Älypuhelimesi saattaa sisältää toimimattoman FM-radion – Trumpin telehallintopäällikkö...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22351
Reaktiopisteet
216
IMG_20160326_122900-420x315.jpg
Monikaan ei tule ajatelleeksi, että nykyaikainen älypuhelin saattaa hyvinkin sisältää perinteisen FM-radion, joka ei vain ole käytössä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tuoreeseen hallintoon kuuluva FCC:n eli Yhdysvaltain telehallintoviraston uusi puheenjohtaja Ajit Pai on sitä mieltä, että valmistajien pitäisi FM-radiot ottaa puhelimissaan käyttöön, uutisoi 9to5Mac.

Niin iPhonen kuin monien Android-puhelimienkin sisällä Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksistä vastaava piiri voisi toimia myös FM-vastaanottimena, mutta monet puhelinvalmistajat jättävät FM-mahdollisuudet tarkoituksella käyttämättä. Yhtenä syynä on, että FM-radio edellyttäisi toimiakseen myös sopivan antennin vahvistimineen. Niissä puhelimissa, joissa FM-radio on käytössä, käytetään antennina yleensä langallisia kuulokkeita, mutta joka tapauksessa radion käyttöönotto vaatisi lisäkomponentteja ja ohjelmiston toimiakseen.

FCC-johtaja Pai puhui hiljattain North American Broadcasters Associationin eli Pohjois-Amerikan radio- ja televisiotoimijoiden yhteisjärjestön tilaisuudessa. Hän kuvaili, kuinka FM-radio lisäisi yleistä turvallisuutta toimien luotettavana tiedonvälittäjänä niissä tilanteissa, joissa internet- tai puhelinyhteydet eivät ole käytettävissä. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi poikkeuksellisen rajut sääilmiöt tai muut luonnonmullistukset.

Pai kertoi kuitenkin olevansa vapaiden markkinoiden kannattaja, eikä näin ollen voi tukea lainsäädäntöä, joka vaatisi valmistajia ottamaan FM-radion puhelimissa käyttöön. Sen sijaan hän toivoisi, että markkinat korjaisivat tilanteen itsestään, ja valmistajat ottaisivat FM-radion puhelimissaan käyttöön omasta tahdostaan.

Vaikka Pai toivookin puhelinvalmistajien ottavan FM-radiot käyttöön puhelimissa, ei suurta muutosta välttämättä kannata odottaa. Erinäisiä vetoomuksia ja järjestöjen kannanottoja on asian puolesta esitetty aiemminkin, mutta valmistajat eivät näihin ole juurikaan reagoineet.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom