Mobiili.fi Älä osta Samsung Galaxy Note7:ää – ”turvallisia” laitteita räjähtänyt jo useita

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nicholasvillessä pamahtanut Galaxy Note7.


  Arvostelimme Samsungin syksyn lippulaivaksi kaavaillun Galaxy Note7:n elokuussa, ja arvostelussa hienosti toimineen laitteen suurimmaksi heikkoudeksi nousi sen kova hinta. Tuolloin laite oli julkaistu vasta kymmenessä maassa ja Suomen julkaisukin oli vielä viikon tai parin päässä. Nyt, puolitoista kuukautta myöhemmin, alkaa käydä selväksi, ettei Note7:n suurin ongelma ole sen hinta, vaan yksinkertaisesti vaarallisuus.

  Pian julkaisun jälkeen alkoi kantautua rapotteja, että Note7-laitteiden akut räjähtävät tai syttyvät palamaan. Syyskuun alussa Samsung käynnisti takaisinkutsukampanjan vaihtaakseen kaikki 2,5 miljoonaa toimitettua laitetta. Syys-lokakuun vaihteessa takaisinkutsukampanja oli saatu hyvään vauhtiin ja laitteen myynti aloitettiin uudelleen muun muassa sen kotimaassa Etelä-Koreassa. Nyt alkaa kuitenkin näyttää siltä, etteivät nämä uudet, ”turvalliset” Note7-laitteet ole oikeasti sen turvallisempia.

  Tätä kirjoitettaessa SamMobile-sivusto kertoo, että uusia, ”turvallisia” Note7-laitteita on räjähtänyt tai syttynyt tuleen Yhdysvalloissa viisi neljä, Taiwanissa yksi ja Etelä-Koreassa kaksi. Yhteensä siis jo ainakin kahdeksan seitsemän raportoitua tapausta.

  Päivitetty klo 23.15 SamMobilen lähteenä toimineen The Vergen mukaan Yhdysvalloissa on tiettävästi viikon sisällä tapahtunut neljä Note7-räjähdystä.

  Kaikki Note7-laitteet eivät välttämättä räjähdä tai syty palamaan, ja muitakin puhelinmalleja on joissain tapauksissa syttynyt, mutta alkaa vahvasti vaikuttaa siltä, että Note7:ssä on jokin perusteellisempi vika, jonka vuoksi poikkeuksellisen moni laite syttyy palamaan tai jopa räjähtää. Nämä räjähdykset ja tulipalot voivat aiheuttaa merkittäviä aineellisia vahinkoja ja pahimmassa tapauksessa henkilövahinkoja.

  On vielä epäselvää, millä tavalla Samsung viikonlopun jälkeen reagoi useisiin raportoituihin vahinkotapauksiin. Asiantuntijat ovat arvelleet, että toinen takaisinkutsukampanja saattaisi olla aiheellinen, mutta monet alkavat myös ehdottaa tai vaatia, että Samsung yksinkertaisesti lopettaisi Note7:n myynnin ja pyytäisi asiakkaita palauttamaan jo toimitetut laitteet hyvitystä vastaan.

  Yhdysvalloissa kaikki suurimmat operaattorit antavat asiakkaiden palauttaa jo ostetut Note7:t ja viimeisimpänä AT&T on ilmoittanut lopettaneensa Galaxy Note7:n myynnin.

  Viimeaikaisten tapahtumien valossa emme näe muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa alkuperäistä arvosteluamme Note7:stä ja perua suosittelumme. Note7:n toimitukset Suomeen eivät ole vielä alkaneet, joten tässä vaiheessa kehotamme kaikkia välttämään Note7:n tilaamista, ennen kuin laitteen turvallisuudesta voidaan olla varmoja.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju