Mobiili.fi ”Motoristin unelman” Nuviz-visiirinäytön tuotekehitys etenee Salossa – uutta rahoitusta ja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  NUVIZin konseptia havainnollistava laite irrallisena kypärästä


  Moottoripyörään kiinnitettävää, visiiriin heijastuvan näytön tuovaa laitetta Salossa kehittävän Nuvizin kehitystyö etenee suunnitelmien mukaan.

  ”Ensimmäinen prototyyppi on nyt valmistumassa ja olemme ihan aikataulussa”, kommentoi Nuvizin toimitusjohtaja Jari Niemelä Mobiili.fille Arctic15-tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Nuviz oli esittelemässä ja mukana tapahtumassa demoständillään.

  [​IMG]
  NUVIZin rakenne.


  Prototyypistä on tulossa kompaktimpi kuin oheisissakin kuvissa vielä esiintyvä Nuvizin havainnollistamiseen käyttämä esittelykappale.

  Kerroimme Nuvizista ensi kerran loppuvuodesta Slush-tapahtuman yhteydessä. Nuviz yhdistää yhteen kokonaisuuteen paljon: erilaisia tietoja tarjoavan visiirinäytön lisäksi se tuo puhelinkypärän ja mukana on myös kahdeksan megapikselin kamera ja mikrofoni sekä joukko erilaisia antureita – yhdeksänsuuntainen gyroskooppi, korkeus- ja lämpömittarit sekä GPS-paikannus. Kuvan visiiriin heijastaa pieni pikoprojektori.

  Nuvizin kypärään kiinnitettävää laitetta ohjataan moottoripyörän ohjaustankoon kiinnitettävillä ohjaimilla. Lisäksi se yhdistyy käyttäjän älypuhelimeen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä.

  Nuviz on kerännyt itselleen uutta rahoitusta miljoonan euron verran brittiläiseltä sijoitusrahastolta sekä yksityisiltä enkelisijoittajlta. Myös henkilöstö on sijoittanut firmaan 150 000 euroa.

  Nuviz on kertonut tähtäävänsä vuoden 2016 joulumarkkinoille.

  Tuotekehityksen ohella on käyty neuvotteluja tuotteen myynnistä ja jakelusta. Yhtiö pyrkii kumppaneiden kanssa tuomaan markkinoille myös edullisemman version tuotteestaan.

  Nuvizilla on Salossa jo noin 25 hengen tiimi tuotekehitystä tekemässä.

  Nuvizin historia ulottuu viime vuonna Salossa käynnistynyttä tuotekehitystä pidemmälle. Vastaavaa tuotetta yritettiin tuoda markkinoille jenkkilähtöisesti jo aiemmin ja sen ympärille järjestettiin myös Kickstarter-joukkorahoituskampanja. Sittemmin siitä kuitenkin luovuttiin ja rahat palautettiin tukijoille ennen projektin lopulta Salossa alkaneen kehityksen myötä saamaa uutta starttia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju