4G-verkoissa uusi avaus kaikilla operaattoreilla – Sonera käynnistää uudet tukiasemat jo...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103
Sonera on kertonut käynnistävänsä ensimmäiset 700 megahertsin taajuusalueella toimivat 4G-tukiasemat heti vuorokauden vaihtuessa, kun uusien taajuuksien toimiluvat astuvat voimaan 1.2.2017.

Ensimmäiset Soneran tukiasemat aktivoidaan ja kytketään verkkoon Porvoossa ja Tammelassa.

Myös DNA ja Elisa ottavat 700 megahertsin 4G-verkon käyttöön huomenna. DNA aloittaa Somerolta. Elisan suunnitelmista ei ole vielä tarkempaa tietoa. Sen mukaan uusi taajuus mahdollistaa Elisan 4G-verkon laajentamisen Itä- ja Pohjois-Suomessa, kapasiteetin jatkuvan laajentamisen ja verkon hyvän toimivuuden sisätiloissa.

”Uudet tv-lähetyksiltä vapautuneet taajuudet tulevat tarpeeseen kun rakennamme tulevaisuuden verkkoja ja niiden varaan rakentuvaa gigabittiyhteiskuntaa. Uusien tukiasemien rakentaminen tuo myös välitöntä helpotusta, kun vastaamme mobiilinetin kasvun haasteisiin”, sanoo Soneran teknologiajohtaja Jari Collin.

Uusi 700 megahertsin taajuus mahdollistaa ensisijaisesti verkon kapasiteetin kasvattamisen sekä useamman operaattoritaajuuden yhtäaikaisen käytön myötä myös enimmäisnopeuden kasvun.

4G-verkon nopeudet nousevat muun muassa uuden taajuusalueen myötä. Sonera on testannut Nokian kanssa 4G-verkon nopeuden nostamista, ja joulukuussa testeissä saavutettiin jo 640 Mbit/s- huippunopeuksia useammalla eri taajuudella. Slushin yhteydessä Nokia ja Sonera kertoivat myös tuovansa Helsinkiin 5G-verkon jo vuonna 2018.

Sekä DNA, Elisa että Sonera saivat viime vuonna järjestetyssä taajuushuutokaupassa itselleen 2x 10 MHz -taajuusparit. Yhteensä taajuushuutokauppa tuotti valtiolle 66 miljoonaa euroa.

Operaattorin 4G-verkon peiton pitää kattaa 99 prosenttia Manner-Suomen väestöstä kolmen vuoden kuluessa toimilupakauden alkamisesta, mutta käytännössä tämä vaatimus on täyttynyt jo aiempien taajuusalueiden verkoilla kaikilla operaattoreilla.

Uuden 700 megahertsin ohella aiempia 4G-taajuuksia Suomessa ovat 800, 1 800 sekä 2 600 megahertsiä. Suurin osa verkkopeitosta on rakennettu 800 ja 1 800 megahertsin taajuuksilla.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom