5-kertainen zoom, ei kamerakyttyrää – Oppo esitteli erikoisen kameraratkaisun puhelimiin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22317
Reaktiopisteet
216
oppo-5x-zoom-700x467.jpg


Kaksoiskamerat eivät tämän päivän älypuhelimissa enää ole suurikaan erikoisuus, mutta kiinalaisen Oppon juuri esittelemä ratkaisu eroaa aiemmin nähdyistä. Erikoisen periskooppirakenteensa ansiosta se tarjoaa jopa 5-kertaisen ”häviöttömän” zoomin.

Oppon kameraratkaisuun kuuluu kaksi kameraa, joista toinen on varustettu laajakulmalinssillä ja toinen teleobjektiivilla. Telen ja laajakulman yhdistelmiä on nähty muillakin, mutta Oppon ratkaisun tekee erikoiseksi se, että teleobjektiivi on sijoitettu poikittain laitteen sisälle. Valonsäteet objektiiville ja sen takana olevalle kennolle kulkevat prisman kautta. Varsinainen optinen zoomaus tapahtuu liikuttamalla linssiasetelman osia sivusuunnassa, jolloin puhelimen takaosaan ei tarvita korkeaa kamerakyttyrää. Pakettiin kuuluu myös optinen kuvanvakain, joka liikuttaa sekä prismaa että objektiivia.

Oppo-5x-Precision-Optical-Zoom-700x412.jpeg


Oppo mainostaa järjestelmän tarjoavan viisinkertaisen ”häviöttömän” zoomin. Teleobjektiivi prismoineen kykenee enintään 3-kertaiseen optiseen zoomiin, mutta mikäli kohdetta halutaan zoomata vielä lisää, yhdistää järjestelmä sekä telekameralta että laajakulmakameralta saamansa informaation ja luo mainitun jopa 5-kertaisen zoomin. Zoomia voidaan lisätä kaikkiaan 10-kertaiseksi, mutta tällöin käytössä on myös digitaalinen zoom, jolloin ei voida enää puhua häviöttömästä zoomauksesta.

Engadget pääsi kokeilemaan Oppon kameraa sokkotestissä, ja totesi zoomin toimivan todella hienosti. Verrokkina ollut iPhone 7 Plus tarjosi Engadgetin mukaan paremmat värit, mutta Oppon kamera veti selkeydessä pidemmän korren.

Oppo-5x-zoom-example-700x349.jpeg


Oppon kamerajärjestelmä on 5,7 millimetriä paksu, eli aivan kaikkein ohuimpiin älypuhelimiin se ei mahdu. Järjestelmän kerrotaan kuitenkin olevan ohuempi kuin monien 2-kertaista optista zoomia tarjoavien järjestelmien.

Oppo on nyt esitellyt kameraa, mutta kyseisellä kameralla varustettua puhelinta saadaan vielä jäädä odottamaan. Sellaisesta Oppo ei tässä vaiheessa maininnut vielä mitään.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom