”Palveluihimme ei ole tehty rikkomuksia” – Apple vastaa hakkeriryhmän väitteisiin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22339
Reaktiopisteet
216
iCloud-700x395.png

iCloudin kautta käyttäjä voi jopa tyhjentää iOS-laitteensa.


Turkish Crime Family aloitti eilen melkoisen mylläkän. Se uhkasi nollata sadat miljoonat niin Apple- ja iCloud-tilit kuin käytössä olevat iOS-laitteet, mikäli Apple ei suostu heidän vaatimuksiinsa. Alkuun uutisoitiin 75 000 dollarista, mutta hakkeriryhmä kertoo Twitterissä todellisen summan olevan paljon suurempi. Apple rauhoittelee nyt ihmisiä kertomalla, ettei sen palvelut eivät ole vaarantuneet. Apple antoi lausunnon Fortunelle.

”Palveluihimme, Apple ID:hen tai iCloudiin, ei ole tehty minkäänlaisia rikkomuksia”, Applelta kerrotaan Fortunelle. Apple kertoo seuraavansa tilannetta aktiivisesti ja pyrkii estämään luvattomilta pääsyn Apple-tileille. Yhtiö työskentelee tällä hetkellä viranomaisten kanssa löytääkseen rikolliset.

Apple myös muistuttaa kuluttajia, että he voivat itse olla mukana ehkäisemässä tämänkaltaisia iskuja. ”Me aina suosittelemme vahvoja salasanoja ja suosittelemme ottamaan käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen”, Applelta sanotaan. Kaksivaiheisen tunnistautumisen voi ottaa käyttöön Apple ID:lle varsin helposti.

Fortune kertoo, että todellisuudessa Turkish Crime Familyllä ei välttämättä ole pääsyä sadoille miljoonille Apple ID -tileille – niin kuin Applekin väittää. Hakkeriryhmän todisteissa olevat sähköpostit ja salasanat vastaavat vuonna 2012 LinkedInin murrossa vuodettuihin tietoihin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom