Äänitä omat ajo-ohjeesi – navigointisovelluksessa kuka tahansa voi toimia opasäänenä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
Ruuhkia välttelevään navigointisovellukseen Wazeen on tullut uusi, varsin mielenkiintoinen ominaisuus. Sovelluksessa voi nimittäin nykyään äänittää ajo-ohjeet itse ja olla näin oma oppaansa. Suomessa tämä on varsin mukava lisäys, sillä suomenkielistä ääniopastusta sovelluksessa ei ole vielä saatavilla, vaikka itse sovellus on käännetty suomen kielelle.

”Voit nyt nauhoittaa oman äänesi opastamaan sinua. Löydät ääninauhurin Wazen ääniasetuksista. Kokeile vaikka lastesi tai kavereidesi kanssa, kenen opastustyyli on paras”, muutoslokissa kuvaillaan uutta ominaisuutta.

Ääninauhurin käyttö on varsin yksinkertaista. Ääniasetuksien kautta löytyy kohta Ääninauhuri. Sieltä käyttäjä löytää kuvailut eri opastuksista, joita voi sitten itse äänittää. Kokonaisuudessaan opastuksia olisi hyvä tehdä noin 30. Äänityksien pituudet ovat lyhempien opastuksien kohdalla kolme sekuntia ja pidempien kohdalla kuusi sekuntia. Mikäli et ole nauhoittanut jotain tiettyä kohtaa, käyttää Waze tällöin oletusääntä.

Waze kerää tietoja sen käyttäjiltä ja näin ollen saa tietoa esimerkiksi ruuhkista. Käyttäjät voivat myös raportoida sovellukseen esimerkiksi liikkuvista poliiseista tai antaa suositeltuja reittejä. Suomessa Wazen käyttäjämäärät ovat kuitenkin vielä suhteellisen vähäisiä, minkä vuoksi reitit eivät välttämättä ole aina parhaimpia.

Mikäli haluat olla oma oppaasi tai pyytää esimerkiksi kumppaniasi, kaveriasi tai ketä tahansa oppaaksesi, Waze-navigointisovelluksella se onnistuu.

Wazen päivitetyn sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Androidille Google Playsta. Waze on saatavilla myös iOS-käyttöjärjestelmälle Applen App Storessa, mutta Ääninauhuri-ominaisuutta ei iOS:llä vielä ole.

Screenshot_20170510-112050-394x700.png


Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom