi vuoden aikana.

5G on tuomassa satakertaiset nopeudet nykyisiin 4G-verkkoihin nähden, vie latenssin eli viiveen jopa alle 1 millisekuntiin ja mahdollistaa merkittävästi suuremman määrän laitteita verkossa. Laajemmin 5G:tä odotetaan kaupalliseen käyttöön kuitenkin vasta 2020, ja laajempi yleistyminen on edessä vasta 2020-luvulla. Aluksi verkkoon ei myöskään ole tiedossa paljoa päätelaitteita. 5G:n standardisoinnin odotetaan olevan vielä kesken 2018.

Myös Yhdysvalloissa alkava Verizonin 5G-kokeilu perustuu esistandardoituun versioon 5G:stä, tarkemmin Verizonin johtamaan 5G Technology Forum (5GTF) -määrittelyyn. Verkkolaitteet vaativat tulevaisuudessa vähintään ohjelmistopäivityksiä standardin 5G:n mukaiseksi.

11 markkina-alueella avautuva Verizonin alkuvaiheen verkko tulee sisältämään satoja tukiasemia, jotka kattavat tuhansia asiakaskohteita. Ensivaiheessa fokus on kotien ja toimistojen kiinteiden verkkoyhteyksien korvaamisessa 5G:llä. Käytössä on 28 gigahertsin taajuus, jota odotetaan myös 39 gigahertsin ohella yhdeksi ensimmäisistä merkittävistä korkeimmista 5G-taajuuksista.

Verizonin kanssa yhteistyötä 5G-verkon testauksessa tekevät Ericsson ja Samsung.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom