3G puhelin hintaluokkaan 300e?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja snowone, 18/7/08.

 1. snowone

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Varas vei puhelimen ja tuli äkkiseltään tarve uudelle. Applen koneita on ollut vuosia joten iPhone tietenkin kiinnostaa, mutta en siihen olisi nykyistä puhelintani vaihtanut puhtaasti hinnan vuoksi. Mutta nyt kun lähdetään puhtaalta pöydältä niin iPhone on erittäin hyvä vaihtoehto. En ole puhelinten kehitystä kuitenkaan seurannut pariin vuoteen joten en tiedä juurikaan mitä muuta markkinoilta löytyy.

  Vanha puhelin oli aikoinaan vissiin 200-300 euron 6680 eli S60 sarjan luureja. Haussa olisi nyt suurin piirtein 300 euron hintaluokassa monipuolinen 3G puhelin jolla onnistuu niin navigointi, nettisurffaus kuin kaikki muukin. Vaihtoehtona on sitten se iPhone, jonka ominaisuudet ja rajoitukset kyllä tiedän. Periaatteessa se on liian kallis, joten jokin muu puhelin 250-300 eurolla on se ensisijainen vaihtoehto.

  E51 ainakin näyttää hyvältä ja tekniikka aika viimosen päälle. Kaverilla tuota hypistelinkin ja myös tuntui jämäkältä. Jotain haukuttavaa siinä oli, en vain muista mitä. Hintakin kohdillaan. Mikä tekee N-sarjalaisista niin julmetun kalliita verrattuna esimerkiksi tuohon?

  Muista kuin Nokialaisista en tiedä yhtään mitään, valistakaa. Joskus oli Palm käytössä, onko niistä enää mihinkään?

  Kiitos avustanne.
   
 2. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  N-sarjalaiset ovat täynnä ominaisuuksia, mutta laadultaan ovat niin ja näin. E-sarja on taas vakiintunut laadukkaiden luurien mittaan. Bisnesmaailma vaatii hyvää. Osta E51, parasta mitä tuolla rahalla saa.
   
 3. McCoy

  McCoy

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/07
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  iPhone 5S
 4. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Tai jos SonyEricssonia vielä tyrkytetään niin laskisin vielä C702:sen mukaan. sisäinen GPS, 3,2MP kamera autofocuksella ja kuvausvalolla, roiskeveden ja pölyn kestävä, hyvän kokoinen jne jne... Ja vieläpä hivenen halvempi ku W890i. Niin ja löytyy kans toi "turbo" 3G- yhteys..
   
 5. snowone

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  jaahas.. Ericsson:ia ei olisikaan koskaan ollut vielä taskussa. WLANin menettäisi, millä sinänsä ei ole mitään merkitystä kun on 3G/HSDPA. Mikäs ihme tuo Turpo 3G on, kuulostaa pahalta? Entä tuo käyttis, löytyykö noihin ilmaisia tai maksullisia softia kuinka? Symbianin kanssa tottui siihen että sai Skypen, MSN:n, IRC:n ja tosiaan esimerkiksi navigoinnin ulkoisina softina. Mites noiden SonyEriccsonien kanssa?

  Yötä myöten katselin noita N-sarjan Nokioita ja totesin ihan typeriksi =) Isoja, toinen toistaan hassumman näköisiä ja hirveän hintaisia. Tuo E51 vaikuttaa kyllä todella lupaavalta. Siinähän on kameraa ja GPS:ää lukuun ottamatta tyyliin parhaat osat pienimmissä (metalli)kuorissa. GPS-palikka ja hyvä kamera kulkee sitten taskussa =)
   
 6. t434

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/07
  Viestit:
  210
  Tykkäykset:
  1
  Tarkoittavat varmaan HSDPA:ta.
   
 7. McCoy

  McCoy

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/8/07
  Viestit:
  293
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  iPhone 5S
  Lainaus TeliaSoneran sivuilta:

  "Matkaviestinverkkoa vahvistetaan osissa Tukholmaa ja Göteborgia uudella HSPA-tekniikalla, Turbo 3G:llä, joka tarjoaa asiakkaille langattoman yhteyden internetiin jopa 3,6 Mbit/s:n nopeudella."
   
 8. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Siis juurikin HSDPA. :) En itsekkään vielä niin valveutunut ole SE:n kanssa että kaikkea tietäisin, mutta kyllä tietääkseni näihinkin saa erilaisia softia asenneltua.. Ei varmaankaan niin paljoa löydy ku S60, mutta löytyy kumminkin jotain.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hintaraja on vähän tiukka, jos siis haluat sisäisen GPS:n
  SE perus GPS luurin on mainittu, on luokassaan todella mielenkiintoinen.
  Älyluuri sarjassa hintahaarukkaan voisi sopia vanha Nokia 6110 navigator, nyky koneisiin häviää kamerassa, ja wlan taisi puuttua, mukana route 66, nokia mapsin voi ladata, ja tietenkin kaikki muuta 3. osapuolen jutut.

  Nokia 6210 Navigator pomsahtaa sitten jo ylärajasi yli, samoin tarjouskone N95. N82 ja taitaa vielä N78:kin hyppiä jo reilusti yli rajojesi eli neljän sadan yli. Toki rahoilla saa monessa suhteessa enemmän, mutta 6110n:n kaltaiset navigointi lisenssit puuttuu kaikista.

  E71/E66 pomppii reilusti yli hintarajojesi, E51 siihen sopisi nätisti, mutta joudut ulkoisen GPS palikan armoille.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo C702 on perus java kone, mutta erona moneen muuhun merkkiin siinä menee omassa luokassaan, mm. kevyttä J2ME "moniajoa", mutta ei kuitenkaan ns älypuhelinten tasolla sovellusten moniajossa jne.

  Skybe, MS, IRC jutut ehkä tarkoittavat kohdallasi Symbian tai WinMobile konetta.
   
 11. snowone

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos kattavasta vastauksestasi.

  GPS-palikka on jo olemassa ja vanhassakin puhelimessa oli TOMTOM käytössä. En muutenkaan pitäisi ulkoista palikkaa mitenkään "armoilla olona". Laitteiden akunkesto on kummasti pidempi kun osa asioista hoidetaan ulkoisesti.

  Mitä tarkoitat että rahoilla saa monessa suhteessa enemmän jos sijoitan esimerkiksi N95:teen tuon E51:n sijaan? GPS samojen kuorien sisään ja parempi kamera? Yli 1/4 hintaa lisää? Runko on kokeilujeni mukaan huonompi ja puhelin kaikkiaan kohlompi (=isompi). Jos GPS-palikka on jo olemassa ja kamerastakaan ei puhuta samana päivänä oikeiden (digi)kameroiden kanssa niin en keksi syytä kalliimpaan malliin.

  Entäs nuo uudet mallit? FM-lähetin on ihan hyvä idea ja toisessa oli uudempi softakin. Mikä muu selittää kalliimpaa hintaa? Ominaisuuslista ei ainakaan näytä mitenkään erityiseltä.

  Entä muut kuin Nokian älyluurit? Edellisessä Symbianissani minua miellytti juuri nuo lisäohjelmat, kuten Skype (fring), MSN (fring), IRC (putty) ja navigointi joten ne ja muut haluaisin pitää edelleen. Löytyykö vastikkeet esimerkiksi toiseen jo mainittuun SE:niin? Entä saako esimerkiksi Windows-mobile pohjaisia laitteita 300:n euroon tai edes alle 400e?
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu mihinkä kaikkeen sitä GPSää käyttää.
  Riippuu vähän yhdistelmästä, ULkoinen GPS ei välttämättä ole luurin virrankulutkusen kannalta niin suuri etu kuin pikaisesti tulee mieleen (riippuu BT kulutukset, softasta ja mitä tehdään), jolloin toki pitää olla molemmat myös ladattuna, ulkoisesta BTstä on toki etuja, esim sijoitus, voi käyttää ilman a-gpsää, toisaalta jos sijoituksesta ei etua, sisäisellävoi saada sovellukseen paikkatietoa avustettuna/verkkoperustaisena vaikeammissa oloissa.

  Toki ulkoista voi käyttää myös sisäisellä varustetulla luurilla, ja jos ainoa GPS käyttökohde on mainitsemasi TomTom niin se toki sellaisenaan ei edes tuo sisäsäistä paikkatieto palvelua.

  Ulkoisen mokkulan paikan voi myös antaa ulkoiselle varavoimalle -> lisää akku pohjaista käyttöä.

  Erityisesti en vanhaa N95sta suosittele, mutta selkeitä etuja E51:een verrattuna.
  Se GPS, Kamera aivan eriluokkaa, isompi näyttö, TV-Out, muita pieniä.
  Ikäviä asioita, toimintaika, joidenkin mielestä mekaniikka, isompi hinta, RAM muistin vähäisyys, jota tosin uusi musitinhallinta vähän auttaa.

  N95 8GB, N82 jne, vanhaa N95:een verrattuna oleellisin tekijä enemmän RAM muistia. kamerakin vielä vähän parantunut, esim N82 varsin hyvä paketti.

  FM lähetin voi olla kiva, navigoinnissa ei ahkä suurta iloa, ellei sitten se ole ainoa asia mitä haluaa ajellessa kuunnella.

  Uusissa malleissa (N78 ->) oleellisin asia on 900Mhz 3G, jos luuria on tarkoitus käyttää parivuotta, niin kannattaa tosissaan muistaa tuo. FP2 tuo vähän uutta UItä ja alla oleva Symbian vähän tehokkaampi, mutta riippuu tapauksesta onko se mailmoja kaatava. esimmäisistä S60 3rd koneista on harpottu huimasti eteenpäin.

  SEllä tuoreita UIQ koneita, ne kannattaa katsastaa, viitimuksesi sinänsä pieniä, joten katso ihmeessä.
   
 13. palze

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/11/02
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  0
  Jos näin on asia, niin käy ihmeessä hakemassa E51 260 eurolla. Kohta seitsemän kuukautta sitä käyttäneenä voin suositella varauksettomasti. Jos on kyseisestä luurista jotain kysyttävää, niin vastaan mielelläni.
   
 14. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  Jättäisin siitä huolimatta nokialaiset hyllyyn oli TomTom tahi ei.. Nokian pitäisi hieman uudistaa suunnittelijoita kun kaikki luurit on jollain tapaa toistensa klooneja.
   
 15. c2110

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  miten olis SE P1i? Wlan,3g,täysnäppis,navigaattori,yms.. Olis yksityis semmoinen myynnissä tuohon hintaan käyttämättömänä.
   

Jaa tämä viestiketju