”Ensimmäinen älykello pelaajille” – onko tässä pelikellossa mitään järkeä?

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216


Älykellojen myynti on jäänyt vielä muutama vuosi sitten viritellyistä odotuksista eikä niistä tullutkaan useimman ranteesta löytyviä kapistuksia – ainakaan vielä. Tätä taustaa vasten uusi Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa nyt ennakkomyynnissä oleva Gameband-älykello on mielenkiintoinen ja myös jopa uhkarohkea avaus.

Gamebandin merkittävin erottava tekijä muista älykelloista nimittäin ovat pelit. Yhteistyössä mukana on legendaarinen pelitalo ja aluksi Gameband-kellossa tullaankin näkemään joukko myöskin legendaarisia pelejä, kuten Asteroids, Pong, Breakout, Centipede sekä Crystal Castles.

Mutta haluaako kukaan pelata älykellolla? Varsinkaan pelejä, jotka on alun perin suunniteltu jollekin aivan muulle pelitavalle. Myös muille älykelloille, Apple Watchille ja Android Wearille, on nähty pelejä, ja vain niitä tekemään on perustettu myös useita uusia peliyhtiöitä – myös Suomessa. Näissä peleissä on kuitenkin yleisesti panostettu älykelloille ominaisiin erittäin lyhyisiin, mutta usein toistuviin pelisessioihin.

Pidempään älykellolla pelaaminen on raskasta, koska kättä täytyy pitää ylhäällä eikä asento ole missään tapauksessa ergonomisesti parhaimmasta päästä. Jos haluaa pelata pidempään, miksei sitten pelaisi puhelimella… tai vaikkapa tietokoneella?

Gamebandissa onkin myös tavallaan käytössä sama idea kuin Microsoftin Continuumissa: kytkemällä kellon piuhalla tietokoneeseen, voi kellon sisältämiä pelejä pelata tietokoneen suuremmalla näytöllä.Pelejä lukuun ottamatta Gamebandissa ei sitten olekaan mitään kovin erikoista. Se perustuu omaan ohjelmistoonsa, näytön koko on 1,6 tuumaa, sisuksista löytyy tuttu Qualcomm Snapdragon Wear 2100 -piiri ja muutenkin aivan oletettua tekniikkaa – paitsi lisänä microSD-muistikorttipaikka, jonka kautta kortilta pelejä voidaan tietokoneella pelata ja kortille tallentaa lisäksi talteen myös kuvia, musiiikkia ja tiedostoja.

Toistaiseksi Gameband on kerännyt Kickstarterissa tilauksia vajaan 50 000 dollarin arvosta. Kampanja- eli ennakkomyyntiaikaa on jäljellä vielä 36 päivää ja projekti näyttäisi näin todennäköisesti yltävän 75 000 dollarin vähimmäistavoitteeseen, joka vaaditaan tilausten toteutumiseen.

Gamebandista joutuu nyt maksamaan edullisimmillaan 149 dollaria Atari-versiona. microSD-muistikortin saamiseksi pitää maksaa vielä 25 tai 50 dollaria lisää kortin kapasiteetista riippuen.

Toisena vaihtoehtona alkaen 179 dollaria tarjolla on Terraria-versio, joka sisältää miniversion Terraria-legendapelistä.

Toimitusten luvataan alkavan syyskuussa 2017.Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom