Mobiili.fi ”Onhan tää v**un cool” – näin rokkari kommentoi Marshallin musiikkipuhelinta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kovasti huomiota herättänyt musiikkipuhelin Marshall London saapui viime viikolla Suomeen. Kyseessä on musiikin, ja erityisesti rock-musiikin ystäville suunnattu puhelin, jonka juuret juontuvat Marshallin kitaravahvistimista. Pohjimmiltaan kyseessä on yksinkertainen Android-puhelin, jossa on panostettu reilusti tavallista enemmän ääni- ja musiikkiominaisuuksiin esimerkiksi erillisen äänipiirin ja kahden kuulokeliitännän myötä. Annoimme puhelimen pariksi päiväksi testiin myös ammattimuusikolle, kuullaksemme hänen mietteensä puhelimesta.

  Mark Bertenyi on monissa liemissä keitetty musiikin ammattilainen ja muusikko, joka tätä nykyä paitsi keikkailee itse, myös luotsaa nuoria muusikonalkuja useissa kaupungeissa toimivan Rock Academy Finlandin vastaavana tuottajana. Mark itse, sekä moni hänen lähipiirissään, innostui Marshallin puhelimesta välittömästi.

  [​IMG]

  Peruspuhelimena Marshall London toimi Bertenyin mielestä mukavasti, joskin kameran huono laatu ja laitteen hidas lataus toivat miinusmerkintöjä. Iso plussa sen sijaan tuli puhelimeen esiasennetusta LoopStack -sovelluksesta. Sovelluksella voi tallentaa ja yhdistää neljä erillistä ääniraitaa, ja Bertenyi arvelikin, että sovellus voisi hyvin toimia yksinkertaisten demojen koostamiseen ja mieleen ponnahtavien biisi-ideoiden tallentamiseen, eli siitä voisi muusikolle olla aivan oikeaa hyötyä. Samoin musiikin kuunteluun mainion lisän toi äänen taajuuskorjain.

  Sisäänrakennettujen mikrofonien äänenlaatu ei ammattilaista vakuuttanut, mutta muistiinpanojen tekemiseen ne toki soveltuvat. Sisäänrakennetut kaiuttimet toimivat Bertenyin mukaan puhelimen kaiuttimiksi kiitettävän hyvin.

  [​IMG]

  ”Onhan tää v**un cool”, oli päällimmäinen ajatus, ja joka paikassa puhelin herätti Bertenyin mukaan ihmisissä positiivista huomiota. ”Totta kai se koskettaa syvältä tuo Marshallin logo, kun tulee pienestä pojasta asti mielikuvia, kun olet nähnyt Judas Priestin Marshall-rivin ja äijät vetämässä [rokkia]… Kyllä se Marshall edustaa jokaiselle rokkarille mielikuvia, joihin liittyvät sanat Judas Priest, Lemmy, Dio tai AC/DC ja Angus Young… Kyllähän Marshall ja rock ’n’ roll kuuluvat yhteen.”

  Marshall Londonin hintaa Bertenyi ei pitänyt kohtuuttomana. Erinäisten audio-ohjelmien myötä mies käyttää Applen tietokoneita, ja ekosysteemin vuoksi on puhelimena toiminut iPhone, joten Bertenyi vertasikin 549 euron hintaista Marshallia iPhone 5c -malliin ja sen noin 400 euron hintaan. Musiikin ystävälle Marshall kuitenkin tarjoaa Bertenyin mukaan iPhonea parempaa äänenlaatua ja on ennen kaikkea reilusti enemmän rock.

  Laajemman arvostelun Marshall Londonista voit lukea täältä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju