+393 ja 010 alkuiset numerot??

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja tomster80, 17/6/09.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. tomster80

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Kävipä tossa viime viikonloppuna moinen tapahtuma:
  Likkakaverin puhelin soi noin klo 23 lauantai-illalla ja numerona oli +393etc.
  No tyttöystävä ei kuitenkaan mielellään vastaa tuntemattomiin puheluihin eikä varsinkaan kun huomasi että puhelu tulee ulkomailta... No minä sitten tietysti uteliaana googlettamaan et mikäs tää nyt oli, niin aika paljon tuolla muualla netissä on näistä juttua. Jotain huijausyrityksiä... Joku jopa väittää että vastaamisesta olis tullu huima lisä puhelinlaskuun??

  Noh... Itsellä soi tänään aamulla puhelin ja numerona 0102700*** (en viitsi koko numeroa laittaa). No kuitenkin, vastasin puheluun koska näytti kotimaiselta numerolta kuitenkaan siellä ei ketään puhunut vaan kuului pelkkää musiikkia!?

  Heitin siitä sitten melko pikaisesti luurit kiinni.
  Koitin tätä numeroa googlata mut eipä netistä oikein mitään löytyny...

  Onko meitä kohtaan nyt joku invaasio meneillään vai mitä helv***
  Voiko tuollaiseen outoon numeroon vastaamisesta tulla iso lasku?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Lindorff Oy P.O. Box 20, 20101 Turku, Finland, Tel: 010 2700 00

  No kotimaassa vastaamisesta ei pitäisi laskua tulla, ja jos kuitenkin tulee, niin ei ainakaan pidä mennä maksamaan, ellei ole sopinut sellaisesta.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Riippuu paljoko olet velkaa perintätoimistolle ;D


  +39 alkunen viittaa puolestaan selkeästi huijausyritykseen, jossa ois soitettava takaisin. Italian/Vatikaanin maatunnus. Vastaaminen Suomessa ei saa maksaa mitään tai se on vastoin liittymäsopimuksia. Näin ainakin uskoisin... Lukekaa ne omat sopparinne läpi tai soittakaa operaattorille.

  Muutenkaan en ymmärrä miksi ei uskalleta vastailla puhelimeen. Mitäs pelättävää siinä on jos ei ole numeroa? Aivan sama kuka soittaa. Semmosessa tilassa pitää hakeutua jo hoitoon, jos pelkää omaa varjoaankin.
   
 4. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Tuohan oli aika itsensä selittävä juttu ja onhan kiva jos perintätoimistolla on tuollainen pehmeä lähestymistapa musiikilla.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No sitä en tiedä mitä on tapahtunut, löikö linjat jonneen jonotukseen vai mitä kummaa.. mutta ei kannata pelätä puhelimeen vastailla noin muutenkaan.
   
 6. tomster80

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Okei, eli numero johon minä vastasin oli 0102700587.
  Find (16400) ei ainakaan tällä numerolla antanut mitään vastausta.

  Ja tuskin se että ei uskalla vastata tuntemattomille tarkoittaa sitä että pitää hoitoon hakeutua?
  Jotkut ihmiset vaan sattuu olee arempia ku toiset... Sitäpaitsi, esim. puhelinmyyjistä tai muista suoramarkkinoijista todella vaikea päästä eroon ellet uskalla/kehtaa sanoa suoraan että lehtien tms. ostaminen ei kiinnosta.

  BTW. Ei ole perinnässä mitään ja kai niillä on paremmat keinot periä velkojaan kuin soitella perään??
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos kyse oli perinnästä, niin varmaan tuosta sitten lisäsivät perintäkuluihin yhden puhelin kontaktointi yrityksen. ja luurin paiskaaminen lisää kustannuksia kun lähettävät henkilökohtaisen vierailijan :)

  Jos kyse olis ko. yhtiön perintäpalveluiden markkinoinnista, niin jäi saamatta hyvä tarjous, nyt taitavat nuo firmat kovasti markkinoivan palveluitaan. tosin se tarkoittaisi että ko. kontakti numero olisi jonkin potenttiaalisen nimissä tai joskus ollut.

  Eikä pidä unohtaa että voihan sieltä soitella joku tuttu tai puolituttu muuten vain, tai joku harrastus / yhdistystoiminta asioita hoidella työnantajan piikkiin.

  Voi tietenkin olla vääränumero.

  Musiikkin tietekin viittaa siihen että tullut vaihteen (soittajalla ei paukkoju soitella suoraan) tai jokin puhelinrobotin kautta -> markkinointi, "asiakastyytyväisyys" kysely jne.
   
 8. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Eikä aina auta sekään että uskaltaa sanoa että ei kiinnosta, juurikin äskettäin erään kanssa tivasin kolme kertaa että ei kiinnosta ja vastaus oli aina että "eikö todellakaan kiinnosta" jonka jälkeen kysyin että eikö hän tiedä "ei" sanan merkitystä jonka jälkeen puhelu loppuikin lyhyeen.

  Varmasti monella jää vastaamatta tuntemattomiin numeroihin kun ei jaksa tivata puhelinmyyjien kanssa, mutta tosiaaan että laskua vastaamisesta ei pääse syntymään, kunhan ei soittele takaisin päin.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No voi hyvän tähden sentään...

  Mää tunnen ihmisiä jotka ei ole vastannu omille lapsillekaan, kun ne on jossain harkkoihin mennessä jäätyny pystyyn suurinpiirtein kun ei harkkoihin ole päässytkään. Tuotu vaan autolla kotoo ja jätkät jääny pihalle odottelemaan liikuntahalliin pääsyä. No sitte kakrut syystä tai toisesta ei ole numeroa laittaneet näkyviin ja yks puupää ei vastaa lämpimässä autossaan. Homma oli siten, et lapset joutu käveleen kun eivät kehdanneet soittaa naapuritalojen ovikelloja välillä et pääsisi lämmitteleen. Näin se periytyy... Ennen varmaan ne kuolivat nälkään ketkä ei kehdannu tappaa eläimiä. Nyt ne on erilaisten palstojen riesana omituisine sääntöineen tai yhteiskunnan rasitteena nappeineen..
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Taitaa heillä olla myös ihan normaaleja laskutus palveluita (esim. jos joku firma on ulkoistanut heille).
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joo (kait) pahahan se meidänkään on kaikkea tietää varsinkin kun muut ei uskallla vastata puhelimeen. Miksei laita soitonsiirtoa jolleen 10 vuotiaalle lapselle, sille ei voi myydä mitään ja se uskaltaa vastata edes puhelimen ja ottaa selvää mistä on kysymys.

  Ketju lukkoon jo!
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ei viitsi tehdä mitään modetoimenpiteita, ettei vaan käyttäjien herkkä hipiä kärsi ja tule mitään itkupotkuraivareita.
   
 13. tomster80

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/06
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Joo... Lähti vissiin hiukan lapasesta tää juttu.
  Käsittämätöntä et heti rupee tulee näitä katastrofiteorioita paleltuneista lapsista, idioottimaisista vanhemmista ja siitä kuinka perseestä lätkäreenit on...Ehkä sun pitäis ruveta kiertää vaikka kouluja ja päiväkoteja ja messuat niissä lapsille että "kuinka tärkeää onkaan vastata puhelimeen, vaikkakaan et tietäisi ketä soittaa". Oppivat sitten pienestä pitäen tavoille...

  Kai tää asia tuli käsiteltyä (ja eräät todisti typeryytensä), antaa mennä lukkoon vaan.
   
 14. Panda Vieras

  0   0   0

  Mä en kanssa ymmärrä. Koskaan en ole allekirjoittanut ainuttakaan sopimusta joka velvoittaisi vastaamaan puhelimeen aina kun se soi. Kele minä en ainakaan ala puhelimen orjaksi on se kuinka rikos JJ:n mielestä hyvänsä.
   
 15. Mr.Tyson Vieras

  0   0   0

  En ainakaan aina jaksa vastata vaikka näenkin kuka soittaa. Jos oikeen tärkeää asiaa jollain tutulla on, niin voi laittaa vaikka viestillä asiansa tahi viestiin kirjoittaa notta soita, tärkeää. Ainakin karsastan melko vahvasti jos on tuntematon numero tai joku ihan ihmeellinen muuten ja yleensä jätän vastaamatta. En näe suurtakaan järkeä tuntemattomalla numerolla ylipäänsä soitella.. Lähinnä tulee mieleen joku kriminaali, joka ei halua kenenkään saavan numeroaan selville. Itselläkin salainen numero on, mutta pidän silti numeron näkyvissä. Lähinnä siksi salainen, ettei kaiken maailman dorkat osoitetta ja numeroa saa selville ainakaan niin helposti.(joskus piti kaveripiiriä hieman muokata) Ja estää puhelinmyynnin melko tehokkaasti. Tainnut kerran joku kaupustelija soittaa parin vuoden aikana.
   
 16. kimmo Vieras

  0   0   0

  Yhtä lailla kun jossain tapauksessa voi olla typeryyttä vastata puhelimeen, voi taas toisessa tapauksessa olla typeryyttä olla vastaamatta. Tässä ketjussa sanottujen perusteella ei siis kannattaisi lähteä kenenkään älykkyyttä arvioimaan.
  Numeroiden "mysteeri" ei varmastikaan ratkea tällä foorumilla..aloittajalle suosittelisin googlea aika ajoin(kuten varmasti tehnytkin)..yleensä näistä huijausnumeroista tulleet soitot lisääntyvät ja sitä kautta asiasta voi tulla myöhemmin parempaa selkoa.
  Koska ketjun aloittajakin asiaa toivoi, niin laitetaan lukkoon. Jos asiassa myöhemmin uutta ilmenee, niin saahan tämän auki.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju