äänenvoimakkuus kuulokkeilla (E70)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Kolmonen, 23/10/07.

 1. Kolmonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Sellaista ongelmaa olisi tässä että haluaisin kuunnella äänikirjoja (mp3 muodossa) kuulokkeilla (Stereo HS-3) puhelimellani (E70), mutta en saa äänenvoimakkuutta haluamalleni tasolle. Nokian omasta playeristä kun säätää niin vielä 100% kohdalla ei riitä volyymi että kuulisi bussissa matkustaessa. Pääsyy ongelmalle on se että ko äänikirjat on alunperin nauhoitettu liian alhaisella volyymilla, mutta olisinkin kysynyt että onnistuuko jotenkin tuo volan nosto korkeammalle?

  Siis toki voin ajaa tietokoneella jonkun softan joka muuttaa noiden mp3 tiedostojen äänentasoa (jollain tiedossa jotain automaattista softaa joka tekisi tuon vaikka kaikille tiedostoille tietyssä kansiossa?), mutta mieluummin en alkaisi väkertämään tätä hommaa tuohon tyyliiin.

  Ehdotuksia?

  PS. miksi muuten asetuksissa lukee kuulokevalintojen kohdalla "monokuuloke"? E70 on mielestäni kykenevä myös stereoääneen (en ole testannut... ts. en ole juuri musiikkia (jossa eri kanavat erottuisivat selvästi toisistaan) yrittänyt kuunnella tällä).
   
 2. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  ^ yksi vaihtoehto on hakkia esim. äänisovitin (AD-46, muistaakseni), johon voi laittaa kolmannen osapuolen kuulokkeet. Jos vielä hankit sellaiset kuulokkeet joissa on oma äänensäätö, pystyy volumeen tällä tavoin vaikuttamaan. Itselläni oli tällainen viritys E70:ssä aikanaan. Joku philipsin nappikuulokesarja ainakin piti sisällään vielä oman volumen.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luulisi kyllä että on ihan "täysillä"

  Ääni pitäisi varmaan kompressoida, ymmätääkseni monet mp3 käpistely ohjelmat osaa homman, vaikka kansio kerrallaan.

  Laite tukee stereo ääntä, mutta saattaa ääni kirja olla kuitenkin monona, mutta toki stereo kuulokkeilla saisit äänen kumpaakin korvaan mikä voi auttaa asiaa, kannattaa katsella mahdollisimman herkkiä kuulokkeita jotta pinellä teholla syntyisi riittävästi äänenpainetta. ko. luurin kohdalla taitaa olla myös eroja SW versioiden välillä ja voit myös metsästää soitinta jossa olisi EQ jo vetää siillä vipuja ylöspäin ja näin saada lisää äänenpainetta.

  Jos kyseessä ei ole aktiivikuulokkeet (oma vahvistin ja siis patteri) niin tuolla säädöllä voi vain pienentää äänenpainetta.
   
 4. Kolmonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Ok joo. Tuo voisi toimia, kiitos ehdotuksesta.
  Sellainen kysymys vain nousee estämättä mieleen, että auttaako tuo tosiaan tuohon äänenvoimakkuuteen? Eli oliko sinulla tuo viritys käytössä nimenomaan äänenvoimakkuuden parantamiseksi? Tai kokeilitko kenties samaan aikaan Nokian handsfreellä ja totesit äänenvoimakkuuden paremmaksi tuossa toisessa systeemissä tms...?


  EDIT: lisäsin quoten
   
 5. Kolmonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  soveliaksen viestiin vastaten.

  Kiitos lisäinfosta.

  Tosiaan minuakin mietitytti juuri tuo että jos siihen vain lisää väliin lisälaitteita niin miten se lisäisi äänenvoimakkuutta (tai äänenpainetta jos se on oikeampi termi tässä tapauksessa).

  Ilmeisesti ensimmäisenä kokeilen tuota toista soitinta etsiä kännyyn ja ilmoittelen jos homma onnistuu sitäkautta.
   
 6. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  En osaa sanoa tuosta Soveliaan kommentista, mutta itsellä tuo kokoonpano E70+sovitin+ kolmannen kuulokkeet toivat lisäpotkua siihen, mitä pelkästään nokian omasta (puhelimesta tai sovittimesta) sai irti.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos lisäät aktiivisia osia, esim laitteen jossa vahvistin niin lisää ääntä saat. mutta kuulokkeissa on eroja, toiset on herkempiä, eli samalla teholla enemmän ääntä, impedanssit vaihtelee, eli toiset kuulokkeet voivat imeä enemmän virtaa (jos laite pystyy antamaan).

  Esim. kotistereoissa käytetään 8ohm kaijuttimia, koska niissä ei ole jännite rajoitetta. Autoissa käytetään 4ohmin kaijuttimia 12v rajoitteen takia eli autovahvistin ei pysty syöttään linjaan ilman kikkailua enempää jännitettä, mutta kun laitetaan pienempi ohminen kaujutin, siis 4 ohmin kaijutin ottaa samalla jännitteellä tuplasti enemmän virtaa (6v/4ohm = 1.5A vs 6v/8ohm = 0.75A, eli 9W vs 4.5W (P=UxI)) auton vahvarit on suunniteltu kykenemään antamaan virtaa, halvat anttilan kotistereot eivät tuohon välttämättä pysty jolloin 4 ohmin kaijuttimia ei pysty luukuttaan täydellä voluumilla, jolloin parempi tulos 8 ohmisilla.

  Kuulokkeissa puhutaan suuremmista ohmeista ja pienemmistä jännitteistä.

  Jos kuulokkeissa ei ole virransyöttö mutta niissä "volume" säädin, on se vain välissä keinokuormana vaimentamassa ja rätisemässä. no jos kuulokkeet ovat poikkeuksellisen pieniohmiset voi tuolla säädöllä surentaa imbetanssia ja hakea tavallaan optimia. mutta silloin säätäessä siihen vastukseen jää osa tehosta hukkaan.
   
 8. Kolmonen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/07
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Nyt olisi mp3 playeri jossa pystyy equalizerilla ääntä säätämään. Jo lyhyen testauksen jälkeen löysin asetukset joilla ääni tuntuu tulevan järkevällä voimakkuudella, joten kiitos vinkistä.
  Huomenna selviää tositilanteessa (bussissa ja kadulla) josko homma ratkesi tällä.
   

Jaa tämä viestiketju