Mobiili.fi ”Turvallinen” Samsung Galaxy Note7 kaikkea muuta kuin turvallinen: kaksi uutta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  ”Turvallinen”, uusi Samsung Galaxy Note7 -vaihtolaite on nyt räjähtänyt kahdessa väitetyssä uudessa tapauksessa – toinen Yhdysvalloissa ja toinen Taiwanissa. Tapaukset seuraavat aiemmin viikolla nähtyä lentokoneen evakuointia Yhdysvalloissa kärähtäneen ”turvallisen” Galaxy Note7:n takia. Samsungilla on käsissään viimeistään nyt täysi katastrofi, johon sen reaktiota odotetaan viimeistään alkavan viikon aikana.

  [​IMG]
  Yhdysvalloissa kärähtänyt Note7-vaihtolaite Andrew Zuisin ottamassa kuvassa.


  Yhdysvalloissa Farmingtonissa, Minnesotassa 13-vuotias Abby Zuis poltti peukalonsa, sillä Galaxy Note7 ylikuumeni sen ollessa omistajansa kädessä. Puhelimessa oli lisäkuori, jota kuumuus oli alkanut sulattaa. Lopulta puhelin kärähti kunnolla savun kera.

  Nuoren isän mukaan kyse oli korvaavasta Note7-vaihtolaitteesta. kertoo paikallinen 5ABC:n Eyewitness News. Isä toimitti kuitit puhelimen alkuperäisestä ostamisesta 7. elokuuta ja sen vaihdosta uuteen ”turvalliseen” 21. syyskuuta. Samsung on vaihtamassa ympäri maailmaa kaikki ennen kerrottujen akkuongelmien paljastumista myydyt 2,5 miljoonaa Note7-puhelinta.

  [​IMG]
  Puhelin vaurioitui merkittävästi.


  ”Haluamme vakuuttaa asiakkaillemme, että otamme jokaisen raportin tosissamme ja olemme jo yhteydessä Zuisin perheeseen varmistaaksemme tekevämme kaiken mitä heidän ja heidän tyttärensä puolesta voimme”, kommentoitiin Samsungilta.

  Yhdysvaltain kuluttajatuoteturvallisuusviranomaiset aloittivat jo lentokoneessa kärähtäneen Note7:n jälkeen uuden tutkinnan puhelimen ympärillä. Nyt tutkinta käsittää myös tuoreimman tapauksen selvittämisen.


  Andrew Zuis, 13-vuotiaan Note7:stä palovamman saaneen Abbyn isä, toteaa sen mitä Samsungilta nyt päivä päivältä enemmän odotetaan: myös Galaxy Note7 -vaihtolaitteet pitäisi takaisinkutsua. ”Jos uudet puhelimet, joiden pitäisi olla korvauslaitteita eivät tee mitä niiden pitäisi, ei ole mitään syytä miksi tyttäreni tai jonkun muun pitäisi loukkaantua puhelintensa takia”, kommentoi Andrew Zuis.


  Näille vaatimuksille lisäpontta antaa jo kolmas Note7-vaihtolaitteen tapaus, kahdesta toisesta poiketen Taiwanista.

  Galaxy Note7 -vaihtolaite räjähti perjantaina sen 26-vuotiaan naiskäyttäjän ollessa ulkoiluttamassa koiraansa, kertoi ensimmäisenä taiwanilainen Apple Daily, mitä seurasi Focus Taiwanin raportti.

  Puhelin oli haettu 10 päivää ennen tapausta. Koiraa ulkoiluttaessa puhelin pamahti ja alkoi savuttaa farkkujen taskussa. Nainen otti nopeasti puhelimensa pois taskusta ja heitti maahan. Puhelimen tuottaman valkoisen savun hälvettyä hän kuljetti sen kotelossa takaisin työpaikalleen.

  Naisen mukaan hän osti Galaxy Note7:n elokuussa ja vaihtoi puhelimensa uuteen vaihtolaitteeseen 27. syyskuuta. Samsung on kertonut yrittävänsä saada yhteyden asiakkaaseen ja toivovansa saavansa tuotteen takaisin tapauksen syyn selvittämiseksi.

  Myös Taiwanissa Samsungia vaaditaan jo päättämään koko Note7:n myynti ja takaisinkutsuvan myös Note7-vaihtolaitteet. Myynnin jatkamisen kuvaillaan olisivan kuin ”pommien lähettämistä kuluttajille”.

  Yhdysvalloissa operaattorit ovat jo avanneet mahdollisuuden palauttaa Note7-vaihtolaitteetkin takaisin ja myös myynnin lopettamista on kerrottu harkittavan.

  Vaihtolaitteiden kärähtämiset ovat nostaneet epäilyjä, että Note7:n rakenteessa olisi muutakin vikaa kuin vain akuissa. Vaihtolaitteissa ei käytetä enää Samsung SDI:n akkuja, joiden alun perin ajateltiin olevan räjähdysten syypää valmistusvirheen takia.

  Alkavalta viikolta odotetaan Samsungin ratkaisuja ja toimenpiteitä päivä päivältä syvenevän Note7-katastrofin hoitamiseksi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju