Mobiili.fi 4,83 miljardin dollarin jättikauppa: mobiilioperaattori ostaa legendaarisen internet-yhtiön...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2130
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Yhdysvaltojen suurin mobiilioperaattori Verizon Wireless ostaa legendaarisen vuonna 1994 perustetun internet-yhtiön Yahoo!:n toiminnot 4,83 miljardin dollarin liiketoimintakaupassa. Pitkään huhuttu kauppa, jota edelsi useita tarjouskierroksia, sai nyt vahvistuksensa. Verizon oli odotettu ja ennakkoon todennäköisimpänä pidetty ostaja Yahoo!-toiminnoille.

  Yahoo! tunnetaan muun muassa Mail-sähköpostistaan, haustaan sekä laajoista uutisten, urheilun ja talouden sisältöosioistaan. Yahoo!-kaupan mukana Verizonin siipien alle siirtyy myös Yahoon hankkima Tumblr. Yahoon palveluilla on yhteensä yli miljardi aktiivista kuukausikäyttäjää tai -kävijää, joista yli 600 miljoonaa mobiilisti.

  Nykyiselle Yahoo!-yhtiölle kaupan jälkeen jää yhä sen merkittävät yhteensä noin 40 miljardin dollarin arvoiset omistusosuudet listatuissa yhtiöissä kiinalaisessa Alibabassa sekä erikseen toimivassa Yahoo! Japanissa, jota omistaa myös japanilainen SoftBank. Lisäksi Yahoolle jää kassa- ja sijoitusvaroja sekä merkittävä patenttiportfolio, jonka se myynee seuraavaksi. Yhtiö tulee muuttamaan nimensä kaupan toteutuessa ja jatkamaan listattuna sijoitusyhtiönä. Verizonille kaupan yhteydessä siirtyvät Yahoon kiinteistöomistukset Piilaaksossa.

  Verizon tulee yhdistämään Yahoon toiminnan reilu vuosi sitten 4,4 miljardilla dollarilla ostamaansa toisen legendaarisen amerikkalaisen internet-yhtiö AOLin kanssa yhteen. Yhtiöillä odotetaan olevan merkittäviä synergioita muun muassa mainosteknologiassa ja -myynnissä.

  Verizonista kasvaa AOLin ja Yahoo!:n toiminnot yhdistymällä kolmanneksi suurin tekijä mainosmarkkinoilla, eMarketerin mukaan 4,5 prosentin osuudella, mutta markkinaykkönen Google (36 %) ja kakkonen Facebook (17 %) ovat reilusti edellä.

  Yahoo!:n toimitusjohtajana on vuodesta 2012 lähtien toiminut Googlelta siirtynyt, myös suomalaisia sukujuuria omaava Marissa Mayer. Hän ei onnistunut kääntämään Yahoo!:n liikevaihtoa tai tulosta kasvuun. Mayer on todennut aikovansa jatkaa ja pysyä Verizonin alla Yahoo/AOL-toiminnoissa, mutta mitä todennäköisimmin tämä ei jää pitkäaikaiseksi ratkaisuksi.

  Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiökokouksen vahvistuksen sekä viranomaishyväksyntöjen jälkeen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju