Älypuhelinvalmistajalle suuri menetys: Xiaomin kansainvälistymisen johtaja lähtee

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22316
Reaktiopisteet
216

Hugo Barra esittelemässä Xiaomi Mi 5 -älypuhelinta MWC:ssä.


Hugo Barra on ilmoittanut jättävänsä Xiaomin ja palaavansa Piilaaksoon ”uuteen seikkailuun”. Barra työskenteli Xiaomille 3,5 vuotta johtaen sen kansainvälistymistä muille markkinoille kotimaan Kiinan ohella.

Brasilialaissyntyisen Barran siirtyminen Xiaomille oli aikoinaan kova uutinen, sillä hän oli aiemmin toiminut yhtenä merkittävimmistä Android-johtajista Googlella. Hugo Barran uusista työtehtävistä nyt ei ole vielä tietoa – lähdöstään Xiaomilta kertovassa Facebook-postauksessa Barra mainitsee pitävänsä lomaa ennen uuteen seikkailuun mukaan lähtemistä.

Barra mainitsee Piilaaksoon kaipuun lähtöpäätöksensä syyksi. Kaverit ja elämä ovat Piilaaksossa, ja asumisella näistä kaukana Pekingissä on alkanut olla Barran mukaan vaikutusta terveyteen. Barra aikoo jättää Xiaomin kiinalaisen uudenvuoden jälkeen helmikuussa. Toimitusketjusta ja patenteista vastannut johtaja Xiang Wang tulee jatkossa vetämään Xiaomin kansainvälistä toimintaa.

Xiaomi on viime vuosina laajentunut yli 20 maahan, joskin Yhdysvallat ja merkittävällä tavalla Eurooppa ovat vielä poissa joukosta. Kansainvälisistä markkinoista suurin Xiaomille on Intia, jossa se ylsi jo yli miljardin dollarin myyntiin.

Alkuvuosien hurjan kasvuvauhdin jälkeen pari viimeistä vuotta ovat olleet Xiaomile haastavampia eikä se enää viime vuodelta kertonut toimittamiensa älypuhelinten määrää.

Tänä vuonnakin yksi Xiaomin tavoitteita on kuitenkin kansainvälistää toimintaansa. Se esitteli uutuuksia ensi kertaa CES-messuilla alkuvuonna Las Vegasissa, Yhdysvalloissa, mutta nähdyt uusi Mi TV 4 sekä valkoinen versio Mi MIX -puhelimesta on suunnattu yhä vain Kiinan markkinoille.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom