Mobiili.fi 12 miljoonaa dollaria kymmenessä minuutissa – HTC:n Vive-laseilla hurja kysyntä hinnasta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  HTC Viven mukana toimitetaan kaksi ohjainta ja kaksi käyttäjän liikkeitä seuraavaa tunnistinta.


  HTC aloitti sen Vive-virtuaalitodellisuuslasien ennakkomyynnin eilen, ja kymmenessä minuutissa laitteita tilattiin 15 000 kappaletta. Luku on hurja, kun ottaa huomioon lasien hinnan, 799 Yhdysvaltain dollaria tai 899 euroa. Varsinkin, kun kyse on laitteesta, jota monikaan ei vielä ole päässyt edes kokeilemaan, ja itse lasien lisäksi niiden käyttämiseen tarvitaan myös tuhannen euron tietokone.

  HTC on kehittänyt Vive-lasit yhdessä pelien kehittämiseen ja jakeluun erikoistuneen Valven kanssa. Varsinaisen virtuaalitodellisuussilmikon lisäksi Viven myyntipakettiin sisältyy kaksi ohjainta sekä kaksi tunnistinta, jotka seuraavat käyttäjän liikkeitä. Lisäksi ennakkotilaajat saavat mukaan kolme ohjelmaa, joilla pääsee nauttimaan virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista. Toisin kuin esimerkiksi älypuhelimen kanssa käytettäviksi tarkoitetut Samsung Gear VR tai Google Cardboard, HTC Vive tarvitsee toimiakseen riittävän tehokkaan PC-tietokoneen.

  Virtuaalitodellisuudesta odotetaan tulevaisuudessa isoa markkinarakoa. Tänä vuonna puhutaan arviolta 860 miljoonan dollarin, eli noin 770 miljoonan euron liikevaihdosta, ja vuonna 2020 mahdollisesti jopa 110 miljardin dollarin, eli nykykurssilla lähes 100 miljardin euron rahavirroista. HTC Viven vauhdilla alkanut ennakkomyynti kertoo, että kiinnostusta aiheeseen riittää. Ensimmäiset erät laseja myytiin loppuun minuuteissa, ja VentureBeatin mukaan tällä hetkellä ennakkotilauksen jättävät voivat odottaa lasejaan toimitettavaksi vasta heinäkuussa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju