Mobiili.fi Älä runno laitteita – tältä näyttää lennon hätälaskun aiheuttanut kärähtänyt Samsungin tabletti

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Galaxy Note7:n akkukatastrofin myötä monien katseet ovat suunnattuina kärähtäviin Samsungin laitteisiin, mikä saattaa antaa virheellisen mielikuvan, että kaikissa korealaisjätin laitteissa olisi suunnitteluvikoja tai poikkeuksellisen vaarallisia akkuja. Aiemmin tällä viikolla esiin nousi tapaus, jossa kärähtänyt Samsungin tabletti johti lentokoneen hätälaskuun. Lähempi tarkastelu osoittaa, ettei kärähtäminen liity millään tavalla siihen, että laite on Samsungin valmistama, ja että elektronisten laitteiden ja akkujen kanssa tulee olla varovainen.

  Välikohtaus sattui Delta Airlinesin lennolla, joka oli matkalla Detroitista Amsterdamiin. Samsungin valmistama tabletti oli alkanut käryttämään jäätyään jumiin penkin sisään. Matkustamoon levisi savua sekä hajua, jotka olivat peräisin käryävästä tabletista. Lopputuloksena kone laskeutui Manchesteriin, Englantiin, ja matka pääsi jatkumaan kaksi tuntia myöhemmin, kun penkki oli vaihdettu.


  PHOTO Samsung Tablet suffered a thermal runaway on Delta Airlines Flight #DL138 after getting jammed in a seat. pic.twitter.com/zxOYb1MHn7

  — Air Disasters (@AirCrashMayday) September 26, 2016


  Olennaista tapauksessa on tabletin jumiutuminen penkin sisään. Samsungin mukaan kärähdys vaikutti johtuneen ulkoisista tekijöistä, ja kuvan perusteella on kovin ilmeistä, että tabletti on suorastaan runnoutunut penkin sisään jäätyään. Akku lienee siis saanut mojovan iskun ja vaurioitunut, mikä helposti aiheuttaa oikosulun tai muun vaaratilanteen. Näin voisi siis käydä mille tahansa tabletille, kun sitä riittävästi väännetään tai kolhitaan.

  Samsungin kannalta suurin vahinko lienee kuitenkin jo tapahtunut. Yhtiön tuloksen on arvioitu ottavan merkittävän iskun Note7-ongelmista ja 2,5 miljoonan puhelimen vaihdosta. Suurempi ongelma voi kuitenkin olla heikenneen maineen aiheuttama myynnin lasku.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju