Mobiili.fi ”Nokia D1C” paljastui – tässäkö ensimmäinen uusi Nokia-Android-puhelin?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 1/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2082
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokia D1C:n GeekBench-tietoja.


  ”Nokia D1C” -mallinimellä varustettu laite on ilmestynyt GeekBench-suorituskykytestausohjelmiston tietokantaan, kertoo muun muassa PhoneArena.

  Puhelimella on eilen 30. syyskuuta ajettu 5 kertaa GeekBench-testi.

  GeekBench on paljastanut myös joitakin teknisiä yksityiskohtia: laitteesta löytyy Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri 1,4 gigahertsin kellotaajuudella ja Adreno 505 -grafiikkasuorittimella, 3 gigatavua RAM-muistia sekä viimeisin Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversio.

  Järjestelmäpiirinsä perusteella kyse olisi korkeintaan keskihintaluokan älypuhelimesta. Muista ominaisuuksista ei ole vielä tietoa. Tuorein mahdollinen Android-versio vihjaa laitteenkin olevan tuore tapaus eikä Nokian vanhoja Android-kehityksen peruja.

  GeekBenchissä Nokia D1C saavutti yhden ytimen suorituskyvystä parhaimmillaan 682 pistettä ja moniydinsuorituskyvystä 3 229 pistettä.

  ”Nokia D1C” saanee lopulta nimekseen jotakin muuta, mutta voi hyvin olla yksi ensimmäisiä HMD globalin myyntiin tuomia uusia Android-puhelimia.

  Nokia on solminut suomalaisen HMD globalin kanssa tavaramerkki- ja patenttilisensointisopimuksen, jonka perusteella se tulee tuomaan markkinoille Android-puhelimia ja -tabletteja. Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita. Lisäksi HMD global on yhdessä yhteistyökumppaninsa Foxconnin tytäryhtiön kanssa ostamassa Microsoftilta Nokia-peruspuhelinten liiketoimintaa.

  HMD:n taustalla on nyt jo laaja joukko ex-Nokia- ja Microsoft-johtajia.

  Ensimmäisiä uusia Nokia-Android-puhelimia on odotettu markkinoille ensi vuoden alkupuolella tai aikaisintaan tämän vuoden lopussa. Nokian Microsoftin kanssa puhelinliiketoiminnan myynnin yhteydessä tekemä sopimus mahdollistaisi Nokia-nimen paluun älypuhelinmarkkinoille jo tämänkin vuoden puolella.

  Epämääräisessä aiemmassa haastattelussa Nokia Networksin kiinalaisjohtajan kerrottiin maininneen 3-4 uuden Nokia-puhelimen tulevan jo tänä vuonna.

  Tulevien Android-Nokioiden teknisistä ominaisuuksista on kuultu aiemminkin huhuja, mutta ne eivät ovat olleet järin vakavasti otettavia. ”Nokia D1C”:n paljastuminen nyt on toistaiseksi paras tieto mitä tulevista Nokia-puhelimista on tähän asti nähty.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju