Mobiili.fi Älypuhelin myy liian hyvin: OnePlus 3:n myynti keskeytetään 24 maassa yli kuukaudeksi –...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  OnePlus 3.


  OnePlus kertoi tänään erikoisesta päätöksestään, joka keskeyttää sen OnePlus 3 -puhelimen myynnin reiluksi kuukaudeksi yhteensä 24 maassa, joista lähes kaikki Euroopassa.

  ”Myynti Euroopassa on ollut paljon parempaa kuin mitä odotimme. Näin ollen olemme päättäneet väliaikaisesti keskeyttää myynnin joissakin maissa antaaksemme varastolle aikaa täydentyä”, kirjoittaa OnePlussan perustajista Carl Pei yhtiön tiedoksiannossa. Pein mukaan toimitusajat yhtiön verkkokaupasta ovat vain pidentyneet ajan kuluessa myynnin aloituksesta.

  Tuleva myynnin keskeytys tulee voimaan 24 OnePlussan listaamassa maassa 9. elokuuta alkaen ja kestää 12. syyskuuta asti.

  Mielenkiintoisesti Suomi ei ole niiden 24 maan joukossa, joissa OnePlus 3:n myynti keskeytetään yhtiön omassa oneplus.net-verkkokaupassa. Mahdollinen syy tähän on, että ensimmäisenä operaattorina Euroopassa täällä OnePlus-puhelimia myy myös Elisa. Suomen lisäksi myynnin pitäisi jatkua myös esimerkiksi Ruotsissa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Valko-Venäjällä. Euroopan ulkopuolelta myynti keskeytyy ainoastaan Hong Kongissa. Teimme alta löytyvän kartan havainnollistamaan myynnin keskeytystä. Kartassa vihreällä ovat maat, joita OnePlus tarjoaa verkkokaupassaan niiden maiden lisäksi, joissa myynnin on kerrottu keskeytyvän.

  [​IMG]
  OnePlus 3 -myynti keskeytyy reiluksi kuukaudeksi punaisella merkityissä maissa Euroopassa. Vihreinä ovat maat, jotka OnePlussan verkkokaupasta ovat lisäksi olleet tarjolla.


  OnePlus 3 on kolmivuotiaan yhtiön neljäs puhelinmalli. Tätä vuotta aiemmin yhtiö tuli tunnetuksi kutsujärjestelmällä, jossa laitteen hankkimiseksi OnePlussan verkkokaupasta piti ensin saada käsiinsä kutsu. Erityisesti uusien puhelinten lanseerauksen yhteydessä kutsuista oli pulaa ja vaikka järjestelmä myös varmasti lisäsi kiinnostusta OnePlus-puhelimiin, söi se myös myyntiä ostamisen vaikeuden takia. Kutsujärjestelmän etu OnePlussalle oli, että sen avulla yhtiö pystyi paremmin arvioimaan tarvittavia tuotantomääriä ilman pelkoa käsiin jäävistä, myymättömistä puhelimista.

  Tietyllä tapaa nyt tapahtuva myynnin keskeyttäminen saavuttaa saman kuin kutsujärjestelmä: OnePlus saanee tulevina päivinä verkkokauppaansa hurjan tilauspiikin, jonka myötä se voi turvallisin mielin kasvattaa tuotantoaan. Silti tuoretta peliliikettä voidaan pitää erikoisena ja poikkeuksellisena – mutta tavanomaisesti ei OnePlussan tarina ole edennyt tähänkään asti.

  Tänä vuonna OnePlus 3:n yhteydessä yhtiö luopui aiemmin käyttämästään kutsujärjestelmästä, mutta edelleen näyttää siltä, että kysyntä ylittää tarjonnan eikä OnePlus ole uskaltanut vieläkään lähteä valmistamaan riittävän rohkeasti suurempaa määrää puhelimia, jotta se onnistuisi vastaamaan onnistuneesti kysyntään.

  Myös OnePlus-puhelimia Suomessa myyvällä Elisalla on ollut ajoittaisia toimitusvaikeuksia OnePlus-puhelinten kanssa ja kysyntä on ollut suurta. OnePlus 3 nousi viime kuussa jo Elisan kuukauden toiseksi myydyimmäksi puhelimeksi. Puhelimen suosion takana on erityisesti hinta ja vastine rahalle – 399 eurolla saa OnePlus 3:ssa älypuhelimen, joka ei häviä paljoakaan 300-400 euroa tyyriimmille kilpailijoilleen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju