Mobiili.fi 14-vuotiaan kelloa luultiin pommiksi – sai lohdutukseksi Surface Pro 3:n ja paljon muuta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Ahmed Mohamed lahjalaitteidensa keskellä


  Texasissa koulua käyvä Ahmed Mohamed joutui pulaan rakennettuaan kotona kellon. Sähköprojektia luultiin koulussa pommiksi, mikä johti pidätykseen ja tuntien kuulusteluun. Tapaus kaappasi verkkoyhteisöjen huomion ja Mohamed sai runsaasti tukea niin sanallisessa kuin fyysisessä muodossa.

  Tapaus sai alkunsa, kun 14-vuotias Mohamed toi kynäkotelosta rakennetun kellon kouluun. Kehujen sijaan pojan opettaja oletti, että kyseessä on itsetehty pommi. Rehtori päätyi samaan lopputulokseen ja poliisi kutsuttiin paikalle.

  PhoneArenan mukaan Mohamed saatettiin pois koulusta käsiraudoissa. Poliisi kuulusteli nuorukaista useita tunteja. Nähtävästi kellon todellinen luonne selvisi pian, mutta Mohamedia syytettiin silti valepommin tahallisesta tuomisesta kouluun. Lopulta kaikki syytteet vedettiin kuitenkin pois ja Mohamed vapautettiin.

  Tapaus sai median huomion, minkä seurauksena lukemattomat ihmiset ovat tukeneen Mohamedia Facebookissa ja Twitterissä. Tukijoiden joukkoon mahtui myös monia suuria vaikuttajia, kuten Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Microsoft päätti kuitenkin ottaa suuremman askeleen ja lähettää Mohamedille kasan lohduttavia Microsoft-laitteita, kuten Surface Pro 3:n ja Band-rannekkeen. Muihin lahjoihin sisältyi muun muassa 3D-tulostin Cube.


  @aliarsalem @IStandWithAhmed Enjoy…we can't wait to see what you create with it all!

  — Microsoft (@Microsoft) 19. syyskuuta 2015


  Cool clock, Ahmed. Want to bring it to the White House? We should inspire more kids like you to like science. It's what makes America great.

  — President Obama (@POTUS) 16. syyskuuta 2015

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju