3650 + infrapuna + winxp + sonera = problemo

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Derrkus, 15/6/03.

 1. Derrkus

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  GPRS ei suostu yhteistyöhön tietokoneen kanssa. Minulta löytyy seuraavanlainen varustus: Nokia 3650, Soneran Pro Data GPRS-liittymä, WinXP ja koneessa on Tekram IRMate-210 sarjaporttiin kytkettynä. Käytän infrapunaa kännykän ja koneen väliseen kommunikaatioon. Olen laittanut kaikki asetukset niin kuin Soneran sivuilla neuvotaan. Internetin käyttö GPRS:n avulla pelkällä kännykällä toimii kyllä mainiosti. Kun yritän muodostaa yhteyttä tietokoneesta niin saan tällaisia virheilmoituksia: http://med.norsu.net/gprs/error1.jpg , http://med.norsu.net/gprs/error2.jpg ja http://med.norsu.net/gprs/error3.jpg. Näitä tulee vaikka infrapuna on aktivoitu puhelimesta ja tietokone tunnistaa puhelimen. Luin http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=13870 , että Nokia modem optionsseihin pitäisi laittaa access pointiksi "internet", joten kokeilin sitä. Silloinhan se nokia modem options laittaa tällaiset asetukset modeemin extra initialization commandsiin: http://med.norsu.net/gprs/nokiamodemextra.jpg . Kuten sanoin olen kokeillut Soneran antamia asetuksia myös: http://med.norsu.net/gprs/soneranextra.jpg . En ole laittanu mitään käyttäjänimeä enkä passua ja olen soittanut numeroon *99***1#: http://med.norsu.net/gprs/dialup.jpg . Ymmärrän kyllä että jotkut virheilmoitukset tahtovat kertoa, että tietokone ei tunnista kännykkää. Sitten kun vihdoinkin saan koneen tunnistamaan kännykän ja saan soittamaan niin sitten tapahtuukin jotain odottamatonta. Tietokone jää hetkeksi kohtaan "Dialing *99***1#". Kännykässä ei tapahdu mitään. Sitten hetken päästä kännykän infrapuna-yhteys menee pois päältä ja tietokone antaa virheilmoituksen: http://med.norsu.net/gprs/error3.jpg . Olen kyllä pari kertaa päässyt pidemmällekin, mutta sitten taas on käynyt niin että tietokone on jäänyt kohtaan "Dialing..." ja pysyy siinä vaikka 30min. Silloin voi kuitenkin painaa "Cancel"-nappia, mutta Network connections väittää vieläkin että yhteyttä oltaisiin muodostamassa ja hetken kone onkin hieman jumissa. Kännykässä käy silloin niin että infrapuna jää päälle eikä se lähde pois päältä ja kännykkää ei saa suljettua muuta kuin irrottamalla akun. En enää tiedä mikä tässä avuksi. Olen jo soittanut monta kertaa Soneran asiakaspalveluun, mutta he eivät osaa antaa mitään muuta neuvoa kuin, että lukea Soneran sivuilta asetukset vielä kertaalleen. Tiedän, että tuo yhteys ei toimi jos PC-suitesta on valittu Infrapuna yhteydeksi. Olen poistanut koko PC-suiten koneelta mutta eipä ole auttanut.
   
 2. arska69

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/02
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Mun käsityksen mukaan sen puhelimen pitäis ottaa yhteys numeroon *99# eikä*99***1#.Kokeileppa sitä.
   
 3. MJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  220
  Tykkäykset:
  0
  Tuo numero on *99*#

  XP:ssä ei kannata ottaa yhteyttä heti koneen käynnistymisen jälkeen, vaan odottaa 5min.

  Kyllä modeemi toimii infralla, vaikka pc-suite olisikin asennettu myös infralle.
   
 4. Derrkus

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Olen koittanut kaikkia kolmea numeroa, mutta ei vaan auta. Ei toimi siltikään. Pitääkö tohon Nokia Modem Optionssiin koskea kun ei tuossa Soneran ohjeessa lukenut mitään?
   
 5. erkki_m

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/6/03
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Oletko vielä saanut toimimaan? Minulla on tismalleen sama ongelma, paitsi että käytän nokian USB-datakaapelia (puhelin on 6610).

  Kenelläkään vinkkejä, miten tuon yhteyden saisi pelittämään?
   

Jaa tämä viestiketju