MobiiliBlogi 12 vinkkiä Apple Watchin käyttöön

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  Apple Watch on ”nuoreksi” laitteeksi jo hyvin monipuolinen ja sisältää paljon toimintoja. Sille on saatavilla useita sovelluksia, kuten Twitter, Facebook Messenger, Skype, Shazam, Ilta-Sanomat sekä Clear. Perusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa mahdollisuus käyttää kelloa kameran etsimenä, puheluihin vastaaminen ja soittaminen, viestit, sähköposti, sää, sekuntikello ja laajat toiminnot omien urheilusuorituksien seuraamiseen. Monipuolisuutensa ansiosta kaikkia ominaisuuksia ei välttämättä edes huomaa, joten tähän artikkeliin olenkin koonnut listan vinkkejä, joiden avulla omasta Apple Watchista saa irti entistäkin enemmän.


  1. Ota näyttökaappaus

  Bloggaajia, toimittajia sekä testaajia ajatellen Apple on ystävällisesti sisäänrakentanut kelloonsa mahdollisuuden ottaaa kuvakaappauksia näytön sisällöstä. Näin ei joudu säätämään kameran kanssa saadakseen kuvia näytöllä olevasta sisällöstä. Kuvakaappaus saadaan painamalla nopeasti Digital Crown -nuppia ja sen alla olevaa toista painiketta, joka toimii muun muassa virtapainikkeena. Kuva tallentuu iPhonen Kuvat-sovellukseen Näyttökuvat-kansioon.

  2. Akku lopussa? Virransäästötila käyttöön

  Jos tiedossa on pidempi reissu ilman latausmahdollisuutta ja tarvetta kellon niin sanotuille älyominaisuuksille ei ole, kannattaa virransäästötila ottaa käyttöön. Se onnistuu esimerkiksi painamalla pohjassa hetken aikaa virta-/sivupainiketta ja valitsemalla virransäästötila. Näin Apple Watch muuttuu tavalliseksi digitaaliseksi kelloksi, joka näyttää vain ajan. Tällä voidaan saavuttaa jopa 72 tunnin akkukesto. Ikävä kyllä tavalliseen tilaan palaaminen vaatii kellon käynnistämisen uudelleen, eli virtapainike pohjaan ja kellon älyominaisuudet ovat jälleen käytettävissä.

  3. Palaa edelliseen sovellukseen nopeasti

  Apple Watchissa tai muissakaan älykelloissa ei varsinaisesti ole moniajo-ominaisuuksia, mutta Applen kellossa on joka tapauksessa toiminto, joka mahdollistaa nopeasti edelliseen sovellukseen palaamisen. Jos olet esimerkiksi viimeksi tarkistanut sään, voit palata kyseiseen sovellukseen kellonäkymässä napauttamalla nopeasti kahdesti Digital Crown -nuppia.

  4. Säädä kellonaika eteenpäin todellisesta ajasta

  [​IMG]

  Aina myöhässä? Allekirjoittaneella on ollut tapana säätää tavallinen kello aina muutaman minuutin todellista aikaa edelle. Hieman yllättäen tämä onnistuu myös Apple Watchilla. Avaa kellosta: Asetukset -> Aika -> valitse harmaalla alueella korostettu kellonaika. Näin voit säätää Digital Crown -nuppia pyörittämällä kellon edelle sen verran todellisesta ajasta kun haluat. Tämä ei vaikuta hälytyksiin, kuten herätykseen, jotka soivat todellisen ajan perusteella.

  5. Auto hukassa? Merkitse sijaintisi parkkeeratessa

  [​IMG]

  Allekirjoittanut tahtoo toisinaan unohtaa, mihin auto tuli parkkeerattua esimerkiksi kaupungilla. Apple-kello ratkaisee ongelman. Avaa Kartat-sovellus ja kosketa sinistä palloa, joka kuvastaa sen hetkistä sijaintiasi. Avautuvasta näkymästä valitset ”Merkitse sijaintini” ja kartalle ilmestyy nasta. Näin voit ostosreissun jälkeen avata Kartat ja tarkastaa, minne auto tuli jätettyä. Tarvittaessa kello antaa sinulle jopa navigointiohjeet nastaa koskettamalla. Halutessasi voit tarkastaa merkityn sijainnin myös iPhonen Kartat-sovelluksesta.

  6. Pakota kello käynnistymään uudelleen

  Onko kello jumissa eikä vastaa kosketukseen? Tähän ongelmaa on hyvin yksinkertainen ratkaisu. Paina molempia oikealla sivulla olevia painikkeita niin pitkään, että kello sammuu. Tämän jälkeen se käynnistyy automaattisesti uudelleen.

  7. Muuta viestien oletusvastauksia

  [​IMG]

  Oletusvastaukset eli viestit, joita voidaan käyttää nopeasti saapuneiden tekstiviestien tai iMessage-pikaviestien vastaamiseen ovat mitä kätevin ominaisuus. Apple tarjoaa valmiita viestejä 20, jotka kaikki voi muokata mieleisekseen.

  8. Säädä Facebook Messengerin oletusvastauksia

  Suurella osalla on varmasti käytössään Facebook Messenger -pikaviestin. Myös kyseinen sovellus tarjoaa Applen oman Viestit-sovelluksen tavoin oletusvastauksia, joilla viesteihin voi reagoida nopeasti. Moni ei tiedä, että Messengerin viestejä voi muokata. Se onnistuu poikkeuksellisesti Facebook Messenger -sovelluksesta, Applen Watch-ohjelman sijaan: Messenger -> Asetukset -> Apple Watch.

  9. Lähetä Digital Touch -piirros ystävällesi millä tahansa värillä

  [​IMG]

  Jos ystäväpiiristäsi löytyy Apple Watchin omistajia, olet varmasti tutustunut Digital Touch -ominaisuuteen. Sen avulla toiselle kellon omistajalle voi lähettää esimerkiksi oman sydämensykkeen. (Jos ominaisuus ei ole tuttu, lue siitä täältä). Digital Crown -piirroksissa voi käyttää eri värejä. Mukana on seitsemän valmista väriä, mitta niihin ei tarvitse tyytyä. Voit valita lähes minkä tahansa värin laajasta paletista, kun kosketat hetken aikaa yhtä esivalituista väreistä, joka avaa esille paletin, josta pystyy ottamaan käyttöön eri värejä.

  10. iPhone hukassa? Anna äänimerkki

  Kuulutko niiden joukkoon, joilla puhelin hukkuu esimerkiksi sohvan väliin tai jää milloin minnekin kotona? Apple Watch tarjoaa tähän ratkaisun. Siirry vilkaisuihin, eli vedä näyttöä kellonäkymässä alhaalta ylös. Selaa esille pikapainikkeista koostuva näkymä, jonka kautta voit antaa äänimerkin puhelimeesi (puhelinkuvake alhaalla vasemmalla). Tämä toimii, vaikka puhelin olisi äänettömällä.

  11. Hiljennä saapuva puhelu

  Saapuvan puhelun voi nopeasti hiljentään peittämällä kellon ruudun kämmenellä. Jos pidät kämmentä ruudulla noin kolme sekunti (niin kauan, että kello värähtää) aktivoi se kelloon ”Hiljainen tila” -ominaisuuden, jonka jälkeen kello ei enää soi saapuvien ilmoituksien merkiksi. Näytön nopea peittäminen hiljentää vai kyseisen ilmoituksen. ”Hiljainen tila” poistetaan käytöstä siirtymällä vilkaisuihin, selaamalla pikakuvakenäkymä esiin ja koskettamalla kellon kuvaa.

  12. Siirrä kuvia ja musiikkia Apple Watchiin

  [​IMG]

  Apple on varannut käyttäjille kellonsa kahdeksan gigatavun sisäisestä tallennustilasta tietyn määrän muistia käyttäjän omille kuville sekä musiikille. Kuvia kelloon voi synkronoida 25-500 kappaletta ja musiikkia maksimissaan kaksi gigatavua.

  Kuvien siirtäminen kelloon tapahtuu puhelimen Watch-sovelluksesta: Kuvat -> Synkronoitu albumi. Tämän jälkeen valitset haluamasi albumin ja kelloon siirtyy se määrä kuvia, jonka olet määrittänyt asetuksista (Kuvat -> Kuvien rajoitus).

  Musiikki siirretään Apple Watchiin myös puhelimesta löytyvällä sovelluksella: Musiikki -> Synkronoitu. Voit valita, mikä soittolista kelloon siirretään. Ideana musiikin siirtämisessä kelloon on se, että musiikkia voi kuunnella lenkillä Bluetooth-kuulokkeilla, ilman että puhelinta tarvitsee ottaa mukaan. Kannattaakin siis luoda erillinen soittolista Apple Watchille, joka kelloon synkronoidaan. Kappaleet siirtyvät kelloon ainoastaan Apple Watchin ollessa latauksessa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju