5730 XpressMusic käyttökokemukset

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Turska682, 2/7/09.

 1. Turska682

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/07
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Ennakkotilauksia on asiakkaille jo lähtenyt, ja itse ainakin mielenkiinnolla odotan käyttökokemuksia koska tämä puhelin on tällä hetkellä vahvin ehdokas uudeksi luuriksi. Tähän ketjuun voi postailla tuntemuksiaan.
   
 2. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Ilmeisesti ei kovin monella ole kyseistä luuria mutta itsekin kiinnostuin mokomasta - voisi hyvin kelvata seuraavaksi puhelimeksi.

  Kokemuksia kaivattaisiin erityisesti GPS:stä ja kuinka hyvin Sports Tracker pysyy mukana taskussakin. Kiihtyvyysanturia puhelimessa ei tainnut olla?

  Edit: Tarkemmin kun speksejä selasi niin onhan siinä kiihtyvyysanturi :)
   
 3. sidrend

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/09
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM & HTC Tattoo + Saunalahti ViestiX 3G. (varalla mm. 5630XM, 5130XM, 5300XM, 6230i jne..)
  Odotan itsekkin mielenkiinnolla, tästä saattaisi tulla seuraaja nykyiselle 5310 XM puhelimelle. Sitten kun tämä tulee kauppoihin niin täytyy kyllä mennä testaan.
   
 4. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Jotkin nettikaupat näyttävät jo myyvän hyllystään mutta kivijalkaliikkeeseen pitäisi päästä kokeilemaan tuntumaa kyllä...
   
 5. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Sen verran innostuin puhelimen ominaisuuksia selatessa että laitoin tulemaan itselleni yhden, katsotaan josko mahdollisesti loppuviikosta saisin sen käsiini... Parin päivän käytön jälkeen pystyy varmasti jo kertomaan käyttökokemuksia, jollei jonkulla sitten jo puhelinta ole?
   
 6. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Dodih, kuten tuli kerrottua, hankkisin puhelimen ja nyt pari päivää käyttänyt. Todella tyytyväinen puhelimeen, omaan käteen juuri sopiva ja S60 vakuuttaa Sony Ericssonin jälkeen oikealla moniajollaan jälleen kerran ja ohjelmatuella. Puhelin tuntuu myös tukevalta mutta ainoa miinus tulee noista navin molemmin puolin olevista valintanäppäimistä - niihin on tietyissä tilanteissa vaikea osua, jotenkin hukkuvat omien isohkojen sormien alta ja tulee sitten paineltua uudemman kerran ja joskus kolmannenkin... Tämä tosin voi vielä muuttua kun tottuu näppäintuntumaan.

  Qwerty-näppäimistö taas on loistava ja kaupassa jo naureskelinkin että reilun 300 euron puhelimessa löytyy myös ääkköset mutta 650 euron N97-puhelimessa niitä ei ole :D Ääkköset olivatkin todella iso yllätys kun pakettiin kaupassa kurkkasin, netissä kun ei missään näkynyt lokalisoitua versiota.

  Tyytyväinen olen hankintaan, C905 olisi kaupan jos joku haluaa loistavan kamerapuhelimen ostaa ;)
   
 7. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  olen kyl yllättynyt ettei ketjuun ole alkanut tulemaan käyttökokemuksia enempää, ominaisuuksien puolesta puhelin on kuitenkin todella hyvä ja sen pitäisi kiinnostaa muitakin kuin musiikin kuuntelijoita (kuten kiinnosti minuakin). Tällä pyörii ssh-yhteydet, sähköpostit ja muut, lenkillekin on mukava mennä Sports Trackerin kanssa ja Maps 3.0 on loistava 3kk tutustumisjaksolla - katsotaan tuleeko ostettua lisää lisenssiä - Garminin softa odottaa asennusta..

  Ja mitä enemmän tällä qwerty-näppäimistöllä kirjoitan, sitä paremmaksi tämä tulee.
   
 8. Marttyyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Ehkäpä tämä puhelin on mennyt monelta tutkan ohi 5800:n saadessa kaiken huomion leikkikalunäytöllään. Tämä 5730 minulla on nyt ollut n. 3 viikkoa ja onhan tämä ominaisuuksiltaan vakuuttanut. Minulla ei tosin ole Nokiaa ollut n. neljään vuoteen, niin iso osa ihmetyksen aiheista kuuluisi varmaan softaketjuihin, mutta menkööt.

  Numeronäppäimistön luuri- ja pikanäppäimet on minunkin mielestä turhan tunnottomat. Niihin olisi saanut laittaa vähän muotoilua, kun numeronäppäimissäkin on vähän kaarevuutta. Nyt noita muutamia näppäimiä on hieman epämukava käyttää, kun ovat täysin littanat ja niin matalat, mutta kaipa niidenkin käytön oppii ja niihin tottuu. Qwerty taas on kaikinpuolin onnistunut. Onhan se vähän pieni ja virhepainalluksia sattuu vielä sillointällöin, mutta puhelimen kokoon nähden hyvä suoritus.

  Yksi positiivinen yllätys oli muistikortin aukko. Muutamassa arvostelussa (jopa vasta hetki sitten nettiin ilmestyneistä) on mainittu että muistikorttia ei saisi irti irroittamatta akkua, mutta höpö höpö. Tuossahan se kolo on nätisti puhelimen sivussa. Eipä sillä että tarvetta sen irroitteluun olisi... Softan hitaus sen sijaan kummastutti. Ohjelmat toki pyörivät rivakasti, mutta valmiustila ei. Esimerkiksi näytön kääntäminen ja näppäinlukon käyttö ovat sellaisia toimenpiteitä joita saa odotella pari-kolme sekuntiakin. Valmiustila on ihan toimiva, mutta vähän lisää muokattavuutta olisin siihen toivonut. Vaikkapa lisää pikakäynnistysohjelmia ja RSS-feedin.

  Miten muuten teillä on akut kestäneet? Tuntuu kuin tuota saisi olla jatkuvasti lataamassa. Kovin tarkkaan testipenkkiin en ole puhelinta vielä laittanut, mutta n. 15-20min surffauksella/päivä + pari puhelua akku on kestänyt n. 2 vuorokautta. Siihen jos lisää musiikin kuuntelua, navigointia, irkkausta, ei akku riitä vuorokauttakaan. Onko tuo nyt ihan normaalia?

  Ohjelmissa on vielä vähän opettelua... Karttasovellus tuntuu pätevältä mutta jotain pöljää siinä on. Katuja etsiessä pitää kartan olla zoomattuna suurinpiirtein sille alueella jolta kadun toivoo löytävänsä. Sitten on tapauksia joita ei saa toimimaan ollenkaan. Latasin tuosta lataa-valikosta YTV:n reittiopas-ohjelman, joka heti alkuun heittää captchan mutta kuvaa ei tule.

  Puhelimen kaksi pelinäppäintä toimii melko hyvin. Asensin puhelimeen vNesin ja se tunnistaa näppäimet ok, mutta näppäimiä pitää painaa aika kovaa ja ne ovat vierekkäin pystysuunnassa, eli ohjaustuntuma ei ole ihan optimaalisin. Pystysuunta on tietysti ok kompromissi, mutta olisi nuo kyllä saaneet tehdä painikkeista kevyemmät. Peleistä muuten kannattaa ladata E75:lle tarkoitettu "guitar heromainen" Boom Letters: http://europe.nokia.com/get-support-and-software/product-support/nokia-e75/software-e75

  Kaikenkaikkiaan puhelin on niin monipuolinen ja hyviä puolia on paljon enemmän kuin huonoja, niin pitäähän tähän ostokseen tyytyväinen olla.
   
 9. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Tulipa nyt muutaman viikon käytön jälkeen mieleen päivitella käyttökokemuksia. Puhelin on toiminut luotettavasti ja enpä edelleenkään voisi tyytyväisempi olla.

  tosin, kerran jouduin kiskasemaan hard resetin kun jostain syystä puhelimen näytön oikeaan yläkulmaan ilmestyi joka kerta tuota 'sivuylänuolta' qwertystä painettuani jokin iFnkey-potaska. Netistä löyti ohjeita N97 varten muttei tehonnut tähän.. Noh, ensin varmuuskopiot muistikortille matkalla ollessani ja varoiksi myös ovi.comiin (mikä tosin piti tehdä E75 naamioituneena, missä tuki viipyy?) ja siitä sitten hard reset ja varmuuskopiosta palautus. Vika häipyi eikä takaisin ole tullut. Pieni epäilys että Endomondon asennus toi tuon vian enkä sitä vielä ole viitsinytkään uudestaan asentaa.

  suht hyvänlaatuista videokuvaa puhelimella saa myös mutta jostain syystä kameraa käytettäessä kuvat tärähtävät helposti. Tämä nyt tietty voi olla pelkkä tottumiskysymys, tässä kun tuskin on yhtä hyvä kuvanvakautus kuin aikaisemmassa C905:ssa... Ominaisuudet ja monipuolisuus voitti niin piti vaihtaa :)

  joka tapauksessa, tyytyväinen olen ostokseen ja muunlaista puhelinta en enää ostakaan - fyysinen qwerty on vain jotain mistä en luovu.
  Posted via Mobile Device
   
 10. TeemuZu

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/8/09
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä ollut nyt pari viikkoa, ja vaikka mobiililaajakaista aukeaakin vasta torstaina niin onhan sitä pitänyt kokeilla jo aikasemmin, ja olen suuresti ihmetellyt, kun puhelin kaatuu (valo näytössä palaa ja kohta puhelin käynnistyy uudelleen) kun selain yritttää yhdistää nettiin. kokeiltu on S60 selaimella sekä Opera Minillä. Kerran olen onnistunut pääsemään nettiin puhelimen kaatuamatta, noin 20 yrityksestä. Onko muilla ollut samaa ongelmaa? Mikähän mättää?
   
 11. Tro

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Tuleeko lisää käyttökokemuksia? Onko kännykkä kaatuillut tai jtn vastaavaa? Tämä on nyt sillain oston alla kun vaan kuulen vähän lisää tästä...
   
 12. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Tulisi varmasti mutta tuntuu ettei todellakaan ole hyvä puhelin saavuttanut kansan suosiota :)

  Ainoat "ongelmat" tulivat tänään vastaan kun puhelin jätti ainakin kahden soiton osalta näyttämättä soittajan nimen, ruutuun tuli vain puhelinnumero. Epäilen tämän jotenkin liittyvän Ovi.comin synkronointiin, sillä eilen illalla synkronoin (puhelimelle oli vasta nyt ilmestynyt tuki Oveen) kontaktit verkkoon kokeilumielessä ja pari puhelua heti sen jälkeen on jättänyt kontaktin nimen ruudusta pois.

  Pitää vielä ihmetellä tuota lisää mutta Ovi.comiin en tule enää kontakteja lataamaan - iSyncin kanssa vaan Macin Osoitekirjaan kaikki kontaktit talteen ;)

  Tätä parin puhelun verran kestänyttä nimettömyyttä lukuunottamatta puhelin on toiminut hyvin, ei bugita ja kaikki toimii. Mukana tulleet kuulokkeet ovat hyvät (korvansisäistä mallia) ja itselle ainakin vielä riittää hyvin mukana tuleva 8 gigan muistikortti musiikkia ja muuta varten. Kameran takia tätä ei kuitenkaan kannata ostaa, joskus silloin tällöin voi saada hyvän kuvan napsaistua mutta yleensä kuva on melkoista suttua.

  Huono kamerapuhelin, todella hyvä älypuhelin omasta mielestäni.
   
 13. Tro

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Tänään se tulee varmaan ostettua! Oon tässä katsellut tuota hintaluokkaa ja tahdon sen qwerty:n :) Eipä taida noita muita olla, kuin 5800, josta en sitten tykkää pätkääkään kun on se näyttö siinä....
   
 14. Tro

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Muuten ei muilla omistajilla ole vikoja tai kaatumisia ilmennyt?
   
 15. zeipii Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  One Plus 3T
  Tässä olen mietiskellyt uuden puhelimen hankkimista ja vaihtoehtoina tällä hetkellä olisi 5730 XpressMusic, N85 tai E66.

  Ainoa huolenaiheeni 5730 suhteen on se, että kuinka jämäkkä toi slide on? Tuntuuko vielä yhtä jämäkältä kuin ostaessa? Huoleni on se, että jos slide löystyy kovinkin niin käyttäessä etupuolen näppäimistöä slide pullahtaakin helposti esiin...
   
 16. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Laajempaa vertailua voi kysellä Mikä puhelin kannattaa ostaa-ketjussa.
   
 17. zeipii Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  One Plus 3T
  Tai noh, oikeestaan toi alotus juttu ihan turha :p

  Pääasia tossa slidessa :)
   
 18. Tro

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Onko muuten muita vikoja, hyviä puolia nyt tullut esiin?
   
 19. Minaepaeminae

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/09
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Nokia 5630 ois huippu. Mulle ehkä ostetaan semmonen jos mun känny ei toivu (kato Nokia 6300 jumittaa niin tiiät mistä on kysymys).
   
 20. nico...

  nico... Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  5795
  Tykkäykset:
  846
  Puhelinmalli:
  WP, iOS
  Kiva, että iskä maksaa. Tämä ketju oli kuitenkin 5730:a koskeva.
   

Jaa tämä viestiketju