1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

3510n WAP-ongelma

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja artturi, 2/8/02.

  1. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    Eli osaakos joku kertoa mikä mättää kun 3510 yritetään ottaa wap-yhteyttä. Laite ilmoittaa "Siirtotie ei käytettävissä". Asetuksia on tilattu useaan otteeseen RL:n sivuilta, tekninen tuki siellä ei osannut neuvoa, eikä myöskään aspa. Tarkoituksena on siis käyttää wap-asetuksia. Ei gprs. Voiko olla että koneessa on vikaa kun kaksi samaa konetta samoilla asetuksilla ilmoittaa samaa vikaa. RL:n päässä ei kuulemma ollut vikaa ja henkilö siellä ilmoitti että omalla 3330 wap pelaa vallan mainiosti. niinpä tietysti. Apua kaivataan!
     
  2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    1. Vaikuttaa äkkiseltään että asetuksissa tai jossain vikaa :)
    2. Nuo ei ole toisia pois sulkevia vaihtoehtoja. Eli joka tapauksessa käytät GPRSää tai ei tarvitset WAP asetukset, tässä tapuksessa siis siirtotienä haluanet käyttää GSM Dataa.
    3. Onko käytetty eri liittymää vai samaa liittymää? Tusta voi olettaa että Asetuksissa tai liittymässä on vikaa (Oletan että kaksi samaa konetta on kuitenkin Kaksi eri laitetta mutta samaa mallia)

    4. Ota luuristas valikko palvelut --> (sieltä) asetukset --> Muokkaa asetuksia (Tjs) Listaa tuosta valikosta joka kohta tännä
     
  3. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    jaahas.. vielä vähän täsmennystä. eli kahteen 3510 (varustettu rl liittymällä) tilattiin molempiin rl:n sivuilta wap-asetukset tekstiviestinä. tuli ihan ok, tallentui ok. ei vain toimi. tässä vielä listaus valikon asetuksista:

    nimi: Radiolinja WAP
    kotisivu: http://wap.radiolinja.fi/
    yhteystyyppi: jatkuva
    yhteyden suojaus: ei käytössä
    siirtotie: GSM-data
    valintanumero: +358600505050
    IP-osoite: 213.161.40.40
    todennustapa: normaali
    Datapuhelutyyppi: ISDN
    datapuhelun nopeus: 9600
    Kirjautumistapa: automaattinen
    käytt. tunnus: rl
    salasana: wap
     
  4. sarkku2002

    Liittynyt:
    23/7/02
    Viestit:
    31
    Tykkäykset:
    0
    Yritätkö mennä kotisivulle vai äänipalvelut/pelipalvelut... Jos äänipalveluihin/peli.. niin sit osaan neuvoa.. koska niitä paikkoja ei ole enää, itsekkin säikähdin aika pahasti kun sitä ilmotti...
     
  5. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    rl:n kotisivuille olis tarkoitus päästä mut ei vaan onnistu.
     
  6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Lähteekö luuri soittaan heti, katkeeko datapuhelu heti (kuuluuko tyyliin piip piiip)
    Voisko olla mahdollista että liittymässä on jotain puheluestoja esim hyötynumeroesto?

    Voit kokeilla DNAn asetuksia.

    käyttäjätunnus: dna
    salasana: wap
    puhnro: +35844104413
    Datapuhelutyyppi: ISDN
    yhdyskäytävä: 172.18.64.2

    Datapuhelutyyppi Analog kannattaa myös kokeilla.

    Niin sitä liittymää tarkoitin oliko sama liittymä vai eri liittymä?

    Teoriassa ongelma voi olla alueellinen, epäilisin kuitenkin jotain estoa, tai data palvelun puutetta.
     
  7. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    Molemmissa koneissa siis Rl:n liittymä. Ongelmakoneen palveluissa on saldorajoitus mutta se ei estä 0600 alkuista puhelinnumeroa eli ei pitäisi olla este. Alueelliset ongelmat selvitettiin rl:n aspasta mutta mitään ei löytynyt.. vaikka ukkostikin aika tavalla. :)
     
  8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    No toimiko noi DNA:n asetukset
     
  9. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    Eipä toimi denankaan asetukset. Rajaa siis hiukan ongelmaa. Olis kiva tietää onko toi joku tyyppivika vai mitä ihmettä?
     
  10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Toimiiko sun simmillä wap jossain muussa koneessa?
    Onka siinä varmasti toimiva Datapalvelu, testattu jollain?
    Oletko kokeillut jotain muuta wap aloitus sivuna, (DNAn asetuksilla ei mene RL wap kotisivulle)
    En ole täysin toimimattomaan WAP selaimeen ko luurissa törmännyt, ja nyt niitä olis sinulla kaksi tyrkyllä.
     
  11. veppis

    veppis Supermoderaattori

    Liittynyt:
    18/6/02
    Viestit:
    9357
    Tykkäykset:
    194
    Koeta muuttaa puhelun tyypiksi analoginen (ei siis ISDN).

    Tuskin kahdessa puhelimessa samaa vikaa on, luulisin vian piilevän liittymän asetuksissa. Kannattaa tosiaan tarkastaa ettei siellä ole mitään estoja päällä.

    Edit: Soveliaskin puhuu asiaa, datapalvelua ei välttämättä ole jostain syystä kytketty, vaikka niin olisi muistaakseni pitänyt tapahtua automaattisesti Radiolinjalla.
     
  12. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    joo ei auta analoginen. ja tosiaan. nyt tyypitän sitä kauppiasliittymällä eli ei estoja.
     
  13. artturi

    Liittynyt:
    26/7/02
    Viestit:
    11
    Tykkäykset:
    0
    eipä näytä olevan palvelunumeroestoistakaan haittaa sillä saldorajoituksen kytkemä estoluokka rl:ssä ei estä wapin käyttöä.

    eräs kone on päivityksessä jotta nähdään onko kyseessä softavika.
     
  14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    No onko toiminut ko SIM muissa koneissa? Voisko siellä SMSllä tilatuilla asetuksissa tullut GPRS asetukset kuitenkin jotka hankaa vastaan? Oletko kokeillut poistaa kaikki asetukse (en muista meneekö tehdasasetusen palautuksella) ja syöttää käsin asetukset. Onko mahdollista että joku olis laittanut joitain MMS asetuksia koneeseen. Kyllä tuo laite normaalisti toimii RLnkin kanssa.
     
  15. savija-3

    Liittynyt:
    9/8/02
    Viestit:
    29
    Tykkäykset:
    0
    Wap ongelma

    Kuulostaa tutulta koko homma. Menin ja ostin 6310i:n. En saanut aluksi ainuttakaan wappia toimimaan. Viimein sain viestinä club nokiasta dna:n asetukset ja samoin nordean solo-asetukset nordean sivuilta. näi siis alkoi toimia. Tänään olen juuri taistellut tuon kanssa ja puhunut tunteja eri helpdeskien kanssa (sekä nokian carelinen ja nokian "insinöörien" kanssa). Nokiahan ei myönnä että olisi vikaa puhelimessa vaan asetuksissa. Vaan kun niitä samoja olen hakannut 6210:n muistiin ja siinä toimii. Molemmissa puhelimissa olen käyttänyt sekä dna:n että soneran simmiä eikä sillä ole vaikutusta. Nyt odottelen paikkakuntamme huoltomiestä lomalta jotta saisin ohjelmapäivityksen versioon 4.80...
     

Jaa tämä viestiketju