Mobiili.fi ”Sydäntäsärkevän suuri summa” – jo 2,5 miljoonaa laitetta myyty, Samsungin akkukatastrofi...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 2/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Samsung Galaxy Note7:n viallisista akuista johtuva takaisinkutsu ja myynnin keskeytys alkaa saavuttaa katastrofaalisia mittasuhteita. Note7:n myynti alkoi pari viikkoa sitten kymmenessä eri maassa, mukaan lukien Yhdysvallat ja Etelä-Korea, ja laitteita on ehditty myydä jo 2,5 miljoonaa kappaletta.

  Samsungin älypuhelintoiminnan johtaja Koh Dong-Jin ei uutistoimisto Reutersille suostunut paljastamaan, kuinka monta laitetta yhtiö joutuu vaihtamaan, mutta kuvaili siitä aiheutuvien isojen kustannusten sattuvan sydämeen. Yhtiö uusii paitsi asiakkaille jo toimitetut laitteet, myös kuljetuksessa ja jälleenmyyjien varastoissa olevat laitteet.

  Ongelman syynä ovat vialliset akut, jotka ovat aiheuttaneet jo kymmeniä vaaratilanteita esimerkiksi syttymällä tuleen latauksen aikana. Ongelma koskee kuitenkin vain osaa valmistetuista laitteista, sillä Samsung käyttää useamman eri alihankkijan toimittamia akkuja. Esimerkiksi Kiinassa Samsung pääsi aloittamaan Note7:n myynnin suunnitellusti tällä viikolla, sillä sinne toimitettujen laitteiden akut ovat eri valmistajalta kuin ongelmia aiheuttaneet akut.

  Reutersin haastatteleman analyytikon mukaan takaisinkutsun mittakaava on ennennäkemätön Samsungille, joka on yleensä ollut varsin ylpeä laadustaan. Takaisinkutsuja on toki tapahtunut muillekin valmistajille, mukaan lukien Applelle, mutta Note7:n ongelman luonne on silti merkittävä takaisku Samsungin maineelle.

  Suomessa Note7:n toimitusten piti alun perin alkaa tällä viikolla, sitten toimitusten alku siirrettiin ensi viikolle, mutta akkuongelma tulee siirtämään toimitusten alkua vielä kauemmaksi tulevaisuuteen. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon viivytystä myynnin keskeytys aiheuttaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju