3660:n muistin varmuuskopiointi PC:lle?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Myrzan, 17/4/04.

 1. Myrzan

  Myrzan

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Olisi tämmöinen juttu, että pitäisi saada jotenkin data liikkumaan 3660:n ja tietokoneen välillä ja en oikein ole varma ostaisinko kortinlukijan vai Bluetooth-sovittimen. Kortinlukija tuntuu kuulemani perusteella reippaasti toimintavarmemmalta vaihtoehdolta mutta sitä käyttäessä joutuisi purkamaan kännyn aina kun haluaisi siirtää dataa. Myöskin kortin liitinten kuluminen arveluttaa hieman. Bluetooth-sovitin olisi siis noin fyysiseltä kannalta käytettävämpi vaihtoehto mutta toiminnan luotetavuus tuntuu olevan aika iso kysymysmerkki.

  PC-Suite vaikuttaa aika onnettomalta viritykseltä ja en haluaisi sitä alkaa asentamaan. Jos hankkii Bluetooth-sovittimen niin pystyykö sovittimen omilla softilla tekemään kaiken minkä PC-Suitellakin? Ennenkaikkea, pystyykö bluetoothin kautta siirtämään koneelle varmuuskopion kännyn muistin sisällöstä ilman PC-Suitea?

  Yleisesti ottaen, mitä kaikkea tuolle muistikortille pystyy Bluetoothin kautta tekemään (PC-Suitella tai ilman)? Näkyykö kaikki mitä kortilla on myös tietokoneella ja pystyyko kaikkea kortilla olevaa dataa käsittelemään vai piilottaako tuo känny muistikortilta mahdollisesti esim. jotain osia joille ei Nokian propellihattujen mielestä pitäisi kenelläkään olla mitään asiaa?

  Sitten kortinlukijoista. Oletan, että kännyn muistin pystyy varmuuskopioimaan ainakin siten, että tallettaa ensin kännykällä varmuuskopion muistista MMC-kortille ja sitten kopioi tuon tiedoston koneelle? Kortinlukijaa käyttäessä pääsee kai myös katselemaan ja käsittelemään vapaasti ja ilman rajoja kaikkea tietoa mitä kortilla on, vai kuinka?

  Millähän nopeudella tuo tiedonsiirto MMC-kortin ja PC:n välillä tapahtuu? Esim. MMC-kortin suurin jatkuva kirjoitusnopeus on käsittääkseni 400kt/s, päästäänkö tähän nopeuteen myös käytännössä? Tällöin tiedonsiirto olisi jo sen verran nopeampaa kuin BT:n kautta (~100kt/s) että kännykän purkaminen ei pahemmin haittaisi.

  Kortinlukijoista olen katsellut mm. Kingstonin 6-in-1-lukijaa (hinta n. 28 €), olisiko tuo OK vai onko parempia tarjolla? Lexarin 6-in-1 USB HiSpeed (2.0)- lukijaa on suositeltu, mutta niitä ei näy oikein löytyvän mistään. Ei kai Kingstonin ja Lexarin laadussa mitään isoja eroja ole, molempienhan pitäisi olla melko arvostettuja merkkejä?

  Olin jostain lukevinani, että kortinlukija ei vältämättä tarvitsisi ajureita ollenkaan eli ne toimisivat ihan kiinni heittämällä samaan tapaan kuin USB-muistit. Pitääkö tämä paikkansa (Kingstonin esittessä kyllä sanotaan, että Plug and Play mutta ei selitetä asiaa oikein sen tarkemmin)?

  Lopuksi, eikö kaikkien MMC-korttien pitäisi olla periaatteessa samanlaisia? Kummastuttaa hieman, että nuo Nokian 'omat' muistikortit maksavat tuplasti sen mitä esim. Kingstonin muistit. Ei kai ole mitään syytä miksei Kingstonin 128Mt MMC toimisi kännyssä siinä kuin Nokian omakin?
   
 2. mihatsu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/2/04
  Viestit:
  158
  Tykkäykset:
  8
  Suoralta kädeltä voin sanoa että Bt on ihan armottoman hidas ja että sen saa toimimaan vaatii kyllä kikkailua. En osaa sanoa tuosta nokian kortin tiedonsiirtonopeudesta mutta joskus kokeilin omaa SE p900 korttia ja mp3:set meni kyllä siihen hetkessä kun taas bt:n kanssa menee suunnilleen sama aika kun biisillä on pituuttaa. Sama juttu luurin telakan kanssa. Vaikka se bt onkin hidas niin minusta se puhelimen purkaminen osiin on kyllä niin huono puoli että ottasin sen bt. Varsinkin kun nokiassa pitää purkaa ihan alkutekijöihinsä.

  Mika
   
 3. Xaeron

  Xaeron Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2505
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Kaikki kortinlukijat ovat about samantasoisia.
  Tosin liitäntätapoina on just se 1.1 ja 2.0, ja ei ne 2.0 lukijat paljon kalliimpia yleensä ole, joten jos ostat, niin osta kerralla sellainen.

  Itse käytän muistikortinlukijaa suurempien tiedostomäärien siirtämiseen, ja datakaapelia pienten siirtomäärien.
   
 4. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  En jaksa perata tuota aloitusviestiä kohta kohdalta, joten kommentoin lyhyesti omia kokemuksia:

  Muistikortilla on kätevä siirtää asennettavia ohjelmia, musiikkia ja muita tiedostoja. Jos tätä tekee usein, on ärsyttävää irrotella akkua muistikorttia vaihtaakseen, mikä on tilanne useimmissa Nokian malleissa.

  Jos taas haluaa myös synkronoida kalenterin ja osoitekirjan sekä hallita puhelimen asetuksia, ei muistikortista ole apua. Minusta juuri tuo on PC Suiten paras puoli, jos sen vain saa toimimaan.

  Jos hankkii muistikortinlukijan, kannattaa saman tien ottaa sellainen 5-9 eri muistikorttia lukeva USB- tai IDE-liitäntäinen malli, niin tulevatkin muistikortit saa luettua.

  t. tero
   
 5. Myrzan

  Myrzan

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Alkaa tuntua siltä, että olen kallistumassa tuon kortinlukijan oston puolelle. Ainoa asia mikä epäilyttää on tuon kännyn muistin varmuuskopiointi. Eli osaako joku sanoa onnistuuko se kortinlukijalla?
   
 6. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  voin sanoa ettei tuo onnistu.
   
 7. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  Kännyllä varmistat sisäisen muistin kortille ja sitten kopioit kortin Backupin lukijalla koneelle....

  =)juha
   
 8. Myrzan

  Myrzan

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Juurikin näin ajattelin tehdä. Mutta kerroitko sinä nyt vain miten tuo tapahtuu vai oletko myös tehnyt noin ja kopioinut sen varmuuskopion vielä takaisin kortille ja se on toiminut? Tai joku muu? Minä nyt haluan olla täysin varma tästä..
   
 9. JuhaN Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/03
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  16
  En ole kokeillut... Noin sen pitäisi toimia ja voisinpa tietysti jossain vaiheessa kokeillakin. Kännykälle voisi tehdä kevätsiivouksen ennen lomia ja asentaa kaiken uudelleen. Ellei nyt sitten tule uutta lelua taskuun ennen siivousfiiliksiä...

  =)juha
   
 10. Myrzan

  Myrzan

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Kerran vielä: Onko joku käytännössä onnistuneesti varmuuskopioinut kännykän muistin kortilukijan avulla?
   
 11. Myrzan

  Myrzan

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/04
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Vastaanpa tässä hieman omaan kysymykseeni kun on tullut kokeiltua. Eli seuraava toimenpidesarja on suoritettu menestyksellisesti: Puhelimen muistin backup muistikortille (tuloksena tiedosto e:\backup\backup.arc) luurin oman Muisti-ohjelman toiminnolla. Em. tiedoston lähetys varmuuden vuoksi myös GPRS:n yli sähköpostiin (File Exploria käyttäen). Softaversion päivitys (->puh. muisti nollille). Asetukset kuntoon, backup-file sähköpostista takaisin muistikortille omaan paikkaansa ja tietojen palautus kortilta. Ei ongelmia. Tosin (muistaakseni) ainakaan kaikkia kalenterin tietoja tuo backup-toiminto ei ilmeisesti kata joten sieltä hävisi sitten kamaa bittiavaruuteen mikä hieman harmitti mutta tämähän johtui siis tyhmästä varmuuskopiointisoftasta eikä työmenetelmästä.

  Nyt rupesin miettimään semmoista, että saako tuon em. backup.arc tiedoston tietokoneella auki (selkokielisessä muodossa) esim Nokia Suiten avulla? Puhelimesta (kyseessähän oli siis 3660) kun on ruvennut vibra sohlaamaan ja tuumasin, että voisi koitaa korjata tuota jossakin välissä. Haluan kuitenkin saada jotenkin osoite- ja muistikirjan ym. sälät talteen jos luurista tuleekin korjatessa entinen eikä viittis erikseen alkaa noita kaikkia systeemeitä kopsimaan SIMille ja sähköpostiin ym...?
   

Jaa tämä viestiketju