Älypuhelin faksitoiminnolla?

Keskustelu osiossa 'Windows Phone', aloittaja tokotin, 8/5/08.

 1. tokotin

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/5/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia
  Onko kenelläkään tietoa, onko markkinoilla sellaista uutta älypuhelinta, jossa olisi faksin vastaanotto ja lähetys?

  Vanhassa Nokia 9500:ssa vielä on, mutta uudemmissa ei. Ainakaan esim. HTC:n web-sivujen tietojen mukaan heidän laitteissaan ei ole fax-tukea.

  Olen nykyaikainen pienyrittäjä, en omista lankaliittymää lainkaan. Kommunikointi hoituu meilillä, kännyllä, "lankapuhelut" otan vastaan SkypeIn:iin. Käytin myös pari vuotta netin faksipalvelua, mutta se meni hyvin epäluotettavaksi ja jouduin luopumaan.

  Mobiili faksi olisi tarpeen siksi, että on dokumentteja/tietoa, jonka lähettäminen meilillä on riskialtista. Esim. luottokorttitietoja ei koskaan saisi lähettää meilillä.

  Myös nuo netin faksipalvelut perustuvat sähköpostin käyttöön (ja luoja tietää, toimivatko jotkut noista palveluista kuten olen joskus pelännyt, eli että fax-palvelun päässä on joku henkilö, joka saa lähettämäni meilin ja lähettää sen sitten faksilla loppuvastaanottajalle - eli tietoturvasta ei tietoakaan!).
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pikaisesti ei tule mieleen, valitettavasti aika katoavaa tekniikkaa.

  Kyllä nuo yleensä toimivat, yleisin ongelma liittyy ISDN ongelmiin, eli lähettäjä lähettää puhe yhteydellä FAXia, jonka vastaanotto pää siis luulee puheyhteyksi

  Eli siis monessa firmassa fax linjat on vielä tänäpäivänäkin konfattu väärin.

  Sähköpostiliikenne voidaan salata, eli luet varmaan oman postisi salatulla yhteydellä, joten se väli on turvallista omaan postilaatikkoosi, jos faxsi palvelu tarjoaa omaa laatikkoa niin se email siirto ole erityinen ongelma, josta siis luet salatulla yhteydellä.

  Kyllä ne koneet sen hoitaa, toki todella luottamukselista tietoa käsitellessä pitää varautua siihen että matkalla on joku joka voi salaamattoman viestin nähdä.

  Mutta jos käytät operaattorisi mahdollisesti tarjoamaa FAX palvelua niin sen pitäisi yleensä riittää normaaliin Busines käyttöön ja sitten oikein luottamuksellinen tieto lähetetään Emaililla vahvasti salattuna viestinä (siitä jaa toki jälki että jotain bittiä on siirtynyt paikasta a osoitteeseen b).

  Vastaanottoon palvelu jossa faxit tulee emailiin on yksi näppärimmistä, se ei tietenkään auta lähettämiseen, ellei samainen palvelu tarjoa sellaistakin palvelua.

  Yksi vaihtoehto on että teet PCstä faksikoneen, PC toteutusta rakentaessa pitää muistaa että nyky luurit ja mokkulat eivät yleensä tue FAXia, eikä kaikissa VoIP palveluissa ole varsinaista tukea FAX liikenteelle.

  Nykyisin moni käyttää Faxsina myös vanhoja Communicaattoreita. ja valitsevat käyttöluuriksi sitten sopivimman.

  Joihinkin luureihin/alustoihin on saatavilla jonkinmoisia FAX ohjelmia, Mutta esim. E90:n kohdalla lähetys tapahtuu kuitenkin FAX palvelun kautta.
   
 3. oopee

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/02
  Viestit:
  272
  Tykkäykset:
  0
  Jep ja sellaista tekniikkaa mihinkä ei tahdo oikein nykyiset verkotkaan taipua (viiveet).
   
 4. tokotin

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/5/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia
  Kiitos vastauksista. Juuri tähän päädyin itsekin, eli faksin virkaa hoitaa Nokia 9500 ja HP iPAQ Voice Messenger 514 on käyttökapulana.
   

Jaa tämä viestiketju