5800 vai E75 peruskäyttöön, datasiirtoon ja netin selailuun?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja ET, 13/5/09.

 1. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  EDIT
  Päivitetäänpäs tilanne tähänkin.
  Eli tosiaan tuota tutkadatasivuston käyttöä yhden naapurin N95:llä testatessa tuli kirottua kun tunnusten kirjoittaminen vei niin pitkään erikokoisine kirjaimineen, numeroineen ja erikoismerkkeineen niin mahdollisia tutkadataan liittyviä muistiinpanojakin ajatellen täysi QWERTY on erittäin iso plussa.

  E71:ssä olisi taatusti hyvä akunkesto mutta mitä kokeilin sellaista kädessä tiistaina niin "puhelinote" tuntui kovasti kuin olisi kaakelinpalaa korvalle nostanut kun ei ollut oikein reunaa mistä pitää kiinni. Samoin vaikka en noista multimediahärpätyksistä pahemmin välitä niin kyllä se tuo videokuvaus olisi hyvä "hätätilanteisiin". Maanantaina kun oli hullu pariminuuttinen kolmen montakymmentämetriä korkean pölypyörteen ja neljännen nuorta metsikköä tuulettaneen pyörteen kanssa. Nuo nyt sattuivat pihan lähellä mutta aina ei olisi toivoa kameralaukun saatavilla olosta ja E71 ei videoi kuin 320x240 postimerkkiä.

  Eli vaihtoehtoina olisivat silloin 5800 ja E75.
  5800:n näyttö olisi selvästi tuohon netinkäyttötarkoitukseen parempi, "mobiilikuvat" ovat 360x360 kokoisia ja niiden lisäksi ruudulla on yksittäisen tutkan valinta (erikseen kahdelle datatyypille) ja toisella puolen viimeisimmän kymmenen kuvan valinta.
  E75:ssä taas on fyysinen näppäimistö mukavan kokoisine näppäimineen eikä tarvetta pyyhkiä jatkuvasti sormenjälkiä ja niihin tarttuvaa likaa (mahtavat näyttää mukavalta päivänvalossa) näytöstä.

  Ohjekirjoissa eroja on esim. verkkoyhteyksien kohdalla mutta lieneekö tuo vain perusteellisuudessa jolla ne käydään läpi ohjeessa.
  Ja VoIPhan on tosiaan saatavissa 5800:an. (kotona ADSL+WLAN niin miksi tehdä laskua kavereille soittaessa)
  /EDIT

  Nykyinen kännykkä on vasta 4½v vanha 6230 mutta yhdessä puuhassa olisi käytännön tarvetta netin käytölle muutenkin kuin kannettavan tietokoneen kanssa.

  Vaatimuksina olisi tietenkin mahdollisimman hyvä akunkesto peruskäytössä (puhelut/standby) ja tietenkin myös muussa käytössä.
  Netin selailun kohde suosisi isoa näyttöä ja käyttöliittymän pitäisi kuitenkin olla kunnollisen kokoinen mutta laitteen kokonaiskoon pitäisi myös olla suht. kompakti.
  Bluetooth (handsfreen pitää olla myös "solmuvapaa"), kaikki GSM-taajuudet ja kunnolliset datayhteydet ovatkin tämän luokan kapuloissa aika standardia, samoin kuin IEEE802.11 aka WLAN.
  GPS-paikannukselle olisi samoin käyttömahdollisuus.
  Kameralla ja muilla musiikki/videohapatuksilla ei ole yhtään väliä.


  Joitain seulomiani malleja on esim 5800 ja N85

  5800 on hinnaltaan erittäin iloinen yllätys ja omaa todennäköisesti ylivoimaisesti käyttökelpoisimman näytön netin selailutarpeeseeni (koko/tarkkuus) ja myös koskekuskäyttöliittymä taitaa olla hyvin toimiva eikä turvota laitteen kokoa. Samoin akku on reilunkokoinen ja akunkesto taitaa olla yleisesti parhaimmasta päästä. Ominaisuudet ovat lähes täydet ja VoIPkin taitaisi toimia asentamalla sopivan ohjelman. (Push to Talk lienisi se kaikkein epätodennäköisimmin käyttöä saava ominaisuus)
  Pienehkönä kysymysmerkkinä olisi kuinka ei kosketusnäytölle tehdyt ohjelmat toimivat tuolla. (ja ei luultavasti niin helppokäyttöinen yhdellä kädellä käytettäväksi)
  Samoin ilmeisestikään USB-kaapelin kautta lataaminen ei onnistu:
  http://www.mobile-review.com/review/nokia-5800-2-en.shtml#8
  Tuo ominaisuus kun olisi erinomainen kannettavan nettiyhteytenä käyttäessä niin ei tarvitsisi kuin yhden verkkolaitteen.

  N85 taas omaa oikein reilusti ominaisuuksia. Näyttö vain on selvästi pienempi kuin 5800:n mutta OLED-tyyppisenä vähävirtaisempi kuin taustavalaistu LCD. Akkukestokin taitaa olla paremmasta päästä. Käyttöliittymä taas on "vain" ohjausnapit ja esiinliukuva perusnäppis.
  USB:n kautta lataus taas olisi mukana:
  http://www.mobile-review.com/review/nokia-n85-en.shtml#9

  Sitten on hieman vastaavan luokan E75 jossa on myös täyslaidallinen ominaisuuksia ja "fyysinen" täysi näppäimistökin löytyisi samoin kuin perinteinen kännykän näppis mutta näyttö on edelleen pienempi kooltaan ja tarkkuudeltaan. Kuten on myös akkukin jonka käytännön kesto taitaa olla myös selvästi lyhyempi. Hintakin asettunee korkeammalle näin aluksi.

  Myöskin ehdotukset muiden valmistajien vastaavista malleista samassa hintaluokassa ovat tervetulleita.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos datayhteydet tärkeitä, ja jos otsikon datasiirto tarkoittaa 3G ominaisuuksia ja tuo akunkesto tärkeää, niin Symbian koneissa kannattaa neljän ja puolenvuoden jälkeen odottaa vielä kesään, ja suunnatta katseet E55 ja muihin kevään tuoreisiin Nokia S60 julkistuksiin, joissa pienivirrankulutus, pitkät toiminta.ajat ja 3Gssä tuettuna HSUPA

  Jos halusit tökittävää, niin Nokialta ei ole tuolla uudella raudalla yhtään julkistusta, eli sen ja näytön koon suhteen joudut tinkimään. tai katsoa muita valmistajia, HSUPA tuen suhteen tarjonta on vähäistä, HTClä taitaa jotain löytä.
   
 3. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  En minä mitään ole mihinkään lähettämässä joten ulospäinnopeudella ei ole väliä. (hypetetty 3Gkin on myös MIA lähiseudulla mutta ei sitä tosiaan kannata pois jättää)

  Ja se kännykällä netin selailu olisi (ukkos)kuurotilanteissa tapahtuvaa tarkimman aikareson säätutkakuvien katselua+eräiden testattavien tutkadata-algoritmien tulosten seurantaa joten ei olisi järkeä siirtää ostoa kovin pitkälle kesään.
  Tuon takia myös isompi näytön koko/tarkkuus olisi selvä plussa. Ja dataan liittyvänä velvollisuutena olisi mahdollinen tarve tehdä pikaisia muistiinpanoja ja siinä täysi näppäimistö olisi varmasti vahvoilla.
  Muuten tuo E55 kyllä tosiaan näyttäisi pätevältä.

  Mitä vähän yritin katsella muiden valmistajien malleja niin taitaa monessa "perus" 240x320:a isomman reson omaava näyttö jo ampua sitten ylikin. Viime joulukuun Mikrobitin testin tilanne jossa kommentoitiin suurennuslasin tarpeesta kuvasta selvän saamiseksi kun ei tosiaan olisi käytännöllinen.
  (ei tuo Nokian sivuston tuotteiden etsiminen valinnoilla nyt ole mitenkään täydellinen mutta olisi muilla kännykkävalmistajilla paljon mallin ottamista)

  Vekkulia kun multimediahärpäkkeeksi tarkoitettu malli olisi parilla alueella ykkönen tällaiseen vakavaan käyttöön...
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok. kävi mielessä että modeeminakin käyttäisit :)

  Nokian osalta katsastamasi koneet ovat ihan vasrteenotettavia, 5800 on tietyllätavalla halppismalli, ja on kehittynyt talvenaikana ja kehittyy vielä (softa), jos siitä pitää niin voi olla käypäratkaisu.
  N85 on ihan mukavakone, näyttö varsin hyvä, jos koko riittää. akunkeston osalta kannattaa vilasta E71, ja riisutumpi E63.

  LGltä löytyy edullisia tökittäviä koneita edullisesti, kannattaa varmaan myös vilasta tarjonta.
   
 5. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  E71/63 vain turvottavat leveyttä turhan paljon, varsinkaan antamatta mitään näytön koossa/resossa.
  LG:t sentään antavat paremman näytön resoluution vieläpä hieman noita kapeammassa paketissa (mutta hieman isompi kuin 5800) mutta puhelinmallien vertailu LG:n sivustolla vain on hankalaa minkäänlaisen haun puuttuessa ja tietojen ollessa esitettynä miten sattuu ja akkukestoja ei aina tahdo löytää...
  5800 osaa sammuttaa näytön puhuttaessa niin näinköhän tuo puuttuu monista muista isonäyttöisistä kun monissa puheaika on paljon lyhyempi suhteessa standby kestoon?

  5800:ssa halpismallius ulottuu ainakin muoviseen kuoreen, mutta eipähän se poikkea mitenkään suurimmasta osasta eikä tässä ainakaan ole mitään niveliä/saranoita/liikkuvia osia jotka olisivat mekaanisesti heikkoja kohtia.
  Tuo kosketusnäyttö luultavasti yhdistäisi parhaiten ison näytön ja ainakin kohtuu toimivan käyttöliittymän/tekstinsyötön kompaktiin kokoon mutta mitenhän tosiaan lienee sellaisten sovellusten toimivuus jotka on tehty näppäimistölle...
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Näyttön suhteen ei lisäarvoa, esim N85ssa parempi. Mutta noissa (kaupoissa olevista) on hyvät toiminta-ajat, ja koko (leveys) ei monellekkaan ole ongelma, enemmänkin vain ostaessa arveluttaa. Mutta se tietenkin aivan käyttäjästä ja käyttökohteesta kiinni.

  S60 sovellukset jotka on tehty suoraan näppiksellä käytettäväksi, esim luetaan suoraan näppäimiä, eivät ole käytettäviä kunnolla tai lainkaan. joten sovellusten osalta kannattaa varmistaa toimivuus.

  WinMobile koneet ovat perinteisesti tökittäviä ja niissä enemmin näppis käyttötökkii.

  Web palvelut ovat riippuvaisia selaimesta, ei näppiksen toteutuksesta.


  Seuraava koneesi tuskin on käytössä yhtäpitkään kuin edellinen, ei ainakaan kannatta laskea niin pitkällä käyttäajalla hankintaa.

  Teknisinä vaatimuksina ilmeisesti ne, toiinta-aika, www selain, näyttö, Wlan(?) ja GPS. En tiedä mihin GPSää ajattelit käyttää, oli sitten S60 tai Winmobile niin monenmoista sovellus kohdetta löytyy. kannattaa huomioida että GPSn käyttö vaikuttaa kovasti toiminta-aikaa lyhentävästi.

  Jos N85:n toimintajat riittää, niin kyllä sieltä LGltä varmaan löytyy jotain sopiaa, ei se fi sivujen valikoima ole kovin suuri.

  Varmistan nyt vielä, mutta olet varmaan huomannut että vanhan koneesi toiminta-aikoihin tuskin pääset, vähän käytöstä riippuen N85llä pärjää akulla vuorokauden, 5800 samaa luokkaa, e71llä samanlaisella käytöllä pykälää pidempään, saa ne akut vajaassa työpäivässäkin ellei jopa nopeammin.
   
 7. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  5800:n puhe ja standby ajat on speksattu selvästi 6230:a paremmiksi joten tärkeimmässä akkukeston lajissa ei pitäisi tulla takapakkia vaikka ne olisivatkin "optimistiset". Raskaammassa käytössähän kaikki kännykät taas syövät virtaa kuin poliitikot sanojaan.
  Itse USB-liittimen kautta tuon akkua ei saa ladattua mutta siihenkin näköjään löytyy kaapeli eli se puoli olisi kunnossa eikä ne hakkuritkaan tilaa vie niin kuin vanhat lineaarimuuntajat mutta tuo kaiken lataus kerralla on käytännöllinen silloin kun käy autolla kauempana seuraamassa ukkosia. (tosin 450MHz-yhteyshän se olisi täälläpäin parempi kun kännykkäpuolelta ei löydy kuin EDGEä mutta hinta on suolainen... taitanee näkyä riistokapitalisti Lipposen keinottelijoille myymän Digitan sormenjälki siinä hinnassa)

  GPS sopisi siihen että saa sijainnin ylös jos vähän puusto lakoaa tai joku puu saa "taivaallista voimavirtaa".
  Ja syy uusimissuunnitelmiin on tuo tutkadatan seuranta myös ilman kovin huonosti taskuun menevää kannettavaa niin ainakaan 5800:n näyttöä paremmaksi tuskin pääsisi kasvattamatta kännykän kokoa selvästi (ei isommasta tarkkuudesta ole hyötyä jos tarvitsee suurennuslasia) joten siinä tapauksessa ainakin puolenkymmentä vuotta on hyvin realistinen aika seuraavaan päivitykseen.

  Täytynee kuitenkin yrittää käydä katsomassa josko 60km:n päästä löytyisi liikkeestä edes useimpia näistä "äly"puhelimista vai miksi nämä voisikaan lokeroida...
  E-sarjalaisissa näyttää olevan verkkotulostuskin mutta ei sieltä kännykältä kyllä tulisi tarvetta lähettää yhtään mitään kotiverkon Postscript-laserille.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Noilla valmiustila ja max puheajoilla on merkitystä jos puhelin lepaa hyvässä paikassa virransäästötilassa ja puheaika kuvaa aikaa jos kuuntelee hyvissä oloissa linja auki hiljaisuutta. Eli ajoin sitä takaa että aika yleistä että jos perusluurilla pärjää pari-kolme päivää latauksella, pärjää älypuhelimella ehkä päivän .

  Ominaisuus listalle olit laittanut akunkeston, siksi siitä niin kovasti varoittelen. varsinkin sen takia että GPSää ja nettiyhteyksiä, www surffailua, ehkä jopa sivuilla joissa muutakin kuin staattista tekstiä, niin tuo käyttäaika korostuu ja sitä ei valitettavasti valmistajien spekseistä pysty lukemaan. Minimi puheaika antaa kyllä suuntaa.

  Mutta jos sinulla autokäytössä keikoilla ja siellä laturi, niin pärjäät ehdotetuilla, 5800lla paremmin kuin N85lla, ja tuskin taivasalla niitä ukkosmyrskyssä käpistelet, vaan teet sen autossa sateensuojassa ?


  Sitten isoharppaus, tulossa oleva E55 jne. jotka virtapihejä ja joissa osassa malleja lisäksi isoakku. Nyky malleilla pääse jopa muutaman tunnin GPS käyttöön, noilla tulevilla lähemmäs kymmenen tunnin - ylikin GPS käyttöaikoihin,
  N95-N82 sukupolvella ei GPSää akun varassa pitkään käytetty

  E71 tyrkytin sen ison akuntakia
  Vaikka puhelimissa ei välttämättä pikseleitä erota, niin väitän että tarkuudesta on hyötyä eri zoomin /loitunnuksen tasoilla, vaikka kuvasta, tekstistä ei yksityiskohtia erottaisi, niin jotenkin vain selkeämpää on jos tarkuutta pisaa. Jos käyttämäsi palvelut sovellukset ovat hyviä, eli selain sovelluksissa (Tai naatiiveissa) loitunnuksilla ja zoomeilla pystyy ehkä tekee "ihmeitä" pienelläkin näytöllä
  Yleensä sanon että laitteiden elinikä on sellaiset parivuotta, jonka ne vähän mallista riippuen kestävät "normaalikäytössä" joillain kestävät pidempään, joillain vähemmän.
  Joillekkin kova juttu, toiset ei tarvi lainkaan. käyttökohteessasi voisi kuvitella jotain matkatulostinta, jolla esim printtaisit tutkakuvia.
  No moni tulostin osaa tulostaa myös BTllä lähetetyn kuvan tai teksti tiedoston.

  Ehkä haluat reissujasi tallentaa Nokian Sport Tracker ohjelmalla, jos napsit vielä kuvia kaatuneista/osumaa saaneista puista jne. saa ne reitin mukana automaattisesti vaikka nettiin paikkatietoineen. Mainituilla GPS luureilla saa kuviin paikkatiedon, monet käyttää kameraa juurikin paikkojen sijainnin tallentamiseen jos vielä laittaa automaattisen nettiin siirtämisen käyttöön, saa kuvat liki realiajassa jakoon (jos haluaa).
   
 9. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän ne speksit ole yhtä optimistisia kaikille malleille ja täysillä käytettynä tuskin mikään monipuolisempi puhelin kestäisi edes päivänkään verran kun taas perus-/vanhojen toimintojen virrankulutus alenee mikropiiritekniikan kehittyessä.
  Tämän perusteella siinä ei ainakaan tulisi takapakkia.
  If user is talking for about 15-20 minutes per day and does not use other functions the battery will be enough for about 3.5 days.
  http://www.mobile-review.com/review/nokia-6230-en.shtml
  battery life averaged 3 days in our tests, when we used the 5800 for about two hours of calls, a dozen or two snaps, several minutes of video, and around an hour of music/radio.
  http://www.mobile-review.com/review/nokia-5800-2-en.shtml#5
  (N85:lle sama tulos tuolla sivustolla)


  Reilun kolmen viimeisimmän päivän datat saa arkistosta ja tietokoneelta niitä kumminkin esitetään tarvittaessa. Nämä datatkaan kun ei ole mitään julkista materiaalia.
  Kuvat otetaan kameralla, ei leluilla.
   
 10. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Laitetaan nyt tähän jos sattuisi olemaan jollekin hyötyä.
  Huomioiden että 900MHz:n UMTS on se jonka peittoalue todennäköisemmin laajenee lähiseudulle niin eipä tarvitsekaan paljoa katsella muita merkkejä kuin Nokiaa.
  Muilla kun 900MHz UMTS on lähestulkoon täysin tuntematon.
   
 11. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Tuli eilen kokeiltua yhden naapurin N95:llä niin ei tuo tutkakuvien käyttö nyt täysin toivotonta ollut 320x240 näytöllä mutta kelailemaan tosiaan joutuu reilusti, joka sentään toimii nelisuuntaohjaimella.
  Eli ei nuo tuon reson näytöllä olevat nyt täysin ulkona ole.
   
 12. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Arvelin että foorumin floodaamisen sijasta parempi muokata tehtyä threadiä joten otsikko muokattu ja tilanne päivitetty aloitusviestiinkin.

  Eli tosiaan tuota tutkadatasivuston käyttöä yhden naapurin N95:llä testatessa tuli kirottua kun tunnusten kirjoittaminen vei niin pitkään erikokoisine kirjaimineen, numeroineen ja erikoismerkkeineen niin mahdollisia tutkadataan liittyviä muistiinpanojakin ajatellen täysi QWERTY on erittäin iso plussa.

  E71:ssä olisi taatusti hyvä akunkesto mutta mitä kokeilin sellaista kädessä tiistaina niin "puhelinote" tuntui kovasti kuin olisi kaakelinpalaa korvalle nostanut kun ei ollut oikein reunaa mistä pitää kiinni. Samoin vaikka en noista multimediahärpätyksistä pahemmin välitä niin kyllä se tuo videokuvaus olisi hyvä "hätätilanteisiin". Maanantaina kun oli hullu pariminuuttinen kolmen montakymmentämetriä korkean pölypyörteen ja neljännen nuorta metsikköä tuulettaneen pyörteen kanssa. Nuo nyt sattuivat pihan lähellä mutta aina ei olisi toivoa kameralaukun saatavilla olosta ja E71 ei tallenna kuin 320x240 postimerkkiä.

  Eli vaihtoehtoina olisivat silloin 5800 ja E75.
  5800:n näyttö olisi selvästi tuohon netinkäyttötarkoitukseen parempi, "mobiilikuvat" ovat 360x360 kokoisia ja niiden lisäksi ruudulla on yksittäisen tutkan valinta (erikseen kahdelle datatyypille) ja toisella puolen viimeisimmän kymmenen kuvan valinta.
  E75:ssä taas on fyysinen näppäimistö mukavan kokoisine näppäimineen eikä tarvetta pyyhkiä jatkuvasti sormenjälkiä ja niihin tarttuvaa likaa (mahtavat näyttää mukavalta päivänvalossa) näytöstä.

  Ohjekirjoissa eroja on esim. verkkoyhteyksien kohdalla mutta lieneekö tuo vain perusteellisuudessa jolla ne käydään läpi ohjeessa.
  Ja VoIPhan on tosiaan saatavissa 5800:an. (kotona ADSL+WLAN niin miksi tehdä laskua kavereille soittaessa)
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kokeilitko kuinka paljon zoomeja/loitonnuksia (*/#) ja "mini map" (8) ?
   
 14. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Onkos muuten kenelläkään kokemuksia 5800:n käytöstä hieman kuumemmassa ympäristössä?
  Eipä sitä vielä ole hellesäätä ollut mutta tuli vain mieleen kaupassa noita katsomassa käydessä että lämpimässä säässä (eipä niitä ukkoskuuroja paljon muulloin ole) kosketusnäyttö voi olla hieman ongelmallisempi käyttää hikisillä sormilla. Silloin varmaan pitäisi käyttää stylusta käytännössä kokoajan joten toimiiko se yhtä kätevästi kaikessa?

  Tuota hikisten sormenjälkien ongelmaahan ei olisi E75:ssä jonka QWERTYkin on oikein mukavan kokoinen/tuntuinen mutta näyttö taas on tosiaan vain standardi 320x240.
  (N97:han ei ole vielä saatavilla ja on muiden isolla näytöllä ja QWERTY näppäimistölla olevien älypuhelimien kanssa hieman kallis)


  Tuo minimap näyttää toimivan ihan hyvin jonkin kohdan etsimiseen mutta zoomaukset eivät oikein tuntuneet sopivan kuvalle muuten kuin kohtalaisesti toimiva 75% koko.
   
 15. prakka

  prakka

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/09
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire Z
  Tänään juuri hikisillä käsillä pitelin ja ihan hyvin toimi mutta jää vain ikävästi selvemmät jäljet näyttöön (yllätys? ;)).

  Jos 5800:en otat niin ota samantien sitten suojakalvokin.

  Voin 5800:sta sanoa sen että ainakin Nokian selaimen sivujenrullaus on ihan &¤#%"#%¤& << sieltä. Toisinaan se rullaa kun pitäisi linkkiä painaa, ja toisinaan kun pitäisi rullata niin avaakin linkin.

  En tiedä sitten miten muilla selaimilla onnistuisi, opera tuntuu jotenkin hassulta käyttää.
   
 16. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Mitä tulee tähän, kestääkö nykyaikainen luuri 2+ vuotta käyttöä niin sanonpa vaan sen että tuskin on tulossa muutamaan vuoteen mitään mullistavaa ? Isoin mullistus tulisi, jos joku sais älynväläyksen ja kehittäis akun joka kestää. Sitten voidaan isomman akun ansiosta kehittää ja hiota nopeammin uusia tekniikoita.

  Mitä kattelin ihan normaaleja navigaattoreita, niin eihän niissäkään ole kuin muutaman tunnin toiminta-aika akulla ?
   
 17. ET

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/04
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Eiköhän se taas ulosmitattaisi turvottamalla kännykän kokoa vielä isommalla näytöllä.
  Eihän se näille riitä että laite olisi kännykkä jolla myös netinselaus onnistuisi kohtuullisesti vaan siitä pitää väen väkisin yrittää tehdä jokin miniläppärin voittaja, CD-soitin ja matkatelevio+tehosekoitin jonka seurauksena se alkaa turvota ulos taskusta.
  (Esim. HTC Touch Pro 2 turposi edeltäjästään, samoin N97 on 5800:a kookkaampi muttei edes omaa yhtään parempaa näytön resoa ja näppiksessäkin vähemmän nappeja kuin E75:n vastaavassa)
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Puhelimien akut ovat ollaa vuosia suurinpiirtein saman kokoisia,yhden ampeeritunnin molemmin puolin. Fyysisesti isompikokoisissa laitteissa on voinut olla lähellä 2Ah.

  Monipuolisten laitteidenvirrankulutus on maksimissaan, ja akkua kasvattamalla ei virrankulutusta voida nostaa, vaikka uusia tapajo jäädyttää laitetta keksitään, niin enusko että ionipuhalitimia jne. ihan heti puhelimiin tulee ja samalla nostettaisiin tehoja.

  Pitkät toimintajat tulevat sitten siitä että jos saadaan virrankutlusta nipistettyä, silti toivoisin lisää kapasiteetti akkuihin, olisi hienoa jos luurilla pärjäisi viikon lataamatta...

  Jos katsotaan taaksepäin, niin kehitys on ollut todella nopeaa ja tulee jatkumaan nopeana.

  Parivuotta on kuitenkin ihan hyvä rytmi, laitteet on suunniteltu sen parivuotta kestämään ja sillä tahdilla uusimalla laitekkin pysyy suhta ajantasaisena.

  Nyt on kamerat, kompastti, GPS, Wlan, 3G, muistikortit, tv outit, ja virttimet, ne paranee muu on pitkälti softaa.
  Rautapuolella lisää lyhyenkantaman tekniikkaa, ja UI puolella odotetaan kovasti uutta, noiden suhteen voi sitten parinvuoden päästä ihmetellä mitä tarjolla.

  Ei nämä luurit mitään uusia koteja ole, joissa päätös aika aidosti sitoo kädet vuosikausiksi, nyt ostetaan se luuri mikä tuntuu hyvältä, jos vuoden päästä tulee jotain mitä pakko saada, niin sitten pohditaan tilanne uusiksi. jos nyt ostettu luuri rokkaa kolmevuotta, niin sehän vain hieno juttu.
   

Jaa tämä viestiketju