Mobiili.fi ”Reilu puhelin” sai täydet pisteet korjattavuustesteissä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Fairphone 2:n takakuori irtoaa ilman työkaluja


  Eettisien arvojen ja korjattavuuden puolesta liputtava Fairphone 2 pääsi todistamaan toimintansa iFixitin purkutesteissä. iFixit on tunnettu arvosteluistaan, joissa pääasiana on laitteen korjattavuuden arviointi. Odotetusti Fairphone 2 pärjäsi tästä näkökulmasta hyvin.

  Fairphone 2 -puhelinta kutsutaan joissain tilanteissa modulaariseksi, mutta nimike voi olla hieman hämäävä. Yleensä modulaarisella laitteella tarkoitetaan vaihdettavista paloista – eli moduuleista – koostuvaa laitetta, jonka ominaisuustarjontaa voi vaihtaa tai päivittää tarpeen mukaan. Tarkoituksena on rajoittaa teknologiajätettä vähentämällä käyttäjien tarvetta vaihtaa koko laite uuteen. Modulaarisuutta hyödyntää esimerkiksi suomalainen PuzzlePhone.

  Fairphone 2 ei taas koostu valmiiksi suunnitelluista vaihtopaloista. Sen sijaan puhelin on rakennettu niin, että se olisi mahdollisimman helppo avata. Pääpaino on viallisten komponenttien vaihtamisella, mutta tietyillä rajoituksilla puhelinta on myös mahdollista päivittää laitteiston osalta paremmaksi.

  iFixit antoi testiensä päätteeksi Fairphone 2:lle täydet 10 pistettä. Kautta linjan korjattavaksi todettu puhelin loistaa sivuston mukaan monilla osa-alueilla. Akku ja näyttö voidaan vaihtaa ilman minkäänlaisia työkaluja. Tiukemmassa olevat osat on kiinnitetty ristipääruuveilla ja muilla yksinkertaisilla menetelmillä. Useat komponentit voi vaihtaa erikseen. Pieni miinus irtoaa tosin näytöstä, jonka toisiinsa sulautetut LCD- ja lasipaneelit nostavat näytönvaihdon kuluja.

  [​IMG]
  Myös näyttö on helposti irrotettavissa

  [​IMG]
  Fairphone 2 purettuna

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju