”Nokia loukkaa 11 patenttiamme” – entisaikojen älypuhelinsuuruus haastoi Nokian oikeuteen

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216


Kanadalainen, entispäivien älypuhelinsuuruus maailman markkinakakkosena heti Nokian perässä, on haastanut Nokian nyt oikeuteen patenttiloukkauksesta.

BlackBerryn mukaan Nokian verkkolaitteet ja -ratkaisut loukkaavat 11 sen patenttia, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Kyse on standardeille välttämättömistä, niin sanotuista essentiaalipatenteista. BlackBerry hakee korvauksia patenttien käytöstä, mutta haluttuja summia ei mainittu.

Essentiaalipatentit tulee lisensoida reiluin, kohtuullisin ja tasapuolisin ehdoin (FRAND) halukkaille, koska ilman niitä ei standardien mukaisia tuotteita ole edes mahdollista toteuttaa. Mitä nämä FRAND-ehdot sitten käytännössä tarkoittavat, on luonnollisesti osittain myös tapauskohtaista. Lisäksi Nokia voi esimerkiksi nähdä, etteivät BlackBerryn patentit oikeasti ole päteviä, minkä takia se ei niitä ole halunnut lisensoida. Nokia ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Nokia on toimittanut Yhdysvalloissa patentteja loukkaavia verkkolaitteita muun muassa T-Mobilelle ja AT&T:lle, BlackBerryn haaste kertoo.

Osa kyseessä olevista patenteista on päätynyt BlackBerrylle sen hankittua patentteja kaatuneelta Nortel Networksilta. Myös Nokia oli aikanaan vuonna 2009 mukana tarjouskilpailussa näistä patenteista. BlackBerry oli mukana Rockstar-konsortiossa, joka osti patentit vuonna 2011 yhteensä 4,5 miljardilla dollarilla ja jakoi ne osallistujilleen, myös Applelle ja Microsoftille.

BlackBerry on Nokian tavoin nykyisin poistunut puhelinmarkkinoilta ja on lisensoinut brändinsä ulkopuolisen yrityksen käyttöön puhelimissa. Nokia keskittyy nykyisin pääasiassa verkko- ja patenttiliiketoimintaan, kun taas BlackBerryn alaa ovat yritysohjelmistot – ja patenteilla rahastus, aivan kuten Nokiallakin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom