25.05.2011 astuu voimaan viestintämarkkinalain muutos(pääset vaihtamaan operaattoriasi vaikka olis s

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja pihkoo, 21/5/11.

 1. pihkoo

  pihkoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  15/1/06
  Viestit:
  316
  Tykkäykset:
  6
  25.05.2011 Alkaen ei siis pysty enää operaattorit kieltämään keneltäkään operaattorin vaihtoa vaikka sopimusta/kytkyä jäljellä.
  Jatkossa määräaikaisia sopimuksiakaan ei voi enää uudistaa automaattisesti,vaan määräaikaisuuden päättyessä voit sopia itse jatkosta puhelinoperaattorisi kanssa.
  Jos sopimusta ei synny/saada aikaiseksi niin sopimusta jatketaan toistaiseksi voimassa olevana.
  Jos määräaikais aikana siirtää numeron toiselle operaattorille niin alkuperäis määräaikaisuus kummiskii jatkuu siinä operaattorissa josta numeron siirrät pois ja vastaat määräaikais sopimukseen liittyvistä velvoitteista sopimuskauden loppuun.

  Eli vihdoin moni pääsee vaihtamaan operaattoria vaikka vanhaa sopimusta olisi jäljellä !!
   
 2. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Minä veikkaan ettei tästä kovin suurta hässäkkää tule, koska tosiaan velvoitteet vanhalle op:lle pitää maksaa. Kuka haluaa maksaa kahdelle operaattorille yhtä aikaa?
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Se joka on tyytymätön asiakas.
   
 4. Msf

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/09
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  1
  Minun sonera, 1.99e/kk. Määräaikaisuutta 6kk jäljellä.

  1.99e * 6 = 11,94e Loppulasku soneralle, ja pääset eroon kalliista liittymästä alkavine minuuttiveloituksine ja puhelunavausmaksuineen.

  Ja kun mietitään että ratkaisun tekee esim. oikeaikaisesti kun Saunalahden puhelinmyyjä soittaa, niin saat jo sen Norppa Plus -liittymän päälle 60e puherahaa, että tuo loppulasku ei niinkään tunnu missään.
   
 5. Siniviiva

  Siniviiva Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/1/05
  Viestit:
  3035
  Tykkäykset:
  108
  No ne persaukiset ilmaisen puheajan perässä juoksijat. Vielä ei ole mikään operaattori mainostanut liittymän vaihdon osalta tuota, liekö sopineet kimpassa, ettei siihen nyt ryhdytä..
   
 6. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Vaikka tämä toki päällisin puolin tuntuu kivalta, pitää muistaa, mistä tässä pohjimmiltaan on kyse: asiakkaan sopimusvapauden rajoittamisesta. Oikeus tehdä itseään sitovia sopimuksia on olennainen osa sopimuksenvapautta. Kun tätä rajoitetaan, muuttuvat ne tarjoukset, joita toinen osapuoli antaa. Luultavasti paino tulee siirtymään puhepaketteihin, koska niissä perusmaksut estävät pois siirtymistä. Kärsijänä saattavat olla vähän puhuvat. Toinen mahdollisuus on, että datapaketti tulee kiinteäksi osaksi liittymää, jolloin ne, jotka eivät tarvitse dataa kärsivät.

  Jokainen voi miettiä tätä seuraavalla kärjistyksellä: Haluaisitko oikeuden olla maksamatta takaisin velkojasi? Päällisin puolin tämä olisi mukavaa. Käytännössä kuitenkin tuollaiselle ihmiselle on jo nimitys: luottotiedoton.
   
 7. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2197
  Tykkäykset:
  616
  Niin, mietitäänpä vaikka asetelmassa Soneran perusliittymä 2€ kuussa, vs. Saunalahden Tikka+ 4€ kuussa, ilman minkäänlaisia tarjouksia. Puheluita Soneralla 25€ edestä, sama lasku aika turvallista väittää että vähintään 30% halvempi Saunalahdella (puhelut ilmaisia puoleen Suomea, halvempia muihin ja sekuntiveloituksella). Mihin tarvitaan ilmaista puheaikaa, kun "turhat" maksut maksaa pois 2kk halvemmalla puhelinlaskulla melkein vuoden ajalta :D
   
 8. Makkeri Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/08
  Viestit:
  247
  Tykkäykset:
  24
  Eiköhän se riipu ihan minne soittelet, esim itselle tulisi saunalahti huomattavasti kalliimaksi kuin nykyinen operattori... Joillekkin voi olla se sonerakin halvin :) tai sitten tarvii sitä kun esim 2 kilometriä hyvinkäältä ei kuulu enää tämä niin hehkutettu saunalahti...
   
 9. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2197
  Tykkäykset:
  616
  Eiköhän sinultakin lähde sellainen kolmasosa-neljäsosa puheluita Elisan verkkoon? Miten tuo tulee huomattavasti kalliimmaksi jos puheluhinta on 0.069€/min muihin kuin Elisan verkkoon?

  Ja vaikka unohtaa tämän kokonaan, ei taida muulta operaattorilta löytyä 0.039€/min tuotetta ihan sama mihin verkkoon soittaa, euron päiväkatolla? Bundlattuna nettiin joo, mutta olettaen että haluaa käyttää nopeaa ja rajatonta mobiililaajakaistaa.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Uuden operaattorin kanssa on aijemminkinvoinut tehdä uuden sopimukset ja hoitaa liikenteensiellä ja kuten aijemminkin on vanha määräaikeinen sopimus hoidettava loppuun vanhalla operaattorille.

  Se mikä muuttuu niin operaattori ei voi sitoa asikkaan numeroa määräaikaisella sopimuksella määräajaksi itselleen.

  Aijemmin operaattoreilla on tietyt lisäpalvelut/edut määräaikaisia joita he enemmän tai vähemmän yksipuolisesti uudistivat lisäpalvelun/edun uudella määräaikaisella pätkällä.
  Kevään uusia ehtoja katsellessa jäänyt sellainen mielikuva että näiden sopimusten osalta sopimus ei välttämättä jatku toistaiseksi voimassaolevan vaan katkeaa määräajan jälkeen, jos ei ole tehty uutta sopimusta. (se liittymäsopimus jää). Miina tässä on että seuraava lasku voi olla isokin. jos esim ollut jokin määräaikainen etutarjous jota voimakkaasti hyödyntänäyt ja sopimuksen jälkeen ei hintamuutosta huomio.


  Veikataan että nimenomaan hässäkkää voi tulla, sillä nyt iskee puhelin sun muut myyjät numeronsiirroilla ja määräaiakisilla sopimuksilla, ja asiakkaiden nuemrot siirtyy nätisti vaikka se korkea kk maksullinen määräaikainen olisi vanhalla kovasti kesken -> itketään siitä että tulee kahdelta operaattorilta isot laskut.

  Asian suurin etu on niiden kohdalla jotka ei hae hintaa vaan palvelua ja haluatvat nykyiseen numeroon paremman palvelun, jolloin ovat valmiita maksamaan vanhan sopimuksen kipurahat mielellään.
   
 11. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2197
  Tykkäykset:
  616
  Mikä estää muuttamasta vanhaa sopimusta? Esim. Dna:lla tuo ei maksa edes mitään, vaihtaa vaikkapa 20€/kk Ilona 0.66€/kk Onniin, antaa sen roikkua siellä sopimuksen loppuun? Sonera taitaa puhepaketin "nollauksesta" kertamaksun periä, samoin kuin Elisakin. Tokihan kaikissa näistä tapauksista tulee sitten lisäksi mahdollisen kytkypuhelimen kuukausimaksut, mutta en oikein ymmärrä tätä kahdelta operaattorilta tulevan ison laskun skenaariota.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kananttaa katsoa mitä DNA liittymiä voi muuttaa mihinkäkin ja mihin hintaa, tällähtekkeä heidän Joustavassa halvin kk maksu on muistaakseni noin 10e/kk (eli esim vuosi 120e)Tiedä sitten mitä se on puolenvuoden päästä.

  Jos numeron on siirtänyt ja vanhalle jää pelkät kuoret, niin miten silloin käytännössä voi muutella ? tästä vielä jatketaan sillä että jos asiakas siirtää numeron toiselle oepraattorille, niin sitten lähteeä takaisin ostokamppikset, odotan mielellä kuka tekee enkan sarjaan "samalla numerolle eniten sopimuksia".
   
 13. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2197
  Tykkäykset:
  616
  Dna Onni S kuukausimaksu on edelleenkin tuon 0.66€/kk (http://www.dna.fi/Yksityisille/puhe/Sivut/dna-onni.aspx). Eiköhän homma mene niin että esim. dna:lta siirrät kesken 24kk sopimusta numerosi 0x00xxyyzz pois niin he avaavat sen numeron tilalle numeron 044zzyyzzz jota voit sitten hallinnoida haluamallasi tavalla. Eli sama sopimus, mikä oli 0x00 numerolla, jatkuu 044z numerolla, ja toki sen liittymätyypin voi vaihtaa haluamallaan tavalla. Tällöin myöskin sim-kortti, joka sinulla oli numerolla 0x00 jatkaa toimintaansa normaalisti 044z numeroisena, kunnes sopimuksen pystyt irtisanomaan.

  Suomalaisessa matkapuhelinliittymämäärässä tämä tulee näkymään varmastikin aika huikeana kasvuna, koska jokainen kesken sopimusta siirretty numero tuo yhden numeron lisää.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo ilmeisesti toive, tai arvaus ? en ole tärmännyt juttuun missä olisi kerrottu miten eri operaattori toimivat tuollaisissa tapauksissa, onko jääneeseen sopimukseen mahdollista saada uuttanumero ja jos on niin millä ehdoilla.
  DNA ei foorumi juttujen perusteella kykene edes ottamaan määräaikaisen irtisanomisia omien ehtojen mukaisesti vastaan, joten mielenkiintoista nähdä miten heillä käytännössä hoituu nämä asiat.

  DNAlla ei ainakaan onnistu, heillä on olemassa vaihtosäännöt mitä voi vaihtaa mihinkäkin ja millä hinnalla. Eli halvain joustava maksaa tällähetkellä vajaan 10e/kk joka monen määräaikaisen sopimuksen kohdalla se halvin vaihtoehto.
   
 15. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2197
  Tykkäykset:
  616
  Näinpä onkin homma muuttunut, ennen tätä DNA:n liittymätyyppimuutosta tuo onnistui kuvailemallani tavalla.

  Tuo mainitsemani numeronsiirtokuvio on ihan faktatietona kuultu operaattorin palkkalistoilla olevan henkilön toimesta, sekä Soneran suunnalta että Saunalahdelta, nähtäväksi jää toteutuuko näin sitten myös käytännössä.
   
 16. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  Soneralla puhelupaketin poisto/pienennys maksaa vajaan kympin, Omilla Sivuilla se on maksutonta.

  Tuplamaksut tulevat, ainakin siinä kohtaa kyseeseen, kun on ottanut vanhalta op:lta kytkyn, ja siihenpä ei sitten käykään sen uuden op:n kortti....
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ne kaikki Sonerankaan kytkyt ole lukittuja. Soneran lukituista tulee mieleen lähinnä iPhone, mutta voi olla että taasen innostuu niihin.

  Kytkyä tehdessä ensimmäinen sääntö, älä tee sopimusta lukitustalaitteesta, se on haitta vaikka ei operaattori vaihtaisi. Mutta jos tuohon miinaan on mennyt ja ei ole toista laitetta tai uutta toimivaa tulossa, niin laitteen voi jouta hankkimaan.
   
 18. Msf

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/09
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  1
  Joo, DNA ilmeisesti yksipuolisesti muuttanut liittymäsopimuksia. Jos muutat liittymää DNA:lla tällä hetkellä, pienin kuukausimaksu on tosiaan tuo 10e/kk minkä tulet saamaan.

  En tiedä tuleeko tilanne säilymään, toivottavasti ei, uskoisin että kilpailevien yritysten lakimiehet ovat jo hommissa. ;>
   
 19. BorG Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  1/7/09
  Viestit:
  1274
  Tykkäykset:
  178
  Eli voiko määräaikaisen liittymän perua (netit ja kaikki samalla) ja heti vaihtaa toiseen, vai pitääkö kuitenkin maksaa loppuun saakka se 14€/kk slahden "toimivasta" netistä?

  Toinen on että voiko sen sitten kikkailla niin että ensi peruu tuon nettiliittymän, ja sit maksaa vaikka sen 69 senttiä kk vielä puolitoista vuotta, mutta numeron voi vaihtaa?

  Tattis.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Taisi tuossa aloitusviestissä olla mainittu että määräaikaisen sopimuksen maksut pitää hoitaa, vaikka numeron saakin siirettyä eteenpäin.

  Ja koskiko tämä nettiliittymiä ? ja jos koski, niin mikä on nettiliittymäsi pienin kk maksu ? operaattoreilla on ollut eroja, mutta monesti ne on ollut jo jonkin aikaan niin miinotettu että kk maksua niissä ei ole voinut pienentää (esim kytky laitteen osuus käytännössä koko hinta, tai liittymästä ei ole karsittavia, eli ei voi vaihtaa puheliittymäksi)

  Jossain nettiliittymässä ei yleensä ole sillä numerolla mitään väliä, eli noin yleisesti ottaen ei tästä edes siihen pahemin iloa. (poislukien piirikytkentäinen tulevadata, SMS "serveri" jne)
   

Jaa tämä viestiketju