Mobiili.fi ”Äitien tukena neuvolakäyntien välillä” – neuvolapalvelua kokeillaan mobiilissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  If ja MeeDoc testaavat mobiilia neuvolapalvelua.


  Vakuutusyhtiö If aloittaa kokeilun, jossa 300:lle Ifin vauvavakuutuksen ostaneelle perheelle tarjotaan mobiilia neuvolapalvelua raskausajalle. If Neuvola on kännykkäsovellus, jonka avulla odottava äiti saa tietoa raskausajasta ja voi koska vain esittää raskausaikaan tai omaan terveyteensä liittyviä kysymyksiä terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

  Ifin kumppanina on suomalainen startup-yhtiö MeeDoc, joka on kehittänyt kännykkäsovelluksen ja jonka palveluksessa on terveydenhuoltoalan ammattilaisia tuottamassa etäpalvelua. Meedocin taustatutkimusten mukaan odottavia äitejä huolettavat usein ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät asiat, erilaiset raskausvaivat ja lääkkeiden käytön turvallisuus.

  ”Äideillä voi olla korkea kynnys olla yhteydessä neuvolaan tai neuvolakäyntien välit voivat olla pitkät. If Neuvolan tavoitteena onkin täydentää julkista neuvolapalvelua ja olla äitien tukena neuvolakäyntien välillä”, sanoo Ifin henkilövakuutusten asiantuntija Piia Kononen.

  If antaa osalle kokeiluun osallistuvista äideistä myös verenpainemittarin.

  ”Mittari kertoo verenpaineen ja sen, onko lukema normaali. Jos ei ole, kännykkäsovellus kysyy käyttäjältä, haluaako hän ottaa yhteyden MeeDocin terveydenhuoltoalan ammattilaisiin.”

  If kerää kokeilun aikana odottavailta äideiltä kokemuksia If Neuvola –kännykkäsovelluksen käytöstä ja päättää kokemusten perusteella kokeilun jatkosta. If ei kerää tai tallenna käyttäjien kysymyksiä tai terveydentilaan liittyviä tietoja.

  If Neuvolan käyttäminen on kokeilun ajan maksutonta. Kokeilusta kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa www.if.meedoc.com.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju