Älypuhelinta valitsemassa Ruotsin Tre:n valikoimista

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Timpsi, 7/2/11.

 1. Timpsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  1
  Kaksivuotinen orjuus Telenoriin päättyy ja olen siirtymässä Tre:n asiakaskuntaan (Tre siksi, että hinnat pysyvät samoina molemmin puolin Juutinraumaa). Nyt pitäisi vain osata valita sopivin puhelin tästä joukosta: http://tre.se/Privat/Mobiltelefoner/Mobiler/

  Tähän asti minulla on ollut N95, joka kankeudestaan huolimatta on ollut oikein mukava toveri.

  Nyt haussa olisi monipuolinen työkalu, jolla voisi tehdä sitä sun tätä ilman, että olisin jatkuvan nettiyhteyden orja tai joutuisin tukeutumaan vain yhden laitoksen ohjelmistotarjontaan (Apple taitaa pudota täten joukosta).

  Käyttökohteina olisi:
  - Nettisurffailu junassa ja ties missä pöheiköissä.
  - Kartat & navigointi
  - Satunnainen pelailu
  - Muka-hyödyllisten softien asentelu ja joskus jopa käyttäminenkin. Esim. SportsTrackerille ja Skypelle on löytynyt tarvetta.

  Puhelimen kameralla ei ole isompaa sijaa elämässäni ollut, mutta kun järkkäriä ei joka paikkaan viitsi raahata, on ok-tason kuvanotto-ominaisuudet kivaa plussaa.

  Olisiko ehdotuksia? Mihin pettyisin vähiten? N8:a olen tiiraillut vähän sillä silmällä, mutta onko varteenotettavia vaihtoehtoja?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  N8 ja Sym^3 koneet saavat haukkuja vakio selaimesta, tarjolla muitakin vaihtoehtoja mm. Opera Mobile. Laite odottaa kuitenkin tänävuonna lupailtua selkeästi parempaa selainta.
  Android koneet ovat yleensä olleet nimenomaan nettisurffailjoiden mieleen.

  Kohtuullisen hyvä navigointi sovelluksia saa GPS älypuhelimiin aika hyvin, jos on hintakriittinen niin sen maksullisuus kannattaa huomoida.

  vikkelään paikannukseen yleensä tarvitaa A-GPSää, eli pientä datayhteyttä alussa.

  N8 usein mainitaan kameroista puhuessa, jos se ei tärkeää niin voi silti olla syytä mainita että C7. C6-01 jne. Nokian luureissa on kenno joka ei tarkenna allepuoleen metriin, rajoittaa jonkinverran kameran soveltamis mahdollisuuksia. (2d ja varsinkin viivakoodeja joutuu tähtäileen kaukaa)

  Jos fyysistä qwertyä ja ITU näppistä ei tarvita niin tuosta linkin sivulta HTC Desire HD (iso näyttö), Nokia N8, ja moni mainitsee Samsung Glaxy S. WP7 koneet jätin mainitsematta, mutta jos kiinnostaa niin saat varmaan vinkkejä WP7 väeltä.

  Jos myös puhelinta-arvostat, niin E52 (suppea kamera ja ei surffikone) tai E5 (edellistä parempi suppea kamera), hyvät puhelahjat ja akunkesto.
   
 3. Timpsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  1
  Oho, nopea ja informatiivinen vastaus! Kiitos. :)

  Siinäpä ne kolme parasta vaihtoehtoa taitavat ollakin. Arvostelujen ja vertailujen selailun jälkeen olen edelleen N8:n suuntaan kenollaan.

  - Nokian kehno selain on jo tiedossa ja Opera kelpaa, siihen kun on tuon vanhan puhelimen kanssa jo tottunut. Molemmat päivittynevät ajan kanssa.

  - Ilmeisesti Google Maps latailee datansa netistä. Lisää siis kustannuksia, etenkin ulkomailla.

  - Android Marketin softavalikoimasta en löytänyt mitään sellaista mitä luulisin kaipaavani, ja mitä ei Nokiallekin olisi.

  Onkohan vielä jotain, mitä en ole tajunnut ottaa huomioon? No, selvinnee ajan kanssa..
   
 4. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  ^ Ota vielä huomioon, että N8 on vaihtoehdoista halvin.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä pitkälti , mutta Android koneissiin saa myös offline navigointisoftia, tuo kertaluonteisen lisäkustannuksen suuruus riippuu softasta ja millaisen alueen haluaa.
  Google Mapsin saa myös Symbianiin, jos esim katunäkymää joskus haluaa tiirailla tai etisiä Googlen karttahakuja. ANdroidissa softa luonnollisesti mielittyvämpi.

  S^3 koneista puuttuu ainakin toistaiseksi DLNA, moni odottaa että jossain vaiheessa tulisi, Nokia kuitenkin vuosia sitä tuki (esim N95), jos tuota olet sattunut käyttään, niin voi nousta kynnyskysymykseksi.

  ns WiFI tukiasema GPRS reitiin on Nokialaiseen full versiona maksullinen (esim Joikuspot)

  Muuta varsinkin N8ssa liitännät hyvällä mallilla, virtuaalinäppis heikko, senkin pitäisi parantua myöhemmin. Luurinapit, no ei niitä muissakaan listatuissa (C7ssa olisi)

  Jos sinulla eijemmin ollut N95 niin akunkesto varmaan positiivinen yllätys, sanoit reissaavasi, niin otit minkä tahansa niin voit miettiä ostasitko samala ns "powerpackin", eli akkutoimisin laturin. jolla saa luurin ladattua vaika pistorasia ei olisi vieressä.


  Mutta sanoit että N8n heikkoudet on tiedossa, niin sitten homman tuntuu olevan hanskassa.
   
 6. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6232
  Tykkäykset:
  1274
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Kyllä se iphone 4 on vaan helpoin, jos ei parista markasta sitten jää kiinni. Parhaat ohjelmat, paras akkukesto. Käytettävyydeltään paras. Kameraltaan varsin hyvä vrt androidit.
   
 7. Link

  Link Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  24/4/10
  Viestit:
  3262
  Tykkäykset:
  909
  Puhelinmalli:
  Puhelin
  Joo jossei rahasta oo kii ni taipuisin kyl iphone4 tai SGS ennemmin ku n8... Symbian vaa on nii paska, vaikka voissa paistais :D.. Jos taas kamera on tärkee ni ehdottomasti n8.. Muuta hyvää siin puhelimes ei oikein ookkaa.. =/

  Tai sit jos ei oo kiire ni kannattaa odottaa noita uusia malleja... SGS2 vaikuttaa aika kovalta, mitä oon siitä lukenu ja on sielt varmaa tulos muitaki hyvii uutuuksia..
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Applen oli kysyjä tiputtanut pois jo aloituksessa, joten sen suosittulu voisi vaatia vähän enemmän perusteluita.

  Jos Applen softakauppa on ongelma, niin sitä voi kiertää hakkeroimalla jolloin laitteesta saa pois monia muitakin rajoitteita, antenniongelmaa voi helpottaa jollain sopivalla silkoni kortsulla, jos käytösä tietokone jossa kaikenlisäksi iTunes niin sekään ei ole ongelma, jos massamuistilat jne ei tarpeellisia niin iPhone voi olla varsin käypä valinta, vaikka kotinäyttönä on vain sovellusvalikkoa, ei mitään aktiivista sisältöä, näytönsäästäjä mustaruutu, niin selain on varsin mukava ja normi mobiilisurffailussa ei flashia tarvi. Harmoiasta softakaupoista löytyy mielenkiintoisia softia. ja vakionakin nykyään jonkinasteinen taustalla toimiva palvelu rajapinta.

  Tuo lause kuvaa monen iPhone käyttäjän tuntemusta ja moni heistä on laitteeseensa hyvin tyytyväinen, vaikka omat hankaluudet niissäkin.

  En tiedä mikä tuossa Samsung Galaxy S:ssä niin kovasti vetää, listalla oli tarjolla HTCtäkin ja jos Android laite kiinnostaa niin esim HTC Desire HD varteenotettava valinta, perusteluina aijemmin oli isoa näyttö ja muutenkin mukava surffailukone.

  Aloittaja oli ilmeisen perillä N8:n vahvuuksista ja heikkouksista ja N8:n hyviäpuolia ei ole ketjussa tuotu esille, heikkouksia käyty läpi.

  Pistetään plussiakin (ei niin vakavast tai N8 yksioikeuksia)

  N8 on puhelimena varsin hyvä, siinä taitaa ollu suurinpiirtein ne asiat mitä puhelimissa oletetaan olevan ilman eri mainintaa.

  Symbiani on varsin turvallinen, vaikka ei ole rajoitetuin.

  Sähköisillä ja langattomilla liitännöillä N8 on varsin kattava paketti, 2G a 3G taajuudet, BT joka tukee laajasti profiileja, WiFi (jos haluaa laite tukiaseman niin tarvii esim JoikuSpotin, joissain muissa vastaava vakiona) , fyysiset liitännät, HDMI, Tv-out, USB OTG, USB lataus, DC lataus.

  Aktiiviset työpöydä häviiää Android tarjonnan monipuolisuudella, mutta omaa luokkaa iPhoneen verrattuna.

  Virranhhalinta, näytönsäästäjä aktiivisellä sisällöllä, ei tarvitse katsella mustaa näyttöä ja silti ei tarvi liikoja tinkiä aktiivisesta toiminta-ajasta.

  Käyttöönotto tavallinen SIM sisään ja menoksi, matkalla voi laittaa tärkeimmät tiedot tuleen paikallisesti vanhasta luurista.

  Varsinkattavat kartat ja ofline navigointi.

  jne.
  N8sta on joku sanonut että aina löytyy laite jossa joku asia paremmin, mutta jos ei halua niitä kaikkia ostaa....

  Kysyjän kannalta varmaan tärkeimmät heikkoudut aijemmissa viesteissä mainittu, Symbianin käyttöjärjestelmää ympäripyöreesti haukutaan, vaika se käyttöjärjestelmänä on varsin kovasana mobiilissa, mutta käyttäjälle näkyvä käyttöliittymä ja sovellukset on vanhahtavia, paria uutta vakio sovellusta lukuunottamatta. Aloittajan ennestään käytössä S60:n jolloin se vähän tasoittaa ja toisaalta voi asettaa joitain oletuksia.
   
 9. Timpsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  1
  Kiitos kaikille kommenteista.

  Aikani pohdittuani päädyin valitsemaan N8:n. Syyn kiteytti Sovelias aika hyvin tuossa edellä:

   
 10. Link

  Link Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  24/4/10
  Viestit:
  3262
  Tykkäykset:
  909
  Puhelinmalli:
  Puhelin
  =/
   
 11. Duel Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/10
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  115
  Käy nyt ihmeessä testaamassa tuota N8 kaupassa ennen ostoa, jos siis tuo nettiselailu on sulle oikeasti isompikin osa älypuhelinta. Kyllähän sillä N8:llakin varmaan nettiä satunnaisesti selaa, mutta onhan se aika jäätävää (erittäin tahmeaa vähän isommillakin sivuilla). Tosin saattaa se sulle riittää se on ihan käyttäjästä kiinni, itellä ei tulisi mieleenkään palata tuollaiseen jos vertaa muiden merkkien huippumalleihin niin N8 tarjoaa huonoimman nettikäytettävyyden ainakin toistaiseksi.

  Itsellä ainakin nettiselailu on noussut älypuhelimen ykkösominaisuudeksi ihan ylivoimaisesti, siitä yksinkertaisesta syystä, että en edes käsittänyt, että se voi toimia niin hyvin noin pienellä ruudulla mitä se omassa luurissa toimii (pois lukien nokian luurit)

  Mielestäni ainoa järkevää syy hommata N8 yli kilpailijoiden on nimenomaan toi kamera ja sehän sulle ei ollut edes tärkeä, tai jos osaa arvostaa HDMi tai USB OTG ominaisuuksia.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 12. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6186
  Tykkäykset:
  2803
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  sori ot. Mutta on pakko kysyä mikä puhelin soveliaalla itsellä on kun ei ainakaan allekirjoittaneelle ole sattunut kertaakaan silmään? ;)
   
 13. Timpsi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  1
  Alkaa olla vuosi N8:n hankinnasta. Kokemuksia:

  - Mainettaan parempi laite. Kaikki toimii, käyttö on helppoa. Joskus tuntuu vähän hitaahkolta ja pari kertaa on kaatunutkin, mutta mitään vakavaa, toistuvaa, häiritsevää tai ärsyttävää ei ole tullut vastaan.

  - Kameraa on käytetty enemmän kuin alunperin arvelin. Kyllä tuolla saa ihan hyviä kuvia ja videoita, eikä tarvitse järkkäriä ihan joka paikkaan raahata.

  - Nettiselaus toimii Operalla ihan sujuvasti. Pitikö tämän olla jotenkin kamalaa? En ymmärrä.

  - Kartat ja navigaattori toimivat kuten pitääkin. Parit pitemmät reissut on tehty ja aina on osattu oikeaan paikkaan oikeaa reittiä.

  - Ainoa hieman ketuttava asia on Skype, joka menee äänettömälle aina välillä, kun poskella vahingossa hilpaisee mute-nappulaa. Puhelimen vika se ei kyllä ole, vaan Skypen.

  Olen onnellinen N8:ni kanssa ja oikeastaan ainoa asia mikä harmittaa on tulevaisuus; askelta ylös-/eteenpäin ei ole näköpiirissä, kun tästä joskus aika jättää.
   
 14. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  Hyvä asenne, ainakaan et varmasti tule pettymään seuraavaan puhelimeesi.
   

Jaa tämä viestiketju