Mobiili.fi 35 miljoonan euron edestä kultaa – näin hurjia määriä Apple kierrättää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen Liam-robottijärjestelmä purkaa iPhonen osiin 11 sekunnissa.


  Kierrätys on noussut yhdeksi Applen kärkiteemoista tänä vuonna. Nyt yhtiö on julkaissut vuosittaisen ympäristöraporttinsa, joka muun informaation ohessa valottaa, minkälaisia määriä erilaisia materiaaleja yhtiö kierrättää.

  Maaliskuussa iPhone SE- ja iPad Pro -julkistusten yhteydessä Apple esitteli sen Liam-robottijärjestelmän, joka voi purkaa osiin jopa 1,2 miljoonaa iPhonea vuodessa. Kaikkiaan Apple otti viime vuonna vastaan elektroniikkajätettä 40 tuhatta tonnia, ja niiden sisältämistä materiaaleista noin 27,9 tuhatta tonnia päätyi kierrätyksen kautta uudelleen käyttöön.

  Kierrätetyistä materiaaleista suurin osa on eri metalleja. Kuparia kierrätettiin noin 1,3 tuhatta tonnia, mikä vastaa arvoltaan yli viittä miljoonaa euroa. Kultaa kierrätettiin melko tarkkaan tuhat kilogrammaa, ja tonni kultaa on arvoltaan noin 35 miljoonaa euroa. Kultaa käytetään usein piirilevyissä sen alhaisen resistanssin ansiosta ja koska sitä ei vaivaa korroosio.

  Terästä Apple kierrätti yli 10 tuhatta tonnia, muovia reilut kuusi tuhatta tonnia, lasia 5,4 tuhatta tonnia ja alumiinia hieman yli kaksi tuhatta tonnia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju