Mobiili.fi ”Apple neuvottelee McLarenin ostosta” – urheiluauto- ja Formula 1 -talliyhtiön hinta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  McLarenin urheiluautomalli.


  Apple keskustelee McLarenin kanssa mahdollisesta yritysostosta tai strategisesta sijoituksesta, raportoi Financial Times, joka perustaa tietonsa kolmeen erilliseen lähteeseen.

  McLaren on brittiläinen urheiluauto- ja teknologiavalmistaja, joka kilpailee omalla perinteikkäällä tallillaan myös Formula 1 -sarjassa.

  Applella tiedetään olevan käynnissä sen oma autoprojekti, Project Titan, joka on paisunut jo yli 1 000 hengen kokoluokkaan. Alun perin Applen fokus oli uuden sähköauton kehittämisessä, mutta myöhemmin painopiste on vaihtuneen johdon alla siirtynyt myös itseajamisen järjestelmän kehittämiseen autoihin. Apple-autoa povattiin markkinoille aluksi vuonna 2020, mutta sittemmin aikataulu lipsui jo ainakin vuoteen 2021. Viime viikkoina on projektin suunnan muuttumisen jälkeen raportoitu kymmenien joko lähteneen tai tulleen irtisanotuksi projektista.

  McLarenilla on paljon myös taustalla olevaa teknologia-osaamista autosuunnittelusta, niiden tietokonejärjestelmistä kuin myös materiaaleista, kuten hiilikuidusta ja alumiinista. Applen kiinnostuksen McLareniin kerrotaankin liittyvän juuri sen teknologiaan, insinööriosaamiseen sekä patenttiportfolioon.

  McLarenin arvoksi arvioidaan 1-1,5 miljardia puntaa, noin 1,2-1,7 miljardia euroa. McLaren Technology omistaa 80 prosenttia McLaren Automotivesta, joka valmisti viime vuonna 1 654 korkeahintaista urheiluautoa ja teki 450 miljoonan punnan liikevaihdon. McLaren Technology teki 265 miljoonan punnan liikevaihdon 2014. Sen omistavat Ron Dennis, Mansour Ojjeh sekä Bahrainin valtion sijoitusyhtiö Mumtalakat.

  Kauppoja Applen kanssa ei kuitenkaan välttämättä tapahdu, Financial Times varoittaa. Kuten aina, neuvottelut voivat myös loppua tuloksettomina. Aiemmin Applen huhuttiin – tosin tätä uutta McLaren-huhua selvästi heikommin – olevan kiinnostunut kaupan olleen Formula 1 -sarjan ostamisesta. Formula 1:n taustayhtiö menikin kaupaksi, mutta ostajaksi tuli Liberty Media.

  Applen palveluista vastaava johtaja Eddy Cue on jo pitkään istunut McLarenin kanssa kilpailevan Ferrarin hallituksessa. Lisäksi Financial Times noteeraa, että Applen markkinointijohtaja Phil Schiller omistaa tiettävästi McLarenin ja Applen design-johtaja Jony Ive on tykästynyt Bentley- ja Aston Martin -autoihin.

  Applen historian suurin yritysosto on vuodelta 2014, jolloin se hankki Beats Electronicsin reilulla 3 miljardilla dollarilla – tuolloinkin tulevasta kaupasta raportoi ensimmäisenä Financial Times. Aiemmin tänä vuonna Apple teki 1 miljardin dollarin sijoituksen kiinalaiseen Didi Chuxing -kyytipalveluun.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju