Älypuhelin yrityskäyttöön (~400 €)

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja SymbianAndroidiin, 29/7/10.

 1. SymbianAndroidiin

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Etsin toimivaa puhelinmallia/malleja yrityskäyttöön, joilta toivotaan ainakin seuraavia ominaisuuksia:
  -pitkä akun kesto (tulisi pysyä virrat päällä vähintäänkin työpäivän ajan)
  -vähän jumimista ja harvoin tarvetta buutata puhelinta
  -sähköpostituki Mail for Exchangelle
  -F-secure
  -etähallintamahdollisuus esim. Fromdistancella

  Olemme käyttäneet useita eri Nokin E-sarjan puhelimia, mutta jokaisessa mallissa on ollut Nokiamaista jumimista. Useat puhelimet myös tarvitsevat myös viikottaisen buutin (akku irti vähäksi aikaa, niin ohjelmat alkavat taas toimimaan).
  Etsin siis uutta vaihtoehtoa Nokialle ja mielenkiintoni on herännyt Android alustaisia puhelimia kohtaan. Toki kriteerit täyttävää Nokialaistakin voi ehdottaa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  E-sarjalainen on aika vahvoilla yrityskäytössä, mutta onko se f-secure pakollinen ja mitä lisäarvoa sillä haetaan ? jos haluaa estää käyttäjiä asentamasta softia niin siihen on muitakin konsteja.

  Jos teilla laajasti e-sarjalaisia niin varmaan myös kokemusta mitkä tällähetkellä siedettäviä.

  Android ei vielä ole oikein se alusta joka tulisi mieleen yrityskäyttöön, sen mukaan mikä teillä ilmeisesti vaatimuksena.

  Toinen yrityskäyttöön käypä alusta on WindowsMobile ja sieltä HTC tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja.

  Jos olette Soneran asiakas niin Iphonea varmaan joku ehdottaa, mallivalikoima on kuitenkin suppea ja mahdollisuudet rajoittuneita ja tietoturva ajattelu ei kelpaa kaikille yrityksille.
   
 3. kratos Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/10
  Viestit:
  538
  Tykkäykset:
  13
 4. SymbianAndroidiin

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksistanne!
  Android 2.2 tulee varmaankin loppuvuodesta, joten ongelmaksi muodostuu tälle syksylle tarjottavat puhelimet. Nokia E75:n saanti on heikkoa, eikä sille löydy korvaavaa mallia tällä hetkellä.

  F-secure ei ole pakollinen, mutta sillä pyritään suojaamaan puhelimia haittaohjelmilta. Olemme tavanneet pari virusta puhelimesta jossa ei ollut f-securea kun käyttäjä oli pari viikkoa Kiinassa.

  iPhone on liian kallis ainakin nykyisellä hinnoittelulla, mutta mikäli Sonera hinnoittelee iPhonen edullisemmaksi niin voimme harkita sitäkin.


  Itse ajattelin HTC:n Legend mallia E-sarjalaisten rinnalle.
  Olen ymmärtänyt että HTC:ssä ei tuo multitouch toimi yhtä hyvin kuin Samsungeissa, onko HTC:ssä jotain muutakin huomautettavaa?
   
 5. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16214
  Tykkäykset:
  5151
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Android 2.2 tulee varmuudella ainakin Samsung Galaxy S:lle Syksyllä (testiversioita on jo saatavilla), htc Desirestä ei tietoa, olisi vissiin pitänyt jo olla? Google Nexus onessa kai jo on 2.2? Saatavuuksista ei tietoa.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä E75:ssa kiinnostaa, ITU+Qwery ?, jos jompi kumpi niin aika usein parmepia vaihtoehtoja on joko E52 tai E72 , E52:ssa taisi olla alussa jotain ongelmia, liittyen softaan (jonkin verran rauta) puhelun äänenlaatuun tietyissä taustamelu oloissa. nykyään kai aika harvinaista. Kummassakin vahvuuksina hyvä puhelinkäyttö ja pitkät toiminta-ajat perus turvallisuuden lisäksi. No nuo laitteet taitavat olla teille tuttuja ennestään.

  Jos salitte käyttäjille asentamisen, niin vaikea tietenkin estää, oli f-secure tai ei. Itsekseen asentuvia matoja ei ole. tietyissä vanhoissa oli jonkinasteinen "palvelunesto hyökkäys" mahdollista rikkinäisellä SMSllä (sms viestin sovellus jumitti) , siinä f-secure sen enmpää auttanut verrattuna ko. rikkinäisen viestin viralliseen posto-ohjelmaan. Mutta noita koneita aikoihin myyty.

  iPhone myytiin keväällä halvalla yrityksille, on tainnut tosin se kamppis loppua.

  Jos tietoturva tärkeää niin iPhone ei ehkä ole parempi vaihtoehto.

  Legend on Android kone, joten ei ehkä se teidän juttu, katsoisin HTCltä niitä WinMobile koneita ja keskustella kauppiaanne kanssa millaista ratkaisua teille löytäisi.
   
 7. Mobilelife

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/10
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Älypuhelin yrityskäyttöön

  Lähtisin liikkeelle siitä mihin puhelinta käytetään ja miten?
  lisäksi olisi syytä tietää mihin tarvitaan etähallintaa tai mitä ominaisuuksia sieltä ? Onko lähinnä tietoturvaan liittyviä asioita vai haetaanko joitain estoja vai päivitetäänkö laitteita DM.llä tai otetaanko myös varmuuskopioita? Lisäksi olisi hyvä tietää rasittaako laitteiden käyttöönottoprosessit, käyttäjien käytötönaikainentuki ja kuka tekee esiasennukset?

  Mainitsemasi ohjelmat ja tarpeet voidaan toteuttaa ilman ongelmia symbianilla, winmobilella ja androidilla kun mukana on mainitsemasi fromdistance laitehallinta ja käyttöönotto sekä laitteiden esiasennus vakioidaan. Harvemmin on ongelmia tämän jälkeen millään alustalla jos vielä käyttäjiltä estetään asennukset sekä ohjauspaneeliin muutokset tarvittaessa estetään. Laitehallinnalla voidaan parantaa myös akunkestoa.

  Jos ajatellaan asiaa yrityksen näkökulmasta ja muutamaksi vuodeksi eteenpäin lähtisin kyllä jo nyt androidin kelkkaan.
   
 8. SymbianAndroidiin

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos taas vastauksistanne!
  Olen käyttänyt jokaista suomessa tarjottavaa E-sarjan puhelinta ja niitä testataan myös eri käyttäjillä. F-securea on käytetty useita vuosia puhelimissamme aina ensimmäisistä kommunikaattoreista lähtien. Uskon että F-secure suojaa puhelimia paremmin kuin sen pois jättäminen (esim. bluetooth:in kautta leviäviltä haittaohjelmilta), samaan tapaan kuin virustorjunta tietokoneessakin. Vaikka käyttäjällä olisi admin-oikeudet asentaa ohjelmia koneelle, virustorjunta varoittaa ohjelmasta ja käyttäjä saattaa havahtua mahdollisesta riskistä.

  Mobilelife:lle
  Puhelinta käytetään sähköpostin lukemiseen ja lähettämiseen, soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen.
  Tulevaisuudessa on tarkoitus laajentaa puhelimet VoIP-ratkaisuun.

  Etähallinnalla asetamme puhelimiin autolock:in päälle, jottei varastetut / unohdetut puhelimet jäisi suojaamatta.
  Laitteihin myös asennetaan ohjelmistot etänä, jolloin käyttäjien ei tarvitse tulla konttorille puhelimensa takia.

  Laitteiden käyttöönottoprosessit eivät rasita, käyttäjien käytönaikainen tuki rasittaa ajoittain mutta sitäkin pyritään vähentämään kyseisellä etähallinnalla. Ensiasennukset hoitaa toinen yritys, jonka jälkeen me hoidamme laitteille loppukonfiguroinnin.

  Käyttäjiltä ei olla estetty asennusmahdollisuutta puhelimista, tähän asiaan haluaisin kuulla tarkennusta kuinka siinä kannattaisi lähteä liikkeelle.
  Akunkestoa saisi olla huomattavasti enemmän, koska käyttäjät ajattelevat että ennen puhelinta ladattii kerta viikkoon, nyt sitä ladataan päivittäin.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ja E75 ? ainoa joka mielyttää ? vaikka nyky e-sarjalaisista tahamsin ja surkein akun kesto.

  F-secure yleensä laitetaan sen takia että sen koetaan siirtävän vastuu pois. Toistaiseksi turva ei sentakia suoranaisesti heikkene. mutta jos olette F-securea käyttäneet niin siitä on varmaan ollut kovasti harmia käyttäjille.

  joskus aikoinaan on voinut olla hyötyä siinä että jos käyttäjä on vanhalla alustalla säätänyt asennus asetuksissa asenna kaikki ja muutenkin asetukset avoinna, ja saanut yllättäen kysymyksen sallitaanko BT yhteys, otetaanko vastaan, johon vastanut että tottakia, sen jälkeen kysytty avataanko, johon tottakia, jonka jälkeen kysytty aseentaanko, no totta ihmeessa, sen jälkeen kerrottu ettei ole luotettu haluatko silti asentaa -> no ilman muuta, jonka jälkeen kysytty runkoon vai mistikorttilla no valitaan runkoon .... No nykyään nuo virukset ei leviä noin helpolla nyky koneisiin.

  Ajan sitä takaa että jos käyttäjät tekevät vastoin ohjeita, ja kumminkin sitä pidetään riskinä, niin ehkä pitäisi estää käyttäjiä tekemästä hölmöyksiä.

  Tärkein asia, oli mitä secure softia tahansa, on opettaa BT käyttö ja siinä se ettei lupaa saa antaa kuin omille laitteilla ja niillekkään ei pysyvää.

  Tietokoneissa tilanne on aivan toinen, niissä käytetään aukkoja, ja naamioidaan asioita. Lisäksi tietokeissa on resurrseja paljon enemmän ja silti jossain vaiheessa koettiin nuo ohjelmat ongelmaksi.


  Jos teillä tarvetta näppispuhelimille (siis normi ITU numero näppis), niin merkki valikoima on aika pieni, lähinnä Nokia ja HTC (WinMobile).

  WindowsMobile ei ole mihinkään kuolemassa (nimi vähän muuttuu) ja jos Nokiasta pitää vaihtaa niin kyllä firma käyttöön sieltä suunnalta vaihtoehtoja hakisin. ja yleensä toimittajilla on siltäkin puolelta osaamista, tai ainakin Suomesta osaamista löytyy vaikka nykyisellä toimittajallanne ei sitä olisikaan.

  ***
  Jos tykaluissa näette turvallisuus rekiskejä ja haluatte pitää turvallisuuden korkealla, niin siinä voi heittää tiukanlinjan ja ostaa työntekijöille vapaa-ajan lelut erikseen.
   
 10. SymbianAndroidiin

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Perustelen tarkemmin valitsemaamme puhelinvalikoimaa:
  Pieni ja näppärä malli on E52, koska tällöin puhelinta voi käyttää peruspuhelimena, lukea sähköpostit ja vastata niihin lyhyesti.
  Keskikastiin kuuluu E72, koska siinä on jo qwerty-näppis, kuitenkin pienillä näppäimillä. Toimii nuorehkolle porukalle, mutta ei ikävä kyllä kaikille.
  Sitten tämä E75 malli kuuluu henkilöille jotka käyttävät aktiivisesti sähköpostia puhelimellaan, mutta eivät suostu käyttämään E72:n pieniä näppäimiä.
  Väittävät että näppäimistö on liian pieni sormille ja vaikka mitä. Yleisesti käyttäjiä joilla on ollut 9300(i), 9500 tai E90 aiemmin käytössä.

  Tarkennusta virustorjunnasta:
  Tottakai käyttäjiä varotellaan ja pyritään kouluttamaan tietoturvalliseen suuntaan, eikä F-secure ole aiheuttanut harmia käyttäjillemme.

  WindowsMobilen suositeltavista malleista olisi mukava kuulla lisää.
  Hintaan voisin tarkentaa että ostohinta on siis siinä n. 400 euron luokassa (alv 0%). Tästä syystä ajattelin jo testata HTC:n Desire mallia.
  Jos joku osaa / jaksaa tehdä WindowsMobile puhelimista pientä vertailua niin suoritustehon kuin akunkestonkin mukaan, niin olisin siitä hyvin kiitollinen!
  Yksi tärkeä asia jota en maininnut aiemmin on myös puhelimen käyttökokemus, eli kuinka helppo/vaikea puhelinta on yleisesti käyttää.
  Kosketusnäytöissä voisi esimerkiksi mainita käyttääkö puhelin kapasitiivistä vai resistiivistä näyttöä.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  HTCllä on aika laajavalikoima, ja teillä ilmeisesti erilaisia tarpeita ja toiveita, niin lähtisin melkein omien mieltymysten mukaan selaileen valikoimaa. Eli teidän laite toimittajan kanssa kananttaa keskustella mitä vaihtoehtoja on, hän kuitenkin tuntee teidän tilantaan ja laitetarjonnan ja on kokemusta monista asiakkaista.

  Desire on hieno laite, jos siis haluaa kosketusnäyttö koneen (ilman näppistä) Android koneistä ei oikein löydy ns puhelimia puhelin näppiksellä. monissa firmoissa Android on ainakin vielä pois listoilta muutenkin.

  Jos kosketusnäytöllistä laitetta haet, niin siihen uskon että Desirestä pidät, se on mukava laite.

  WinMobile koneet eivät monellekkaan ole niin mukava kokemus, vaikka oivia työkoneita ovatkin, Windows puolella on uudistuminen menossa ja vuoden sisään meininkin muuttuu ja lisäksi tulee viihteellisempi WindowsPhone 7, mutta vakavampi WimMobile puoli kehittyy ja taitaa siinäkin nimi vaihtua.

  **
  Kannattaa myös listailla mitä asioita teilla nykyään käytetään, siis ihan niitä perusasoitakin, sillä ne eivät välttämättä ole jollain toisella alustalla perusjuttuja.
   
 12. Ostler

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  9/1/10
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  6
  Vink, Soneralla yritysasiakkaille 2500min + netti + Samsung Wave/N72 hintaan 39,00e/kk. Aiemmin tämä oli iPhonella, eli kannattaa myös siitä kysäistä. /Vink
   
 13. Mobilefun Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  211
  Tykkäykset:
  2
  Resistiivinen on parempi 6 version Windows Mobilelle ja etenkin Officen taulukoiden kanssa. Tarkempi kynän kanssa. Ainakin HD2 on kapasitiivisena super yliherkäksi tehty Puhelin käytössa, johon luen gsm luurin perusominaisuudet, winmob jää kyllä henk.koht. kokemuksella heikommaksi kuin Symbian.
   
 14. Link

  Link Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  24/4/10
  Viestit:
  3262
  Tykkäykset:
  909
  Puhelinmalli:
  Puhelin
  Minulla oli työkännykkänä HTC Desire ja se oli loistava vekotin, mutta akkukesto oli kyllä surkea. Ei kestänyt normikäytöllä edes työpäivää aina... Piti pitää johdon päässä kesken päivää ku meinas akku loppua... Käytettävyydeltään se oli hyvä, tosin ei siviillikännyni veroinen (iphone 3gs)

  Nykyään työkännynä e75, eikä kyllä siitä mitää valittamisen aihetta... Sillä on helppo kirjotella ja vastailla maileihi, ja ei oo täälläkää f-secure aiheuttanu mitää närää käyttäjien keskuudessa.
   
 15. SymbianAndroidiin

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/10
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  HTC Desirea ei ole helposti saatavilla, joten otin testiin Samsung Galaxy S:n. Puhelin toimii mallikkaasti, mutta akku ei kestä 3G:n kanssa kuin juuri ja juuri päivän. Vaihtamalla 2G:n päälle (ja 3G kielletty), niin akku kestää pari päivää.
  Desire on myös lisätty tilaukseen vertailtavaksi vaihtoehdoksi, saapunee ensiviikolla...

  FromDistance ei näemmä tue tällä hetkellä Android 2.1:n alustaa, mutta onneksi sitäkin kehitetään eteenpäin. :)
  WindowsMobile alusta pitäisi olla pidemmälle viety tuossa FMDM:ssä, mutta sekään ei vastaa vielä samaa tasoa kuin mitä Symbianille on kehitetty.
   
 16. Mobilelife

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/10
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Windowsmobilen osalta odottelisin tällähetkelläpienen hetken kunnes wm 7 julkaistaan. Oletettavasti "vanhoja" siis nykyisiä ei voi tulevaisuudessa päivittää uuteen 7 versioon eli päivitysmahdollisuus katkeaa. 7 versio rakennettu kuulemma täysin uudelleen. Odotellaan ntkuitenkin ensin kun nähdään mitä sieltä tulee. Wmobilella on on varmasti tiukka paikka nykyisessä markkinatilanteessa. Uskon kuitenkin että wm:lle jää aina paikka yrityskäytössä. Riittääkö tämä markkinaosuus Microsoftille onkin toinen juttu. Yhtiö kun tunnetusti voi olla nopea liikkeissään jos kauppa ei käy. Fromdistancella voidaan sovellusten asentaminen kieltää käyttäjiltä kokonaan jolloin tukitarve vähenee oleellisesti. Tämä ei välttämättä ole hyvä idea jos henkilöstössä on älypuhelinten aktiivikäyttäjiä. Tämä kannattaa miettiä tarkkaan. Jos se kielletään laitehallinnalla kannattaa miettiä vaihtoehtoinen prosessi laitehallinnan kautta tarvittaessa käyttäjien haluamille sovelluksille. Kannatan toistaiseksi edelleen androidin kokeilua,mutta odotan mielenkiinnolla myös uusia Nokian malleja uusillasymbian alustoilla sekä wm 7:n julkistusta.
   
 17. Mobilelife

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/10
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Akunkestoa Nokilaisissa e-sarjassa parantaa parhaiten valitsemalla verkkoasetuksista 2 G:n pakotetuksi päälle. Puhelujen katkeilu vähenee, akunkesto paranee jos 2 G:n datayhteydellä pärjää lyhyiden meilien lähettämiseen.. yleensä riittää aika hyvin jos ei liitteitä ala lataamaan.
   

Jaa tämä viestiketju