5G:n kehitys otti ”merkittävän” askeleen – mullistavalla tekniikalla on nyt ikioma logonsa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
Seuraavan sukupolven mobiiliverkkoyhteyksien eli 5G:n kehitystyö etenee joka päivä. Nyt on otettu jälleen yksi askel, joka ei ole teknisesti merkittävä mutta symbolisesti tärkeä: 5G on saanut oman virallisen logonsa.

Logoa tullaan käyttämään 5G:n standardointia hallinnoivan 3GPP:n Release 15 -määrittelystä eteenpäin. Tältä osin spesifikaation pitäisi valmistua loppuvuodesta 2018. 5G:n toisen vaiheen määrittely Release 16 on valmistumassa vasta 2020.

5G-logo noudattaa aiempien LTE-logojen esimerkkiä ja jo LTE-Advanced Pron logosta tuttua vihreää väriä. 3GPP:n mukaan ideana on pitää sama tuttu design mustalla tekstillä ja teksturoiduilla aalloilla, mutta tehdä logosta vahvempi ja terävämpi.Aivan ensimmäiset 5G-verkot ehtivät käyttöön jo tänä vuonna, mutta ne edustavat vielä esistandardoituja versioita. Myös Suomessa Nokia ja Sonera ovat jo kertoneet avaavansa verkon Helsingissä vuoden 2018 aikana.

5G tuo jopa satakertaiset nopeudet alkuperäisiin 4G-verkkoihin nähden, tiputtaa latenssin eli viiveen alle kymmenesosaan nykyisestä, jopa alle 1 millisekuntiin, ja mahdollistaa merkittävästi suuremman määrän laitteita verkossa.

5G:n ensimmäiset kaupalliset käyttöönotot ovat alkamassa myös muualla jo 2018, muun muassa Etelä-Koreassa järjestettävien talviolympialaisten yhteydessä. Laajemmin 5G:tä odotetaan kaupalliseen käyttöön kuitenkin vasta 2020, ja laajempi yleistyminen on edessä vasta myöhemmin 2020-luvulla.

Ensimmäisten 5G-laitteiden on odotetaan lisäksi olevan mobiililaajakaistapäätteitä älypuhelinten tai liikuttaessa käytettävien muiden laitteiden sijaan.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom