Mobiili.fi Älypuhelin vai Windows-tietokone? PGS tuo aidot PC-pelit mobiiliin muotoon

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 5/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Uusi kehitteillä oleva Windows 10 -laite pyrkii tuomaan PC-pelit taskukokoon. PGS-nimellä kulkeva laiteprojekti kerää parhaillaan rahoitusta Kickstarterissa ja on jo ylittänyt minimitavoitteensa kirkkaasti.

  PGS (sanoista Portable Gaming System) on nimensä mukaisesti kannettava pelilaite. Windows 10 -käyttöjärjestelmää hyödyntävä laite kehuskelee voivansa pyörittää natiivisti PC-pelejä, kiitos Intelin Atom x7-Z8750 -suorittimen. Laitteen takaa löytyvä Portable Solutions kertoo, että testien perusteella PGS tulee pyörittämään useimpia PC-pelejä matalahkoilla grafiikka-asetuksilla, HD-tarkkuudella ja noin 30 kuvaa sekunnissa.

  Laitteesta aiotaan julkaista kaksi versiota. PGS Lite luottaa vaatimattomampaan neljän gigatavun RAM-muistiin, 64 gigatavun tallennustilaan ja 1280 x 720 pikselin näytöntarkkuuteen. PGS Hardcore taas nostaa panoksia kahdeksan gigatavun RAM-muistilla, 128 gigatavun tallennustilalla ja 2560 x 1440 pikselin näytöllä. Lisäksi molemmista malleista löytyy esimerkiksi muistikorttipaikka ja kaiuttimet.

  [​IMG] [​IMG]

  Mielenkiintoisena lisänä PGS:n voi Windows 10:n lisäksi käynnistää Android 6.0:aan. Kyseisessä tilassa laite toimii perinteisten älypuhelinten tavoin puheluita ja viestejä myöten.

  Muotoilullisesti laite muistuttaa hieman Nintendo DS -konsolien ja älypuhelinten risteymää. Pääosassa on 5,5- tai 5,7-tuumainen kosketusnäyttö, jonka alta esiin liukuu toinen pienempi näyttö sekä pelaamiseen tarkoitetut painikkeet ja ohjaintikut.

  Meneillään olevasta Kickstarter-kampanjasta PGS Liten voi ennakkotilata 230 dollarilla. Tehokkaampi PGS Hardcore sen sijaan kustantaa tällä hetkellä 280 dollaria. Molempien versioiden toimitusten kerrotaan alkavan vuoden 2017 maaliskuussa. Toimitukset onnistuvat eri puolille maapalloa, mutta kiinnostuneiden on toki hyvä muistaa, että teknologiaprojektien ennakkorahoittamiseen liittyy aina riskejä.

  [​IMG]
  PGS sivulta.

  [​IMG]
  PGS edestä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju