Ärsyttääkö kun nettivideot eivät toimi matkalla? Pian tilanne helpottuu

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
Maksullisten verkkopalveluiden tulee jatkossa toimia myös toisessa EU-maassa käytettäessä. Asiasta on löydetty sopu neuvotteluissa ja enää vaaditaan lopullinen hyväksyntä Euroopan parlamentilta sekä jäsenmaiden neuvostolta.

Toistaiseksi esimerkiksi Netflixin käyttöä voivat haitata maarajoitukset. Uuden EU-linjauksen mukaisesti jatkossa kuluttajan pitää voida käyttää maksullista elokuva-, urheilu- ja musiikkipalvelua toisessa maassa EU-alueella kuten kotimaassaan. Vaatimus ei koske ilmaispalveluita.

Aivan vielä ei kuitenkaan tapahdu mitään: muutos on tulossa voimaan vasta vuoden 2018 alusta ja sittenkin toimijoilla on tukenaan vielä yhdeksän kuukauden mittainen sopeutumisjakso.

Lisäksi jatkossakaan esimerkiksi Netflixin tai muiden palveluiden ei tarvitsisi tarjota jokaisen EU-maan käyttäjille samoja sisältöjä, vaan käyttäjän kotimaassa tarjottavien sisältöjen pitäisi toimia myös ulkomaille matkustettaessa.

Euroopan unioni pyrkii poistamaan esteitä digitaalisilta sisämarkkinoilta. Tähän liittyy myös puhelimen käytöstä ulkomailla toisessa EU-maassa perittävien roaming-maksujen poistuminen 15. kesäkuuta 2017. Tosin, suomalaisoperaattorit eivät olleet tyytyväisiä roaming-ratkaisun yksityiskohtiin ja DNA sekä Elisa ovat ilmoittaneet voivansa hakea Viestintävirastolta poikkeuslupaa ilmaisen roamingin tarjoamisesta.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom