3G/kiinteä laajakaista

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Marlea, 30/7/08.

 1. Marlea

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  1
  Onko kukaan luopunut kiinteästä laajakaistasta ja käyttää "mokkulanettitikkuja"?

  Itselläni on siis nyt nettitikku ja toimii hyvin jopa 384 nopeudella. 2 läppäriä käytössä joista toinen kotikoneena kokonsa vuoksi. Nyt sitten mietiskelen josko luopuisi kokonaan kiinteästä laajakaistasta ja käyttäisi tikkua molemmissa, ja nostaisi nopeuden vaikkapa 2 megaan. Kotona ollessa nopeustesti näyttää tulokseksi 337-350 mb/s että ei hullummin. Paikka on Helsinki itä.


  Kannattaako? Haitat?
   
 2. PJL

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/05
  Viestit:
  119
  Tykkäykset:
  0
  Mulla ei oo langallista yhteyttä ollutkaan. Tällä hetkellä kannettava toimii Option Globetrotter PCMIA-kortin välityksellä ja toisena vaihtoaehtona N95 8GB. Yhteys Saunalahdelta. Itse asun Helsingin Tapaninkylässä, jossa yhteys ei ihan parhaasta päästä. Pääsee välillä 1Mb/s, mutta yleisimmin jotain 500 kb/s. (Olen kyllä aikanaan tehnyt valituksen huonosta kuuluvuudesta, ja jossain välissä pitäis kai jotain tapahtua?)

  Jos et lataile paljoa kymmenien megojen tiedostoja, niin niin riittänee langatonkin yhteys pitkälle. Itse olen esim. puhelimen päivityksen suorittanut sunnuntai Hesaria lukien, ku kestää jonkunverran. Mutta päivittäisessä käytössäni en oo kokenu tarvetta nopeamman liittymän hankkimiseen.
   
 3. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Juu minä luovuin kiinteästä ADSL-yhteydestä noin vuosi sitten ja on Sauniksen Mobiililaajakaista Plus (känny+läppäri netti) ja vielä työn puolesta DNA-yritysliittymä rajattomalla Matkanetillä. Päätelaitteina on tuo sama Option kortti kuin edellisellä ja nettitikku hyvin olen pärjännyt noilla, en kaipaa ADSL-yhteyksiä.
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kotosalta löytyy meganen ADSL eikä sitä ole tarkoitus vaihtaakkaan pois. Mobiililaajakaistat on menossa mukana. Kotona tiedon siirto sen verran kovempaa (ei, en wareta) etten mobiiliin vielä luota. Vaikka kotoalueelta tuo 3G löytyykin niin ADSL jääköön toistaiseksi ainakin.
   
 5. J.C.A.

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/08
  Viestit:
  81
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N97 ja Saunalahti TotaaliMAX
  Himassa 8M/1M ADSL kahdelle läppärille wlanilla. Matkassa kulkee mukana 2M netti-tikku Elisalta, tarkotuksena hommata vielä itselleni opiskelukoneeksi tuo Asuksen uusi 8,9" näytön omaava pikkuläppäri. Linux, gigan keskusmuisti ja onkos siinä nyt sitte 12 vai 16 gigaa flässi muistia. :) Joku 250 gigan ulkonen povariin mahtuva kovo ois aika pätevä tuon asuksen kanssa.

  Netti tikku toimii mainiosti, ainakin kaupunkialueilla, vähän hidastelee tietysti tuolla keskellä ei mitään, mut toimii kuitenkin.
   
 6. kaikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen juuri harkitsemassa siirtoa, että ottaisin kokeeksi jonkin 2 megan mobiililaajakaistan (tai Saunalahti näkyy tarjoavan myös 5 megan yhteyttä jossain rajatulla alueella, joka tämän vuoden aikana pitäisi levitä lähes koko Elisan verkkoon. Mistään en vain ole tuosta käytettävästä tekniikasta löytänyt tarkempia tietoja ja missä tuo jo toimii, jos toimii?) ja luopuisin megaisesta ADSL-liittymästäni, josta täällä keskellä ei mitään joudun pulittamaan karseaa 38 eur kuukausihintaa. (Sonera dominoi tällä alueella, eikä muilta operaattoreilta liittymää tänne saa, kun joutuisivat vuokraamaan linjan Soneralta)...

  Soneraa en varmaankaan ota, kun ainakin siellä on tiedonsiirtorajoitus/kk. Täytyy nyt sitten katsoa mikä olisi sopivin vielä tälle alueelle...

  Jossei tyydytä, niin sitten täytyy Soneran ADSL ottaa takaisin, kun jokin liike sopivan kytkylahjan tarjoaa uuden liittymän kylkiäisenä.
   
 7. kimmo Vieras

  0   0   0

  Eikös noista operaattorien tarjomista kuuluvuuskartoista saane osviittaa, missä toimii tahi ei.
  Mitä hintaan tulee, niin takavuosina maksoin 256kbit/s-liittymästä noin 50erkkiä/kk, sitä ennen modeemilla ja isdn-aikoja en enää viitsi muistella.
  Käytettävällä tekniikalla tuskin merkitystä tavikselle, pääasia että toimii kuten pitää. Wikipedia hyvä paikka, jos kuitenkin haluaa jostakin tarkempaa selkoa..toki tälläkin foorumilla uskoakseni asiantuntevaa porukkaa, jotka voinee tarvittaessa selvittää käytössä olevaa tekniikkaa.
  Soneraa haukutaan monessa paikassa..itsellä kokemuksia ko firmasta n.15v. Jos/kun itsellä ongelmia ollut, niihin on otettu kantaa ja korjattu. Hinnat voisivat toki olla edullisempia, mutta itselleni kuitenkin toimivuus melko tärkeätä.
  Sanoit itse, että olet "keskellä ei mitään"..en taatusti sinun sijassasi katkaisisi toimivaa kuparikaapeleihin perustuvaa adsl-yhteyttä. Jos olet yhtään seurannut "nykytrendiä", niin metsämökistä halutaan kaapelit katkoa ja laittaa tilalle langaton @450. Jos siis lopetat nykyisen toimivan adsl-yhteytesi, niin saattaa olla että sitä et enää takaisin saa.
  Suosittelisin siis, että otat joltakin operaattorilta(dna, elisa, sonera)datapaketin "rajoittamattomalla" tiedonsiirrolla.
  Rajoittamaton sitaateissa siksi, että jokainen operaattori(ei pelkästään sonera) varaa sopimusehdoissaan oikeuden priorisoida liikennettä, jos jennaameson.avia ladataan liikaa.
  10-15 erkkiä menee kuussa, sillä voit testata toimivuuden ja kannattaako luopua "oikeasta" laajakaistasta.
   
 8. kaikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  0

  Käytettävä tekniikka kiinnostaa lähinnä siksi, että osaisin ostaa oikeanlaisen nettitikun/modeemin, jossa kyseinen tekniikka on tuettuna. En halua ottaa nettitikkua paketin mukana, koska silloin joutuisin sitoutumaan kahdeksi vuodeksi kyseiseen pakettiin.


  Yli kymmenen vuoden kokemus itsellänikin on kyseisestä puljusta, eikä valittamista ole kuin hinnassa. Toimivuus on ollut kohtuu hyvää, mitä nyt kertaakaan ei ADSL:n kytkentä/siirto ole mennyt kerralla putkeen. Tämä on kuitenkin aina korjattu nopeasti, kunhan ensiksi on vaan saanut asikaspalvelijan kiinni (no tarkemmin ajatellen tosiaan asiakaspalveluun voisi päästä nopeammin, kun yleensä olen joutunut jonottamaan yli puolituntia/asiointikerta).

  No tuossa ehkä vähän liioittelin. On tämä kuitenkin kaupunkialuetta, ei aivan maaseutua sentään ja 3G alueellakin pitäisi olla. Lähinnä tuolla viittasin siihen, että täällä ei tosiaan ADSL-liittymää saa miltään muulta operaattorilta kuin soneralta. (joten kilpailua ei ole ja hinta pysyy korkeana). Toki aluksi otan mobiililaajakaistaliittymän tuohon rinnalle, joten jos ei sillä yhtään mitään tee, niin kai sitten on tyydyttävä tuohon kalliiseen ADSL:ään. Jos taas toimii kohtuudella, niin voisi jatkaa kokeulua ilman ADSL:ää...
   
 9. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  VÄÄRIN. Soneralla ei ole mitään rajoitusta kuin ei muillakaan operaattoreilla. Soneran Liikkuva Laajakaista rajaton käyttö suomessa missä vain milloin vain. Ja Mikrobitin ylivoimainen testivoittaja myös. Tarkista alueesi 3g kuuluvuus vaikkapa asiakaspalvelusta. Lisätietoa

  http://www.sonera.fi/Laajakaista/Langattomat+laajakaistat/Liikkuva+laajakaista
   
 10. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  vappuna otin megaisen huawei 220 mokkulan dna:lta ja parin viikon testin jälkeen pistin kiinteän laajakaistan pois. enkä ole katunut tippakaan. toimii hyvin. ja on halvempi kuin mikään kiinteä netti. suosittelen jos vain asut 3g-verkon alueella.
  tältäkin foorumilta voit lueskella kokemuksia eri operaattoreiden 3g:stä ja kuuluvuuskartoista voit katsoa suuntaa mikä toimii parhaiten sun osoitteessa. ja sit myymäliin kysymää et voisiko sitä testata jotenkin etukäteen :)
   
 11. quagmire

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  403
  Tykkäykset:
  0
  Jos puhuu ja tekstaa paljon eikä vierasta Saunalahtea, kannattaa ottaa Totaali2-paketti paskimmalla puhelimalla ja myydä se sitten pois, jos omistaa jo valmiiksi hyvän luurin. Totaali2:ssa on nimittäin myös rajaton datasiirto ja sen tarjoama HSDPA-nopeus vastaa käytössä megaista ADSL-liittymää. Testattu on ja hyvin toimii. Tämä siis jos se megainen kaista riittää surffailuun.
   
 12. kaikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  0
  Miten tuon alla olevan pätkän soneran matkapuhelinpalveluiden hinnastosta sitten muuten tulkitset? Toki muutkin varmasti rajoittavat, mutta Sonera sanoo tuon selkeiten. (mikä tietysti toisaalta on hyväkin asia, että tietää missä mennään. Ei sillä tuo 3 gigaa ei taida olla mennyt omassa käytössä yli nykyiselläänkään.)

  "Data Kuukausi €
  Kytkentämaksu_______________________ _7,90
  Kuukausimaksu ______________________ 14,90
  Kuukausimaksuun sisältyy rajoittamaton määrä
  tiedonsiirtoa kotimaassa laskutuskauden aikana
  kohtuullisen käytön periaatteen mukaisesti 8)

  8) Sisältää kohtuullisen käytön periaatteen mukaisen määrän
  (enintään 3 Gt/kk) tiedonsiirtoa kotimaassa laskutuskauden
  aikana. Asiakkaan ylittäessä tämän rajan on Soneralla oikeus
  rajoittaa palvelun käyttöä."
   
 13. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Jos perus UMTS 384 riittää ja Sonera verkon liikkuvan nettiyhteyden haluaa ilman kytkyä, niin minä ottaisin TeleFinland pulina liittymän + netin. Eipä ainakaan tulisi "Sonera yllätyksiä" datamäärän rajoissa..
   
 14. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2167
  Tykkäykset:
  18
  Vinkkinä voisin sanoa, että osta lukitsematon mokkula/tikku erikseen, ja liittymä ilman määräaikaisia sopimuksia datapaketilla. Näin tein itse, ja pääsen irti mobiilikaistoista koska haluan ;)

  Mutta n.6kk on ollut käytössä pelkkä mokkulanetti, ja on ollut hyviä ja huonoja aikoja, joskus tulee täyttä kaistaa, ja joskus taas madellaan kymmenesosalla luvatusta nopeudesta. Mutta on nyt kuitenkin toiminut sen verran hyvin, ja hinta on halpa niin olen vielä pitänyt. Täälä 1/512 adsl maksaa 33,90€/kk, ja langaton vaihtoehto 1/384 maksaa 19,8€/kk. Ja samalla kaistalla hoituu nyt sitten puhelimellakin surffailut samaan hintaan saunalahden multisimin ansiosta :)
   
 15. kaikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  0
  Tämä juuri on ollut tarkoituksena, kun en tosiaan halua ottaa sikaa säkissä 24kk sopimuksella. Olen katellut, että Saksasta saattaisi jopa saada kohtuu hinnalla lukitsemattoman Huawei (/Vodafone) E270 mallin. Tuolla luulisi sitten pärjäävän jatkossakin, jos tulee nopeampiakin kaistoja tarjolle.
   
 16. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  En löytänyt tuota kohtaa nettisivuilta. Netissä sivu on päivittämättä, tietääkseni ei ole rajoitusta, korjatkaa joku jos olen väärässä.

  Edit: Hinnastossa on maininta rajoitteesta, hinnasto on päivitetty 1.6.2008. Toimitusehdoista ei löytynyt mainintoja rajoituksista. Linkki toimitusehtoihin:

  http://www.sonera.fi/files/Sonera.f...rtopalvelut_19052008.pdf?LinkType=Static File
  Uskoisin maininnan olevan tekninen eli Soneralla on oikeus puuttua käyttöön, mikäli esim. 24h aina jollain olisi dataputki päällä. Samanlaatuinen maininta on esim. Sonera Perhe palvelun kohdalla:

   
 17. Ronkoteus

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/08
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Eipä ole tullut luovuttua, sillä kun muutama kuukausi sitten netti vempeleet hankin. Valitsin heti mokkula vetoisen ratkaisun...
   
 18. kiksu

  kiksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/08
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire / Saunalahti
  Itselläni Saunalahden 8/1 ADSL käytössä, jossa toimii yksi pöytäkone, kaksi kannettavaa pc:tä ja Saunavisio-digiboksi joten nopeaa laajakaistaa tarvitsee.
  Löytyy myöskin Mobiililaajakaista+ 384, pääasiallisessa käytössä kännykässä ja nettitikku multi-SIMillä sitten emännän läppäriä varten reissuilla.

  Mainiosti on kaikki pelittänyt :)

  Laajakaistan vaihtamista pelkäksi 3G-mokkulayhteydeksi en voisi kuvitellakaan nykyisillä nopeuksilla ja hinnoilla vaikka 3G-verkko onkin.
   
 19. kaikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  412
  Tykkäykset:
  0
  Eipä tuota kannatakaan vaihtaa, kun sitä ei enää ilmeisesti saa takaisin sitten kytkettyä. Itsekin olisin ottanut toki kotitotaalipaketin, jos sen vain tälle alueelle olisi saanut. Nyt kun vaihtoehdot ovat ADSL 1M 38eur/kk tai 3G 1M 19,90eur/kk niin houkuttelee kokeilemaan tuota 3G ratkaisua ja jos ei tyydytä, niin sitten ADSL takaisin sopivan liittymälahjan kera Gigantista tai Markantalosta... Toki joutuu itse modeemin ostamaan, mutta eiköhän sen saa sitten eteenpäin myytyä jos näin käy.
   
 20. kiksu

  kiksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/08
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire / Saunalahti
  Kallis hinta ADSL:llä siellä.
  Olisin tuon Kotitotaalin saanut tuolla 38e/kk:lla 24/1 nopeudella, mutta on liian pitkä matka dslamille niin pystyivät toimittamaan vain 8/1, joka on kylläkin riittänyt hyvin.

  EDIT: Katohan, sä ootki naapurikunnasta :p
   

Jaa tämä viestiketju