Arvostelu Älypuhelimien kesto

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja kymppi, 9/10/13.

 1. kymppi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/12
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone4S
  Olen huomannut, että kaikki käyttämäni puhelimet ennen tätä Lumiaa, toimivat moitteettomasti eikä tarvinnut kertaakaan huoltaa. Monesti vaihdoin puhelinmallin uudempaan akunvaihdon yhteydessä.

  Lumia 800 on ollut nyt huollossa 19 ensimmäisen kuukauden aikana kahdesti pääasiassa latausongelmista. Johtuuko tämä teidän kokemuksen/ymmärryksen mukaan:
  a) Lumia 800:n heikkoudesta
  b) Lumioiden heikkoudesta
  c) älypuhelimien heikkoudesta yleensä verrattuna entisiin (Symbianeihin sun muihin kalikoihin)
  d) siitä että sattui huono yksilö.

  Sitten mua risoo, että ostetaan hieno puhelin, jossa on kaikenmaailman hienouksia, mutta akku ei kestä laitteen hevikäyttöä. Miksi rakentaa niin hieno laite, jos sitä pitää ladata kolmesti päivässä? Entisten puhelinten lataus kesti ainakin sen kolme päivää vaikka pelasikin matopeliä. :)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Akun kestosta on useita ketjuja. mutta kommentoidaan tännekkin.

  Älypuhelimien akun kesto on ollut vuosikausia sen päivän, käytännön vaihteluvälin ollessa iso.

  Symbianin "loppupuolella" löytyy malleja joissa käytännön toiminta-aika oli huomattavan pitkä, vaikka ominaisuuksia käytti varsin ahkerasti, eli saatto kestää toiselle päivälle, ja pienemmällä käytöllä useita päiviä.

  Yleistäen voi sanoa että tämänpäivän uusimman tekniikan älypuhelimet ovat käytännön toiminta-ajoiltaan yllättävän pitkiä, siis vanhaan verrattuna varsin kovallakin käytöllä pärjää päivän, pienemmällä toistapäivää, nuukana pidempään. Tuon on mahdollistanut suurten laitetiden muoti, eli laitteisiin on saatu isoja-akkuja. Isojen kokojen muoti on mahdollistanut isommat tehot (w), eli akkukapasiteetin kasvua on myös ulosmitattu isommalla virrankulutuksella.

  Laite ei ollut erityisen virtapihi. suhteellisen kestävä mekaanistei kylläkin.
  Lumia mallistossa on malleja joissa on varsin pitkät puheajat, varsin pitkät valmiusajat ja osassa varsin pitkät käyttöajat.

  Symbian OSna oli erittäin pihi älypuheinkäyttöjärjestelmä. Nokian versiot myös erittäin integroituja ja muita virtapihejä juttuja, samoja, toki Ericsonilla aikanaan myös hyvät puheajat.

  Luonnollisesti Symbian laitteet sai haukkuja pienistä toimita-ajoista, kun alalle tuli uutta tekniikkaa niin se söi virtää, riippumatta OSn hyvyydestä, 3G aikanaan vei virtaa, Wifi vei virtaa, GPS se vasta veikin, alkuun tunnin GPS käyttö oli haaste. Osa näytlistäkin vei virtaa.
  Eli Ssymbian historiaan mahtuu kasa maleja joissa työpäivä oli yhdellä latauksella käytännössä mahdoton, Symbian aikaan jos akku kesti kaksipäivää oli se paljon älypuhelimetl. Jotkin E61, E52 ovat esimerkkejä malleista joissa pitkät puheet ja käytöt.

  Ericsson/SE laitto Symbian koneisiin isoja akkuja ja raudassa hyvät puheajat, eli se lisäsi Symbianin mainetta.

  WindosMobile (CE) taasen ei ollut pihinä tunnettu, mutta oli isoja laitteita ja niissä isoja-akkuja. WP7 sen jatkoa (mikä sinun LUmia 800) oli virrankulutuksessa käytännön harppaus, mm rajapintojen niukkuuden takia, eli "virtavuotoja" ei tapahtunut. Toki alusta vanha kuin mikä ja alustan omat synkki jutut saatto imea, no niistä ole tlukenut.

  Tuoreempia, esim Android ei röyhi virtanuukuudella, mutta sitä paikottu raudalla ja akuilla, nykyään monella mallilla kelpo päivän, kahden käyttöajat.
  Iphonen kehittynyt vuosien saatossa, siinäkin idea alunperin rajoittaa 3, osapuolen toimintaa. ja paljon virtaa.
  Teknisissä tiedoissa on isoja eroja, eli jo siltä pohjalta mallien väliset erot isoja. Ihan mallien sisäiset yksilöerot, jos ei rikki, tuskin kovin isossa roolissa. Mutta sama malli eri kokoonpanolla/käyttöprofiililla voi johtaa isoihin eroihoin ajoissa.

  Siis sama malli kestää toisella vajaan työpäivän, toisella viikonlopun, ei mitenkään tavatonta.

  Jos otetaan WP8 Lumia, niin mallien välillä toiminta-aikojen suhteen isoeroja, vaikka olisivat samalla käyttäjällä. Isompiakku, isompi valmiusaika/puheaika ei tarkoita että jollain käyttäjälle nimenomaan sen mallin akku kestäisi pidempään. jollain toiselal voi olla toisin päin.
   
 3. jviirret Vieras

  0   0   0

  Entisten puhelimien "hevikäyttöä" oli soittaminen, muutama tunti heikossa kentässä ja akku oli tyhjä.
   
 4. kymppi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/12
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone4S
  Ei pelkkä akun vaan koko puhelimen kesto

  Ensinnäkin kiitos perusteellisesta vastauksesta. Kysyn nyt ihan konkreettisesti, missä älypuhelinmerkeissä ja -malleissa on käsityksesi mukaan tällä hetkellä parhaat akunkestot, jos haluaa surffata paljon?

  Toisekseen, viestini ei koskenut pelkkää akunkestoa vaan yleensä älypuhelimien kestoa. Kun Lumiaa on pitänyt huoltaa jo kahdesti takuuaikana. Pääsyynä olivat latausongelmat.

  Niin halusin oikeastaan kysyä sitä kohdissa a-d, miten paljon älypuhelimia on pitänyt käsityksesi mukaan yleensä huoltaa eri syistä verrattuna entisiin pikkukapuloihin. Että jos irtoaisi vielä tällainen yleisempi vastaus, olisin oikein kiitollinen.
   
 5. hulkkmi

  hulkkmi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  30/5/08
  Viestit:
  2261
  Tykkäykset:
  438
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3 Marble White
  Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että akkukestoltaan paras puhelimeni vuosien saatossa on ollut tämä nykyinen Samsung Galaxy Note 2. Kestää helposti aamusta iltaan (omalla käytölläni), joskus on mennyt jopa kaksikin päivää.

  Ja tuosta yleisestä kestosta sen verran, että jokainen puhelin on yksilö, eli puhelimessa X voi olla enemmän vikaa kuin puhelimessa Y, vaikka ne olisivat samaakin mallia. Jokaisella valmistajalla on ollut liikkeellä myös ns. maanantaikappaileita, joissa vikoja riittää. Kannattaakin siis lueskella itseäsi kiinnostavien mallien mallikohtaisia keskusteluita, että miten vikoja on yleisellä tasolla ilmennyt.

  Oma Note2:ni on käynyt kerran huollossa viallisen USB-portin takia. Muita vikoja ei olekkaan ollut.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 6. kymppi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/12
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone4S
  Missä älypuhelimessa paras akunkesto? Täällä kehuttiin Samsung Galaxy Note 2:a.

  Tackar o bockar. Kiitän selvästä vastauksesta!

  Muidenkin kokemuksia olisi kiva kuulla, missä on ollut paras akunkesto, esim. jos surffaa paljon.
   
 7. hulkkmi

  hulkkmi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  30/5/08
  Viestit:
  2261
  Tykkäykset:
  438
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3 Marble White
  Pitää vielä tarkentaa tuota omaa puhelimen käyttämistä, eli se siis sisältää ahkeraa nettiselausta, puheluita, viestejä (txt, whatsapp, fb), pelaamista, tapatalkia (mm. muron ja mpf:n lukemista) ja paljon muutakin.
   
 8. kymppi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/12
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone4S
  Ok, hulkkmi, aika paljonhan sillä voi tehdä. Laitetaan mietintämyssyyn hautumaan. ;) Mutta ne Androidien virukset?
   
 9. hulkkmi

  hulkkmi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  30/5/08
  Viestit:
  2261
  Tykkäykset:
  438
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3 Marble White
  Eipä ole tullut viruksia ainakaan itselleni vastaan. Onhan siellä Google Playssa toki haittaohjelmia, jotka voivat sisältää kaikkea pskaa, mutta pelkällä maalaisjärjen käytöllä välttää nämä haittaohjelmat, koska ne ovat yleensä huonosti käännettyjä (Google Translatorilla), pieneltä/tuntemattomalta tekijältä/yhtiöltä (vähän latauksia, huonot arvostelut) ja kaikki muutkin vähänkään epäilystä herättävät sovellukset kun jättää asentamatta, niin se on todennäköisesti tehokkain keino välttää haittaohjelmien päätymistä puhelimeen.

  Onhan niitä saatavilla kaikenlaisia virustorjuntaohjelmiakin (esim. Avast) olemassa Androidille, mutta itse en ole kokenut niitä tarpeelliseksi ja hyvin on tähän asti pärjätty*.  *Täytyy heti koputtaa puuta "kopkopkop" :D
   
 10. kymppi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/12
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone4S
  No hyvä. Mutta siinä vaiheessa kun meikä vaihtaa puhelinta, on varmaan jo Samsung Heaven 1000 ja Jolla kolmonenkin saatavilla.
   

Jaa tämä viestiketju