35 ja 45 sarjan Siemensseissä "vakava" haavoittuvu

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja kiuze, 4/3/03.

 1. kiuze

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Bugtraq listalta:
   
 2. peemvee

  peemvee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  830
  Tykkäykset:
  194
  Puhelinmalli:
  Lumia 640DS, iPhone SE
  Pitihän tuo testata, kun omistan nuo molemmat haavoittuvat mallit. Lähetin itselleni Soneran ilmaisen vakioviestin, johon liitiin mukaan vaaditun merkkijonon.

  Molemmat puhelimet saa onneksi elvytetyiksi. X35:n sarjassa vaikeamman kautta, sillä puhelin ei päästä poistamaan sim-kortin viestejä. Viestin poistaminen, kun tapahtuu "Näytä" painikkeella lukutilan kautta. Tällöin puhelin menee aina juntturaan ja vain akun irrotus auttaa. Viestit saa poistettua datakaapelin ja tietokoneen tai toisen mallisen/merkkisen puhelin avulla (softaversio 18).

  X45 puhelimella viesti on helppo hävittää suoraan viestit-valikon lisätoiminnot --> poista kautta. Näin tuhosin myös M35:ssä olleen sim-kortin testiviestin. ME45 ei mene varsinaisesti lukkoon. Se vain jää pyörittämään tiimalasin kuvaa näytölle. Perustilaan pääsee kuitenkin painamalla pitkään punaista luuria. (softaversio 26).

  Aika kauan kesti ennenkuin tuollainen tapaus tuli esille. Osittain tämän aiheuttanee puhelimen sms:n lisänä lähettävät ankan päät -vai mitä hymiöitä ne ovatkaan :) ja x45 sarjassa myös EMS. Puhelin joutuu tällöin tulkitsemaan sms-viestiä koodina, eikä pelkkänä tekstinä, joka välittyisi puhelimen näytölle. Sms:ää ei alunperin tarkoitettu tekstailuun ollenkaan :).
   

Jaa tämä viestiketju