5140i tyhjensi osan muistiaan!

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Anjin, 26/1/09.

 1. Anjin

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/1/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  5140i alkoi pari viikkoa sitten sammahtelemaan itsekseen ihan milloin sattuu. Akun tyhjentymisestä ei ollut kysymys, sillä puhelin käynnistyi, silloin kun sitä sattui huvittamaan, ja saattoi pysyä päällä päiviäkin sammumisen jälkeen.

  Tuota jatkui pari viikkoa. Välillä luuri pysyi montakin päivää käyttökunnossa, välillä ei toiminut minuuttiakaan. Uusi puhelin piti hakea "ihan just, katotaan huomenna"..

  Tänään kapula sammui sillä seurauksella, että koko puhelinnumeroluettelo (jota olin selaamassa kun puhelin sammui) tyhjentyi. Olen sammutellut ja käynnistellyt puhelinta usemman tunnin, mutta mikään ei auta. Joka ainoa numero, lukuunottamatta neljää jotka olivat SIM-kortin muistissa, on kadonnut.

  Ilmeisesti myös osa tekstiviesteistä ja vaihtanut hiippakuntaa, sillä niitä pitäisi olla tallella noin sata, mutta nyt puhelin näyttää viittäkymmentäviittä.

  Galleriaan tallennetut puhelimella otetut valokuvat ovat kaikki tallessa.

  Kysymys on lyhyt ja ytimekäs: Onko mitään tehtävissä?

  EDIT: Ja onnistuuko jäljelle jääneiden tietojen (tekstiviestit, kuvat) siirtäminen a) uuteen puhelimeen b) tikulle PC:llä luettavaksi/katsottavaksi? Pystyykö joku "halpiskauppa" tyyliin verkkokauppa.com tai gigantti tekemään moisen tempun myydessään puhelimen, vai tarvitsenko huoltoliikkeen apua, mikäli tuo on edes mahdollista?
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kadonneiden tietojen ja viestien suhteen en uskoisi ratkaisua löytyvän, mutta nuo jäljellä olevat saat kyllä koneellesi talteen halutessasi.
  Tarvitset USB-datakaapelin, tyyppiä CA-42 ja Nokian PCSuite-ohjelmiston. Näillä eväillä pitäisi kuvien ja tekstareitten talteenotto onnistua.
   
 3. Anjin

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/1/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta.

  Nyt pitäisi löytää tilalle joku hyvä peruspuhelin kohtuullisen kokoisella näppäimistöllä (käteni on kooltaan lähempänä leipälapiota kuin ruokalusikkaa, enkä halua että pystyn peukalolla painamaan kerralla pohjaan kaikki napit). Kameralle, mp3-soittimelle tai ylipäätään millekkään muulle kuin soittamiselle ja tekstareiden lähettämiselle ei ole tarvetta. Läppä/liuku/etc mallit eivät kelpaa, ovat liian heppoisia meikäläisen käyttöön.

  Nokian 2630 olisi kokonsa ja "tuntumansa" puolesta passeli vekotin, mutta sitä hypistellessäni myyjä kertoi, ettei ko. mallista saa mitenkään siirrettyä yhteystietoja ja tekstiviestejä PC:lle. Tai, yksi myyjä sanoi ettei mikään siirto onnistu mihinkään suuntaan, ja toisessa kaupassa ensimmäinen myyjä sanoi, että puhelinnumeroita voi siirtää yhden kerrallaan bluetoothin avulla, mutta tekstiviestejä ei mitenkään ja toinen myyjä sanoi, että periaatteessa puhelin osaisi siirtää ihan mitä tahansa, mutta Nokia ei valmista kaapelia jolla tietoja olisi mahdollista siirtää.

  Voisiko joku vahvistaa nuo tiedot, ja mahdollisesti suositella jotain puhelinta, kun ainoana vaatimuksena on tuo "varmuuskopioinnin" onnistuminen. Jotenkin siitä tuli tänään kynnyskysymys ;)
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jatkossa kannattaa olla jossain simmillä mitä et käytä, numerot tallessa tai tehdä backuppi erikseen. Prepaideja saa ilmaseksikin joiltakin, joten se on fiksu ratkasu. aina tulee kyselijöitä jotka luottaa kännykän muistiin...
   
 5. Anjin

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/1/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kuten edellisestä viestistäni huomaat, olen päässyt jo sen vaiheen yli, että haikailisin kadonneita numeroita takaisin, ja alkanut suunnittelemaan tulevia varmuuskopiointeja. Oppirahat on näemmä aina maksettava henkilökohtaisesti.

  Kun ei tunne tekniikkaa niin ei tunne sitä. Esimerkiksi suosittelemaasi SIM-kortille varastointiin liittyen en todellakaan ole tiennyt, että voin kopioida peruspuhelimeni muistista numerot SIM-kortille, jonka sitten voin pistää talteen lipaston laatikkoon.. Ja vaikka nyt teoriassa tiedän, siihen että osaisin sen käytännössä tehdä on vielä matkaa.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ok... Kaikkien tietokoneiden jne. joita ihmiset käyttävät tiedon säilyttämiseen kannattaisi opetella varmuuskopiointi aivan ensimmäisenä. Se on yksi tärkeimmistä asioista. Tästä vain on muistutettava useasti vuodessa ihmisiä.

  Jotkut kaverit vaikka osaisivatkin, eivät näin tee, ja yleensä kun jotain tapahtuu, soittavat he jollekin ja kysyy neuvoa. En sillä tarkoita etteikö neuvoa saisi kysyä, mutta kun siitä tulee tapa. Ihmiset säilövät kaiken uhallakin kun on joku joka hoitaa sitten asian.
   
 7. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  3120c voisi olla aika hyvä sinun käyttöösi. Siinä on ainakin hyvän kokoiset napit.
   

Jaa tämä viestiketju